Косопад - 20

 • 48 067
 • 786
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 249
Добре дошли в новата тема!

С пожелание да се похвалите с много гъсти и буйни коси!Как да използваме масло от розмарин за растеж на косата.
Скрит текст:
Как да използваме масло от розмарин за растеж на косата.


 Изследвания

 Ефикасност

 Съвети

 Косопадът може да подкопае самочувствието и може да бъде предизвикателство да се търси лекарство.  Някои проучвания обаче препоръчват масло от розмарин за насърчаване на растежа на косата или за спиране на косопада.

 До 50-годишна възраст около половината от жените и 85 процента от мъжете ще получат известна степен на загуба на коса.

 Изследванията върху маслото от розмарин за растеж на косата все още са в зародиш, така че няма начин да сме сигурни дали маслото от розмарин ще работи за всички или не.  Това естествено лекарство обаче може да е по-безопасно и по-малко вероятно да причини странични ефекти от някои лекарства за растеж на косата.

 В тази статия се обсъждат и обясняват начините за изпробване на масло от розмарин като домашно лекарство срещу косопад.

 Бързи факти за маслото от розмарин за растеж на косата:

 Най-често срещаният тип косопад при мъжете и жените се нарича андрогенетична алопеция.

 Маслото от розмарин е алтернатива за хора, които не могат да използват конвенционални лечения или се притесняват от странични ефекти.

 Способността на маслото от розмарин да повлияе на косопада зависи от причината му.

 Изследвания

 Розовото масло е доказано, че има известна ефективност в подкрепа на растежа на косата, въпреки че може да не е в състояние да замести медицинските процедури.

 Хората губят косата си по много причини, включително инфекции, реакции на имунната система, възраст, хормонални промени и наследствени състояния на косопад.

 Няма доказателства, че розмаринът може да спре косопада поради химиотерапия или други лекарства или косопад, причинен от хронично дърпане на косата.

 Проучванията обаче показват, че билката може да обърне някои от най-често срещаните форми на косопад.

 Плешивостта при мъжете (MPB) е форма на загуба на коса, която се получава, когато страничен продукт от тестостерон, наречен дихидротестостерон (DHT), атакува космените фоликули.

 И мъжете, и жените произвеждат тестостерон, но мъжете обикновено произвеждат повече тестостерон, отколкото жените, така че загубата на коса при мъжете може да се случи по-често, в по-ранна възраст и по-широко.

 Маслото от розмарин може да помогне при този тип косопад.  Проучване от 2013 г. Доверен източник на мишки със свързана с тестостерон загуба на коса установи, че маслото от розмарин може да възстанови косата им.  Въпреки че проучването не е убедително, авторите му теоретизират, че маслото от розмарин може да попречи на DHT да се свърже с хормонални рецептори, които му позволяват да атакува космените фоликули.

 Проучване от 2015 г. сравнява маслото от розмарин с миноксидил, популярно лечение за възстановяване на косата.  Хората с свързана с DHT загуба на коса получават или масло от розмарин, или миноксидил в продължение на 6 месеца.

 На 3 месеца нито една група нямаше повече коса.  До 6 месеца и двете групи отбелязаха значително увеличение на растежа на косата.

 Групата, която е била лекувана с масло от розмарин, е имала по-голям растеж на косата от групата на миноксидил, но разликата не е била статистически значима.  Този резултат предполага, че маслото от розмарин може да стимулира растежа на косата, но само в дългосрочен план.

 В същото проучване сърбежът на скалпа е по-често срещан в групата, получавала миноксидил, така че маслото от розмарин може да бъде по-добър вариант за хора с анамнеза за алергии или дразнене на кожата.

 Малка част от изследванията предполагат, че маслото от розмарин може да обърне и други форми на косопад.

 Някои изследвания, включително проучване, публикувано през 2017 г. с доверен източник, са установили, че маслото от розмарин може да убие някои гъбички и бактерии.  Така че, когато загубата на коса се дължи на инфекция или нездравословен скалп, маслото от розмарин може да помогне.

 Няма доказателства обаче, че маслото от розмарин трябва да замести стандартните лечения.

 Алопеция ареата е автоимунно разстройство, което може да причини косопад.  Изследване, публикувано през 1998 г. с доверителен източник, разглежда ефекта от ароматерапията с масло от розмарин върху хора със заболяване.  Около 44% от участниците са се подобрили с употребата на розмарин за 7 месеца, в сравнение с едва 15%, които не са получили лечение.

 Възможно е също така маслото от розмарин да повиши ефективността на конвенционалните лечения, но нито едно проучване не е тествало валидността на тази идея.

 По същия начин няма анализ на това дали маслото от розмарин е безопасно да се използва заедно с миноксидил или други лекарства за растеж на косата.

 Всеки, който използва миноксидил или други лечения за възстановяване на косата, трябва да се консултира с лекаря си, преди да използва шампоан с масло от розмарин.

 Ефикасност


 Независимо от това, ако маслото от розмарин може да противодейства на ефектите от DHT, то може да бъде полезно лечение за предотвратяване на косопад в семейства с анамнеза за плешивост.

 Проучване от 2016 г. Trusted Sourcefound установи, че розмаринът влияе върху кръвообращението и здравето на кожата при плъхове.  Ако същото важеше и за хората, тогава маслото от розмарин може да предотврати косопада, като подобри здравето на косата и скалпа.

 Жените, които са бременни или кърмят, не трябва да използват масло от розмарин, освен ако лекарят не ги посъветва друго. Как да използваме масло от розмарин за косопад

 Използването на шампоан с масло от розмарин като съставка или прилагането на разредено масло от розмарин директно върху скалпа може да бъде най-ефективният метод за лечение.

 Най-лесният начин да използвате масло от розмарин е да опитате шампоан с висока концентрация на масло от розмарин.

 Също така е възможно да си направите шампоан от розмарин у дома.  Просто добавете 10-12 капки масло от розмарин към шампоан и измивайте косата всеки ден.

 На теория прилагането на масло от розмарин върху скалпа и оставянето му за по-дълги периоди може да засили ефекта му.

 За да се направи разтвор на масло от розмарин, хората могат да опитат да разреждат една или две капки масло от розмарин в масло носител, след което да го нанасят върху скалпа за една нощ.

 За да направите концентрат от розмарин у дома, шепа или две изсушени листа от розмарин могат да се добавят към литър дестилирана вода, която е преварена.  След това сместа трябва да се остави на тъмно за поне 5 часа.  По-дългото време за накисване ще доведе до по-високи концентрации.

 За да използвате сместа като шампоан, тя може да се смеси с сапун от Кастилия в съотношение 4 части сапун към 1 част концентрат от розмарин.  Също така е безопасно да нанесете няколко капки директно върху скалпа, но само когато сместа се охлади и винаги след извършване на тест за пластир, за да проверите за алергични реакции.

 Маслото от розмарин може да отнеме няколко месеца, за да работи, така че използването му изисква старание и повтаряне.  За да измери напредъка, човек може да опита да преброи броя на космите в малък регион на главата.

 Растежът на косата е бавен процес и може да отнеме време за видими резултати.
Това е сравнително точен превод от медицинско издание за ползвта на розмарин в борбата срещу видовете косопад.
Моята рецепта е:
За базово масло използвам Jamaican black castor oil  и в него добавям Rosemary oil. Обикновено от базовото на око в малко шише с пулверизатор и 5-6 капки розмарин. Това използвам за скалп.
За дължините добавям към тези продукти и няколко помпи еластисайзър на Филип Кингсли, тази маска слагам на влажна коса и обикновено измивам на сутринта.


линк към тема 19 - https://www.bg-mamma.com/?topic=1300835

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 08:37 от Glossycherry

# 1
 • Мнения: 38 738
Към пожеланието се присъединявам и аз. Днес ми потвърдиха часа за трихолог. Искрено се надявам и моля за чудо без миноксидил.

# 2
 • Мнения: 420
Привет !
Правили ли сте маски с алое вера ? Ако да откъде закупувате алое ? Аз намерих до сега само сок и се чудя дали е подходящ ? Ще се радвам някой с опит да сподели Simple Smile

# 3
 • Мнения: 38 738
Да, правила съм маски. Купувам си листо алое, режа на парчета, както си е с кожата и замразявам. Като реша- вадя парче, размразявам на стайна температура и мажа скалпа.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 07:16 от mariat

# 4
 • Мнения: 449
Благодаря за новата тема, предлагам всеки да сподели изпробвани работещи продукти.
Иска ми се всеки да открие най-добрия продукт за него, колкото по-вече информация толкова по добре. Видно от горчивият опит на по вечето от нас лекарите доста омаловажават проблема и лечението се превръща в самолечение.
Някъде бях чела,че голяма част от лекарствата за косопад в момента са открити случайно, току виж и ние открием следващото чудо.
За мен напредък и нови растежи видях след 3 опаковки за 3 месеца употреба на Сериоксил на Лореал. Сега продължавам със Целаген на Медисютикъл серум който не омазнява, дава и обем, доволна съм, не ми допада миризмата,но трай бабо за хубост.
Pinki,
Правя си маска с алое Вера гел купен от аптеката, много добър хидратиращ ефект има, обикновено слагам на целия скалп а по дължините еластисайзър с етерично масло или ямайско черно рициново масло ,измивам на сутринта. По западните форуми го препоръчват за косопад. Алое Вера се бори срещу пърхота и също деблокира космените фоликули блокирани от излишните мазнини.
Успех mariat и пиши как е минал прегледа.

# 5
 • Мнения: 253
Здравейте, от седмица някъде пия Ревалид (новата формула). Взех си и нов шампоан и маска за коса на Marrakesh. Пекалено е рано, да има ефект от хапчетата. Но от маската още от първото ползване видях разлика, макар и не голяма. Поне веднъж седмично, ще трябва да се ползва.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 19:09 от PavlinaSG

# 6
 • Мнения: 3 249
Ако желаете може да споделите работещи методи и съвети. Ще ги добавя като цитат в първия пост за да може който отвори темата да ги вижда, мисля че до 1 ден мога да редактирам поста си, така че действайте Simple Smile
Понеже сега много използваме масло от розмарин и оризовата вода, който иска нека сподели как се приготвят и използват, защото аз не съм много по писането Grinning

# 7
 • Мнения: 38 738
Оризовата вода ми я приготвя щерката. Аз не знам рецептата. Сипвам от буркана в шише с пръскало и пърскам по скалпа. И така колкото пъти се сетя в деня за миене на коса. Според вас така ли се ползва? Не съм чела инфо.

# 8
 • Мнения: 3 249
Редно е да се използва и приготвя по начина, по който се прави от племето от където е тръгнала "рецептата".
Използва се веднъж седмично, там си мият косата само с оризовата вода, но понеже нашите коси са свикнали на шампоани и маски, процедираме малко по- различно. В деня в който ползваш оризовата вода я миеш само в корените с не-агресивен шампоан, а балсама или маската слагаш само по краищата за да може скалпа да е  "чист" за да използваш максимално свойствата на водата. След като си измиеш косата, слагаш оризовата вода първо в корените и скалпа и после по дължината на косата, стоиш 20 минути с нея и после отмиваш. Хубаво е да оставиш бръсненето за този ден и разни маски за лице и подобни, за да има човек какво да прави 20 минути в банята.
Приготвянето става по следния начин: първо се сипва ориза в купа, добавя се вода и се масажира, после се измива и се изхвърля тази вода. После местиш ориза в голям буркан с винт и доливаш вода, добавяш и корите от един грейпфурт вътре, по желание може да сложиш няколко капки етерично масло за приятен аромант. Този буркан се затваря и се оставя на сянка в някой шкаф за 1 седмица за да може да ферментира.

# 9
 • Мнения: 2 790
Записвам се в една от най-гадните теми на света, туко виж прочета нещо, което да ми помогне дай Боже Simple Smile а и да помогна и аз по някакъв начин на някого, ако мога.

За мен в заглавния пост трябва да се изредят основните видове косопад (няколкото вида алопеции, телогенния ефлувиум, следродилния, хормоналния и т.н.).
След което списък с основните изследвания, които трябва да се направят в случай на такъв проблем (с изключение на косопад след раждане - там е ясно).
Може да се включат имена на добри специалисти (дерматолози, ендокринолози, трихолози? (нямам особено положително мнение за такива от това, което съм чела като отзиви)). Инфо като къде и кога преглеждат, цена на преглед и прочие също ни била полезна.
И накрая вече илачи, шампоани, маски, витамини, лекарства, бабини методи и препоръки.

Мога и аз да я направя и да водя темата, половин дерматолог станах последните години за съжаление 😥 Обиколих и всички “видни” имена в София, изпих, измазах и изследвах всичко, изревах си очите и сега продължавам напред както се казва.

Успех на всички дами тук! И кураж! И валериан и вино ☺

# 10
 • Мнения: 449
Как да използваме масло от розмарин за растеж на косата.


 Изследвания

 Ефикасност

 Съвети

 Косопадът може да подкопае самочувствието и може да бъде предизвикателство да се търси лекарство.  Някои проучвания обаче препоръчват масло от розмарин за насърчаване на растежа на косата или за спиране на косопада.

 До 50-годишна възраст около половината от жените и 85 процента от мъжете ще получат известна степен на загуба на коса.

 Изследванията върху маслото от розмарин за растеж на косата все още са в зародиш, така че няма начин да сме сигурни дали маслото от розмарин ще работи за всички или не.  Това естествено лекарство обаче може да е по-безопасно и по-малко вероятно да причини странични ефекти от някои лекарства за растеж на косата.

 В тази статия се обсъждат и обясняват начините за изпробване на масло от розмарин като домашно лекарство срещу косопад.

 Бързи факти за маслото от розмарин за растеж на косата:

 Най-често срещаният тип косопад при мъжете и жените се нарича андрогенетична алопеция.

 Маслото от розмарин е алтернатива за хора, които не могат да използват конвенционални лечения или се притесняват от странични ефекти.

 Способността на маслото от розмарин да повлияе на косопада зависи от причината му.

 Изследвания

 Розовото масло е доказано, че има известна ефективност в подкрепа на растежа на косата, въпреки че може да не е в състояние да замести медицинските процедури.

 Хората губят косата си по много причини, включително инфекции, реакции на имунната система, възраст, хормонални промени и наследствени състояния на косопад.

 Няма доказателства, че розмаринът може да спре косопада поради химиотерапия или други лекарства или косопад, причинен от хронично дърпане на косата.

 Проучванията обаче показват, че билката може да обърне някои от най-често срещаните форми на косопад.

 Плешивостта при мъжете (MPB) е форма на загуба на коса, която се получава, когато страничен продукт от тестостерон, наречен дихидротестостерон (DHT), атакува космените фоликули.

 И мъжете, и жените произвеждат тестостерон, но мъжете обикновено произвеждат повече тестостерон, отколкото жените, така че загубата на коса при мъжете може да се случи по-често, в по-ранна възраст и по-широко.

 Маслото от розмарин може да помогне при този тип косопад.  Проучване от 2013 г. Доверен източник на мишки със свързана с тестостерон загуба на коса установи, че маслото от розмарин може да възстанови косата им.  Въпреки че проучването не е убедително, авторите му теоретизират, че маслото от розмарин може да попречи на DHT да се свърже с хормонални рецептори, които му позволяват да атакува космените фоликули.

 Проучване от 2015 г. сравнява маслото от розмарин с миноксидил, популярно лечение за възстановяване на косата.  Хората с свързана с DHT загуба на коса получават или масло от розмарин, или миноксидил в продължение на 6 месеца.

 На 3 месеца нито една група нямаше повече коса.  До 6 месеца и двете групи отбелязаха значително увеличение на растежа на косата.

 Групата, която е била лекувана с масло от розмарин, е имала по-голям растеж на косата от групата на миноксидил, но разликата не е била статистически значима.  Този резултат предполага, че маслото от розмарин може да стимулира растежа на косата, но само в дългосрочен план.

 В същото проучване сърбежът на скалпа е по-често срещан в групата, получавала миноксидил, така че маслото от розмарин може да бъде по-добър вариант за хора с анамнеза за алергии или дразнене на кожата.

 Малка част от изследванията предполагат, че маслото от розмарин може да обърне и други форми на косопад.

 Някои изследвания, включително проучване, публикувано през 2017 г. с доверен източник, са установили, че маслото от розмарин може да убие някои гъбички и бактерии.  Така че, когато загубата на коса се дължи на инфекция или нездравословен скалп, маслото от розмарин може да помогне.

 Няма доказателства обаче, че маслото от розмарин трябва да замести стандартните лечения.

 Алопеция ареата е автоимунно разстройство, което може да причини косопад.  Изследване, публикувано през 1998 г. с доверителен източник, разглежда ефекта от ароматерапията с масло от розмарин върху хора със заболяване.  Около 44% от участниците са се подобрили с употребата на розмарин за 7 месеца, в сравнение с едва 15%, които не са получили лечение.

 Възможно е също така маслото от розмарин да повиши ефективността на конвенционалните лечения, но нито едно проучване не е тествало валидността на тази идея.

 По същия начин няма анализ на това дали маслото от розмарин е безопасно да се използва заедно с миноксидил или други лекарства за растеж на косата.

 Всеки, който използва миноксидил или други лечения за възстановяване на косата, трябва да се консултира с лекаря си, преди да използва шампоан с масло от розмарин.

 Ефикасност


 Независимо от това, ако маслото от розмарин може да противодейства на ефектите от DHT, то може да бъде полезно лечение за предотвратяване на косопад в семейства с анамнеза за плешивост.

 Проучване от 2016 г. Trusted Sourcefound установи, че розмаринът влияе върху кръвообращението и здравето на кожата при плъхове.  Ако същото важеше и за хората, тогава маслото от розмарин може да предотврати косопада, като подобри здравето на косата и скалпа.

 Жените, които са бременни или кърмят, не трябва да използват масло от розмарин, освен ако лекарят не ги посъветва друго. Как да използваме масло от розмарин за косопад

 Използването на шампоан с масло от розмарин като съставка или прилагането на разредено масло от розмарин директно върху скалпа може да бъде най-ефективният метод за лечение.

 Най-лесният начин да използвате масло от розмарин е да опитате шампоан с висока концентрация на масло от розмарин.

 Също така е възможно да си направите шампоан от розмарин у дома.  Просто добавете 10-12 капки масло от розмарин към шампоан и измивайте косата всеки ден.

 На теория прилагането на масло от розмарин върху скалпа и оставянето му за по-дълги периоди може да засили ефекта му.

 За да се направи разтвор на масло от розмарин, хората могат да опитат да разреждат една или две капки масло от розмарин в масло носител, след което да го нанасят върху скалпа за една нощ.

 За да направите концентрат от розмарин у дома, шепа или две изсушени листа от розмарин могат да се добавят към литър дестилирана вода, която е преварена.  След това сместа трябва да се остави на тъмно за поне 5 часа.  По-дългото време за накисване ще доведе до по-високи концентрации.

 За да използвате сместа като шампоан, тя може да се смеси с сапун от Кастилия в съотношение 4 части сапун към 1 част концентрат от розмарин.  Също така е безопасно да нанесете няколко капки директно върху скалпа, но само когато сместа се охлади и винаги след извършване на тест за пластир, за да проверите за алергични реакции.

 Маслото от розмарин може да отнеме няколко месеца, за да работи, така че използването му изисква старание и повтаряне.  За да измери напредъка, човек може да опита да преброи броя на космите в малък регион на главата.

 Растежът на косата е бавен процес и може да отнеме време за видими резултати.
Това е сравнително точен превод от медицинско издание за ползвта на розмарин в борбата срещу видовете косопад.
Моята рецепта е:
За базово масло използвам Jamaican black castor oil  и в него добавям Rosemary oil. Обикновено от базовото на око в малко шише с пулверизатор и 5-6 капки розмарин. Това използвам за скалп.
За дължините добавям към тези продукти и няколко помпи еластисайзър на Филип Кингсли, тази маска слагам на влажна коса и обикновено измивам на сутринта.

# 11
 • София
 • Мнения: 769
Благодаря за новата тема. Това с розмарина трябва да се опита съсигурност. А защо миноксидила е така избягван , може ли да ми кажете , не съм запозната? Прекалено силен ли е и? Предполагам може би има привикване към него и щом се прекъсне се връща и косопада? Само предполагам де.

# 12
 • Мнения: 2 790
Моята основна причина да го избягвам е, че предизвиква обилен косопад в началото на ползването при по-голяма част от потребителките. Това е така тъй като той форсира цикъла на обновление на космените фоликули, за да се “събудят” спящите. Съответно тези, които са наближили края на жизнения си цикъл, падат накуп, вместо за седмици напред. Ужасът е голям, защото човек вече има сериозен косопад и разреждане, и започва да губи още повече. Аз лично не можах да го понеса. Спрях го след около месец ползване.
Другото нещо е, че не трябва да се ползва, ако жената мисли за или цели забременяване.

Лоринда, може ли да споделиш какво castor oil ползваш и от къде го купуваш, както и розмариновото и в какво съотношение или мл го смесваш в последствие. Много четох за него, но нямам никакви познания относно маалата и въобще не знам от къде да ги купувам и как да ги ползвам.

# 13
 • Мнения: 449
Моята основна причина да го избягвам е, че предизвиква обилен косопад в началото на ползването при по-голяма част от потребителките. Това е така тъй като той форсира цикъла на обновление на космените фоликули, за да се “събудят” спящите. Съответно тези, които са наближили края на жизнения си цикъл, падат накуп, вместо за седмици напред. Ужасът е голям, защото човек вече има сериозен косопад и разреждане, и започва да губи още повече. Аз лично не можах да го понеса. Спрях го след около месец ползване.
Другото нещо е, че не трябва да се ползва, ако жената мисли за или цели забременяване.

Лоринда, може ли да споделиш какво castor oil ползваш и от къде го купуваш, както и розмариновото и в какво съотношение или мл го смесваш в последствие. Много четох за него, но нямам никакви познания относно маалата и въобще не знам от къде да ги купувам и как да ги ползвам.

The doors,
Extra dark Jamaican black castor oil, от Amazon, за него и полезността му има много написаното назад в темите:
Терапия за коса, мигли и вежди
Ямайското черно рициново масло Еxtra Dark стимулира рaстежа на косата, миглите и веждите и ги предпазва от накъсване. То подпомага израстването на нови косъмчета, ако имате оголени области по веждите (при дългогодишно агресивно премахване). Нанасянето по миглите вечер ускорява растежа им, като ги прави не само по-дълги, но и по-гъсти.
Видях,че в България се продава в зоя.бг
Rosemary oil го купувам от Fresh skin или Amazon.
В трявъл шишенце/0.100мл/ с пулверизатор около 2 пръста ямайско черно и 5 -6 капки розмарин, ямайското е много гъсто като мед е консистенция.
Понякога добавям и чаено масло или масло от авокадо за да доразредя.

# 14
 • Мнения: 38 738
Чела съм, че някои жени получават допълнително окосмяване по лицето при ползване на миноксидил. Отделно почнеш ли с него, ако спреш- косопадът се завръща.
Благодаря за разясненията за оризовата вода. Ще се опитам да я ползвам по споделения начин.

Общи условия

Активация на акаунт