Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 771
  • 833
  •   1
Отговори
# 630
Ти нещо караш ли ни се?

# 631
  • пустинята Гоби
Карта за локацията?

Аз лично чета, даже си купих апартамент наскоро покрай четенето.

# 632
Ти пробвала ли си картата? Ако ти е свършила работа значи си се регистрирала, но аз не искам.

# 633
  • пустинята Гоби
Е аз съм регистрирана. Тези карти откога показват реален адрес, те ползват ли се от брокерите изобщо? Досега никога не съм се ориентирала по тях, пък както казах купих жилище преди година, а една година преди това зяпах обявите.

# 634
За Созопол като се отвори дума като най-търсен, това струва ли си шума на вълните?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15761574498075 … k=6a6kvj&f1=7

# 635
Този апартамент е със страхотна гледка и на страхотно място. Цената разбира се е височка. Ако беше в държава с малко по-дълъг летен сезон щеше много да си заслужава. За сезон от 2-3 месеца обаче цената е височка. По-реалистично ми се вижда нещо от сорта 2000 е/м2.

# 636
И аз обичам шум на вълни, но не на тази цена. И да - сезонът е къс, а освен това е апартхотел, който през пиковия сезон е лудница. Много висока цена за мен, не си заслужава. Отделно че ако я отделя тази сума бих си организирала много приятни морски или каквито там искам почивки за доста години напред с пълно обслужване вместо да се застопорявам с един имот в Созопол.

# 637
За живеене не става ли?

# 638
  • пустинята Гоби
През зимата какво ще дириш в тази пустош? Изобщо за тези пари ще си купя къща в Гърция и изобщо няма да помисля за лудницата в Созопол.

# 639
Отделно че ако я отделя тази сума бих си организирала много приятни морски или каквито там искам почивки за доста години напред с пълно обслужване вместо да се застопорявам с един имот в Созопол.

Ето тук е ключът от бараката - цитатът посочва основната причина подобна покупка да е безсмислена. За 1% от тази сума двама души могат да изкарат седмица където и да е. За 5% може и месец. Все на различни места, с обслужване и прочее. А ако не им се ходи по някоя причина не губят.
Междувременно пък сумата може да се инвестира и да носи доход. Ако носи 4-5% почивките ще се плащат само от дохода, а главницата ще си стои. В същото време подозирам доста разходи по апартамента и то целогодишно. А и колко още неща могат да направят обвързването с този (трудно ликвиден) имот неразумно...
Трябва човек да има десетки милиони за да се поглези с това. От друга страна с десетки милиони определено няма да си купя вила в Созопол, а на по-добро място. Преди години се случи така, че имахме път към морето и си взехме две нощувки в Созопол. Още след първата вечер из града обаче си събрахме багажа, пренебрегнахме платената втора нощувка и се прибрахме, толкова не ни хареса. И при все това да набутам толкова пари за вила там??? Трябва хептен да съм оглупяла.

# 640
През зимата какво ще дириш в тази пустош? Изобщо за тези пари ще си купя къща в Гърция и изобщо няма да помисля за лудницата в Созопол.
Търся къща в Гърция с такава гледка и на такъв плаж. Цената, която съм склонен да плята е поне двойна. Хубаво е къщата да е с поне 2 спални и да е в сравнително близката част. Важно е наблизо да има хубави градчета. Като Афитос например. Не се шегувам. Очаквам предложения. Може и на лични. Благодаря предварително.

# 641
Созопол е съвсем близо до Бургас и зимата като ви доскучае може до отскочите до него. Зимата в Гърция също е пустош. Един декември месец в Паралия Катерини беше пълна скука.

И пак се прави грешката да се сравняват пресни круши с гнили ябълки! Как може да се сравнява почивка на море с покупка на имот на морският бряг?!

# 642
И пак се прави грешката да се сравняват пресни круши с гнили ябълки! Как може да се сравнява почивка на море с покупка на имот на морският бряг?!

Защо да не може? Какво ми дава покупката на имот? Възможност да почивам на морския бряг. А какво ми дава почивката в хотел? Пак същото. Ако не е така, тогава за какво ми е този имот?

И още, след почивката забравям за нея, а за къщата трябва да се грижа/да плащам и в студените скучни месеци извън сезона.

# 643
Да, и на мен ми стана интересно, кое е пресната круша - почивката или имотът 😀

# 644
  • София
Созопол е брутално добър град. Като квартал на Бургас, де!
Лятото за почивка. Зимата за пенсионери. Здравното му обслужване е слабо, обаче.
Аз лично бих купил в Созопол пред всяко друго място на море в Гърция или България. И по възможност къща.
Но за 330к спокойно има и къщи. Пак с гледка към морето. Е, няма да са върху плажа, но човек избира.

Общи условия

Активация на акаунт