Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 765
  • 833
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Без да се обиждат, на такива в канадския форум им казвахме водолази.
Защото преди да "скочат в басейна", големи планове, като дойдат в Канада, там колко е невероятно, ще изберат най-хубавата локация, там хората прости, само те са умни и ще заобиколят всички глупости, които другите правят, защото са тарикати.
И после ... пристигат в Канада и се заводолазват. Потапят се и ни вест, ни кост. Срам ги е да напишат 2 думи.

Та, както вече се спомена, аз силно ще се радвам на "преди" и "след" информация. Wink

# 151
Без да се обиждат, на такива в канадския форум им казвахме водолази.
Защото преди да "скочат в басейна", големи планове, като дойдат в Канада, там колко е невероятно, ще изберат най-хубавата локация, там хората прости, само те са умни и ще заобиколят всички глупости, които другите правят, защото са тарикати.
И после ... пристигат в Канада и се заводолазват. Потапят се и ни вест, ни кост. Срам ги е да напишат 2 думи.

Та, както вече се спомена, аз силно ще се радвам на "преди" и "след" информация. Wink

Масово беше така, сега последните 5-10 години има отрезняване.
Всички мислеха, че на запад парите падат от дърветата, с минимум знания и усилия ставаш богаташ и си живееш живота. Самочувствието, че българите са супер умни, хитри и можещи, а другите прости си е масово и т.н. и т.н.

# 152
И аз съм изумен от ината на сайван и влечението към апартамента в Яворов. Противно на всякаква логика, той упорито държи на него ама сметката не излиза по никой начин. Такъв коптор и компромиси се взима ако е супер изгодно, а не продаваш бъбрек. Ако сложиш цената на майсторите и половин година наеми и изгубено време цената става космическа. Май целия потенциал го кешаутва продавача, а не купувача. Да го чукнат с 20-30к надолу и тогава по би имало смисъл, иначе има много алтернативи в хубави квартали на подобни цени и без “потенциал”. Ако са продавачи, да си сверят часовника иначе няма да го продадът.

# 153
  • София
Скрит текст:
Моя приятелка си купи апартамент в  тухлен блок строен преди 1965г. Блока беше "саниран", т.е. облепен със стиропор и сменена дограма по онези програми. Апартамента беше за тотален ремонт. Отне доста време и много повече пари. Смениха електро и ВиК, оказа се, че не са имали ток в контактите на едната стая. Дограмата беше възможно най-евтината и според нея духало.
След около 6 месеца гръмна инсталацията някъде във входа. Целия вход без ток, идват от ЧЕЗ и казват, тъй като е в имота ще бъде за ваша сметка, наложи се те да платят и съседите да събират сумата два месеца за да им  я възстановят. Спука се и тръба и наводни цялата колона. В толкова стари блокове, ако не са подменени електро и ВиК инсталации, си е въпрос на време да има проблеми. Когато ги наводниха, има се ревеше. Съжаляваха, че нямат застраховка,  замазаха жълтите петна.
Когато го купуваха плана беше, да е с хубава локация, да поживеят там известно време и да го продадат за много повече. В момента тя е категорична, че следващия път ако има такъв ще бъде НС.
Съгласен съм на 1000%. И както вече казах - локацията НЕ е най-важното нещо в покупката на един имот! Това само в тоя форум и в брокерските среди се разпространява - лакърдии за баламурници.
Това си е твое мнение. Ще те разочаровам, ама и в чужбинските среди битува това мнение за локацията  Simple Smile Само погледни цените и там, и тук, и веднага би трябвало да ти стане ясно това. Но явно не ти става ясно.
А относно твоето мнение, не може да ти липсва нещо, което никога не си имал. И Алекс не го е имал, а приятелки за пред форума всички имаме Wink
Остава ти да се утешаваш с идеята, че всички други са баламурници, само ти си умен.  И да си го повтаряш, като нагазиш калта пред вас, за да стигнеш до колата си, без която не можеш да се добереш до никъде в града, и когато се здрависаш със съседа в отсрещната сграда през балкона. Избори....
Така е, най-елитното място на което е живяла Алекс е на " Фредерик Жолио Кюри "срещу дипломатическите блокове. Нямам  представа колко е прекрасно в Яворов.

# 154
И аз се втрисам от ремонт, отделно че трудно се намират майстори. Ако ще ремонтирам предпочитам да е НС, вместо това, което трябва да го изриват 1 седмица, за което също се плаща и за боклука да се извози и за труда на хората, че то качването на пералня беше 10 лева на етаж преди време.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 12:02 от blackcat6

# 155
Скрит текст:
Моя приятелка си купи апартамент в  тухлен блок строен преди 1965г. Блока беше "саниран", т.е. облепен със стиропор и сменена дограма по онези програми. Апартамента беше за тотален ремонт. Отне доста време и много повече пари. Смениха електро и ВиК, оказа се, че не са имали ток в контактите на едната стая. Дограмата беше възможно най-евтината и според нея духало.
След около 6 месеца гръмна инсталацията някъде във входа. Целия вход без ток, идват от ЧЕЗ и казват, тъй като е в имота ще бъде за ваша сметка, наложи се те да платят и съседите да събират сумата два месеца за да им  я възстановят. Спука се и тръба и наводни цялата колона. В толкова стари блокове, ако не са подменени електро и ВиК инсталации, си е въпрос на време да има проблеми. Когато ги наводниха, има се ревеше. Съжаляваха, че нямат застраховка,  замазаха жълтите петна.
Когато го купуваха плана беше, да е с хубава локация, да поживеят там известно време и да го продадат за много повече. В момента тя е категорична, че следващия път ако има такъв ще бъде НС.
Съгласен съм на 1000%. И както вече казах - локацията НЕ е най-важното нещо в покупката на един имот! Това само в тоя форум и в брокерските среди се разпространява - лакърдии за баламурници.
Това си е твое мнение. Ще те разочаровам, ама и в чужбинските среди битува това мнение за локацията  Simple Smile Само погледни цените и там, и тук, и веднага би трябвало да ти стане ясно това. Но явно не ти става ясно.
А относно твоето мнение, не може да ти липсва нещо, което никога не си имал. И Алекс не го е имал, а приятелки за пред форума всички имаме Wink
Остава ти да се утешаваш с идеята, че всички други са баламурници, само ти си умен.  И да си го повтаряш, като нагазиш калта пред вас, за да стигнеш до колата си, без която не можеш да се добереш до никъде в града, и когато се здрависаш със съседа в отсрещната сграда през балкона. Избори....
Интересно е в кои чужбински среди по-точно битува това мнение за локацията? Дълбоко се съмнявам сред местните в даден град да е от такова значение дали ще са в един квартал или в съседен, т.е. модата да им определя къде да живеят.
Относно цените пък има съвсем друга причина да има такива разлики и тя е в стандарта на живот. Плюс това тук говорим за град София, а не за сравнения между чужбина и България, или аз се бъркам? В крайна сметка Гео Милев и Яворов са два граничещи си квартала. Не се сравнява София с Ню Йорк.

А относно кварталът, в който аз самият живея - няма какво да го коментираме. Аз съм си израснал в съседен квартал и съм свикнал. Нищо от това, което казваш, че има пред нас не е вярно, нищо че на квартала като цяло му се носи такава слава. Бил съм и под наем и в други квартали на София, включително и в центъра.
Аз пък мога да кажа, че теб те е яд, че си платила скъпо и прескъпо като са те излъгали брокерите, че най-важното е локацията. Жалко, че не си пробвала живот и в някое качествено ново строителство, а само в стари коптори. В крайна сметка "не може да ти липсва нещо, което никога не си имала", нали?

# 156
Танграта, правила съм, аз, ММ само финансира, няколко ремонта досега, и за нас, и за под наем,  мното добре знам за какво става дума. Но който иска хубаво, трябва да си го направи, а ако чака друг да му то направи, може да остане неприятно изненадан накрая.  На вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата. А че не е приятно, не е, но на този свят няма само приятни неща. Просто работа, която трябва да се свърши.
НС на това място ще е на повече от двойна цена.
Не мисля, че е партенка. А и не знаем Саиван доколко има решения на ремонтните проблеми, той си знае. Може да има доверени майстори, може да има роднини майстори. Щом се нагърбва, вероятно си има опции.

Фък, офисът ни е НС, та имам идея що е то 😃 Няма да влизам в подробности, само ще кажа, че сме правили повече ремонти досега, отколкото в СС,. Иначе хубаво,че си свикнал, то хората и в Дружба свикват и пак там си търсят, и това е ок. Субективно мнение. Но това не значи, че обективно Дружба е топ квартал и че трябва да убеждават хората да са в Дружба в НС, вместо в Яворов СС.
А за чужбината нямам намерение да ти обяснявам, всеки, поживял там, знае това. Това, че ти не знаеш, няма значение.
Питай Танграта как е  в Канада 😜

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 12:10 от Анонимен

# 157
Ти си живяла в чужбина или си от тия дето имат приятел/ка, както ти ги нарече в горния пост?

# 158
Ти си живяла в чужбина или си от тия дето имат приятел/ка, както ти ги нарече в горния пост?
Ха-ха, и аз съм живяла, и половината ми най-близка рода са там в момента. И понеже Танграта е от твоя "отбор", питай него, ако на мен не вярваш. Танграта, кажи на момчето колко е заблудено за локацията в чужбината. 😜

# 159
Фък, аз съм живяла в чужбина, пак в столици. Там значението на района, районното училище, средата като цяло е много по-голямо от България. В София по-рядко ще ти откажат да дойдат на гости заради кофти квартал.
При семействата не е мода, а въпрос на възможности къде да се живее. Мода е докато са сингъли и се интересуват от хипстърските квартали, но после стават като останалите.

# 160
Саиван, на мен този в Яворов ама хич не ми хареса. Виж нещо по-прилично в почти същия квартал - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16097526804575 … k=698bsq&f1=1 Пак е на първи етаж, но в доста по-добро състояние.
Ето едно предложение на улица Ю.Венелин в идеален център - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15990591611341 … k=698bsq&f1=1 има и още, не ми се търси сега. Всички са за ремонт, но този в Яворов ще ви съсипе бюджета и има неща, които не знам дали могат да се оправят въобще. Не разбрах защо се отказахте от тристайния в Гео Милев на Шипченски проход. Вие си знаете, само давам съвет. Нотариус от мен - https://www.dahterov.com/.
И това чудесно предложение за мен в Гео Милев, обзаведен и ремонтиран, в хубавата част на квартала - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16103357623273 … k=698f6b&f1=1
Първото предложение е само 68 м2 и вероятно трудно ще се преустрои в тристаен. Последното е без дневна част. Вместо хол има малко по-широк коридор (около 2.10-2.40), а дневната част е много важна. Там се прекарва най-много време. Имота, който Саиван си е харесала не е голям (74 м2), но е много добре разпределен и дава възможност да се направи много приятен тристаен. Даже има избор между два варианта за такъв, което е наистина голяма рядкост. П.П. Имота на Юри Венелин заслужава да се види. Там вероятно ще има шмекеруване с квадратурата. От снимките не може да се прецени дали става за тристаен. Почти съм сигурен, че не.

# 161
Единствено хората гледат да не са в цигански квартали или гета в които местните са малцинство из Европа, това за простосмъртните.
Сега очаквам да кажете, че всички сте живели в топ кварталите по столиците по света.

# 162
  • София
Топ кварталите трудно ще заживееш, защото ДАНЪЦИТЕ на къщите там са по 40-50к$ СЛЕД ДАНЪЦИ.

И да, кварталите имат значение, и наистина само заради "лошо училище" може един апартамент 7 години да си промени цената само с 20%. Апартамент, който е в идеално състояние, нов, ремонтиран, всичко топ. С 2 паркоместа + гараж, на 20 мин от центъра извън пиковия час. И 2км до магистрала.
В същото време, друг имот спокойно скача с 200%.

# 163
Училището е важно, но малко го преекспонирате, все пак не сме ги стигнали още западняците. Основното училище се избутва съвсем добре в нормално (не крайно или циганско) училище с малко уроци по английски и помощ по математика. В 7, и даже в 6 клас, всички ходят на уроци. Изобщо, училището у нас не е чак пък такъв фактор.

# 164
А така, и как така? Нали ми се обясняваше, че с тестовете вече нямало нужда от частни уроци, ако детето е в добро училище.
Ако все пак са нужни частни уроци, то тогава рейтингите на училищата не са верни, защото отразяват и знанията, придобити или НЕпридобити в училище.
Аз също съм на мнение, че като изключим училища в крайни квартали/маргинализирани училища (не само малцинствени), с прилична среда и на прилично ниво училище е достатъчно. Частните уроци вече са задължителни, за тези, които държат да са в топ на топ гимназиите.

Общи условия

Активация на акаунт