Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 738
  • 833
  •   1
Отговори
# 135
Да добавя и изнасянето на боклуците (мазилки, къртено и т.н.) с чували - в София за тези неща взимат не малко пари.

За отходната тръба - 99% е каменинова, дори май и на снимката в банята се виждаше.

# 136
Моя приятелка си купи апартамент в  тухлен блок строен преди 1965г. Блока беше "саниран", т.е. облепен със стиропор и сменена дограма по онези програми. Апартамента беше за тотален ремонт. Отне доста време и много повече пари. Смениха електро и ВиК, оказа се, че не са имали ток в контактите на едната стая. Дограмата беше възможно най-евтината и според нея духало.
След около 6 месеца гръмна инсталацията някъде във входа. Целия вход без ток, идват от ЧЕЗ и казват, тъй като е в имота ще бъде за ваша сметка, наложи се те да платят и съседите да събират сумата два месеца за да им  я възстановят. Спука се и тръба и наводни цялата колона. В толкова стари блокове, ако не са подменени електро и ВиК инсталации, си е въпрос на време да има проблеми. Когато ги наводниха, има се ревеше. Съжаляваха, че нямат застраховка,  замазаха жълтите петна.
Когато го купуваха плана беше, да е с хубава локация, да поживеят там известно време и да го продадат за много повече. В момента тя е категорична, че следващия път ако има такъв ще бъде НС.
Съгласен съм на 1000%. И както вече казах - локацията НЕ е най-важното нещо в покупката на един имот! Това само в тоя форум и в брокерските среди се разпространява - лакърдии за баламурници.

# 137
Кои бяха тези топ училища и какво им е толкова хубавото, заради които всичко друго отива на заден план?
Има и други добри училища в София. Ако детето му се отдава и има правилната мотивация в семейството, пак ще дръпне напред стига да не попадне в някоя пропаднала среда.

# 138
Но големината на стаите с никаква ремонт не можеш да оправиш, нито локацията.

Така е, ама локацията с малко ходене/пътуване се компенсира, докато стаите не се разтеглят. И за мен са по-важни.  А като цена онзи апартамент НС, а и другият в доброто състояние са много по-добра опция като апартаменти. А локацията колко пък да е по-зле?
Онзи НС беше в Младост, а.онзи в доброто състояние беше с прилична локация, но с 13кв холокухня. Къде са 13 кв, къде са 28 кв. Къде е Яворов, къде е Младост. Това в Яворов предлага най-малко компромиси и те са поправими, с изключение на етажа. Неслучайно подобни, но на хубав етаж, са много по-скъпи, въпреки че са в подобно състояние.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 10:30 от Анонимен

# 139
Кои бяха тези топ училища и какво им е толкова хубавото, заради които всичко друго отива на заден план?
Има и други добри училища в София. Ако детето му се отдава и има правилната мотивация в семейството, пак ще дръпне напред стига да не попадне в някоя пропаднала среда.

Тук съм съгласна - до 5 клас се наваксва и с помощ вкъщи, евентуално съвсем малко уроци по език. После си има вече училища с подбор. Ако не след 5, след 7 клас.

Онзи НС беше в Младост, а.онзи в доброто състояние беше с 13кв холокухня. Къде са 13 кв, къде са 28 кв. Къде е Яворов, къде е Младост.

Онзи с малката холокухня можеше да се поправи, ако голямата спалня стане и дневна, а холокухнята само кухня. И то почти без разходи. В последствие може и да им сменят местата, когато съберат пари.
А аз, честно казано, не правя разлика между Яворов и Младост. Ако е на хубаво място в Младост проблеми няма. Младост има и добро училище.

# 140
  • София
Точно локацията и големината на стаите бяха приоритет на приятелката ми.

Когато го гледахме, аз не харесах първия етаж, не харесах изложението, вътре не бях влизаха, защото ходихме да го видим къде е преди тя да отиде с брокер. Признавам си, това че беше "саниран", прясно боядисан с нова входна врата и сменени дограми  го правеше привлекателен.
Пред един от прозорците имаше посаден люляк, очаквам след време да й засенчи единствената светла стая.

След ремонта апартамента наистина се получи много добре. Той е от тези дето всички стаи са с почти еднаква големина, за мен кухнята е доста голяма, а хола пък е малък, само стаите са си ок. Коридорите са доста широки, но няма възможност да се вгради гардероб или трябва да е нещо с дълбочина около 35 см. Банята е с онези тръби, направиха го уж да е ефектно, като свикнеш не дразни.
Всички мебели бяха по поръчка за да се използва мах пространството.

За училището - в малките класове не е от значение училището, а учителката. И в най-елитното училище може да попадне на кофти учителка. Има изискване децата да се водят и прибират, та това да е близо и детето да ходи само също не е причина.
Обикновено елитните училища се определят като такива заради учителите в горен курс. Дори училището да бъде до входната врата на блока, ако детето няма необходимия бал, няма да учи там.
 Аз съм възпитаник на 119-то до 7 клас. За да вляза в НПМГ ходих на уроци. Да, училището се води от добрите, но нямаше да се справя без допълнителните уроци.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 15:20 от Алекс :)

# 141
ЧС, то най-вероятно така е било по проект, но това значи, че имаш само 1 спалня, а някой спи в хола.
Ти разлика не правиш, защото никога не си живяла другаде, освен в центъра. Аз обаче имам опит с Младост, слава Богу, кратък. Та мога до ти кажа, че разлика определено има.

# 142
.

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 09:02 от tanitkata

# 143
  • София
Само с репликата, че нямат 145к евро и им е над бюджета, затова взимат коптор за изриване за 120к евро, дискусията трябваше да приключи. Изобщо нямат идея с какво се захващат...

# 144
Скрит текст:
Моя приятелка си купи апартамент в  тухлен блок строен преди 1965г. Блока беше "саниран", т.е. облепен със стиропор и сменена дограма по онези програми. Апартамента беше за тотален ремонт. Отне доста време и много повече пари. Смениха електро и ВиК, оказа се, че не са имали ток в контактите на едната стая. Дограмата беше възможно най-евтината и според нея духало.
След около 6 месеца гръмна инсталацията някъде във входа. Целия вход без ток, идват от ЧЕЗ и казват, тъй като е в имота ще бъде за ваша сметка, наложи се те да платят и съседите да събират сумата два месеца за да им  я възстановят. Спука се и тръба и наводни цялата колона. В толкова стари блокове, ако не са подменени електро и ВиК инсталации, си е въпрос на време да има проблеми. Когато ги наводниха, има се ревеше. Съжаляваха, че нямат застраховка,  замазаха жълтите петна.
Когато го купуваха плана беше, да е с хубава локация, да поживеят там известно време и да го продадат за много повече. В момента тя е категорична, че следващия път ако има такъв ще бъде НС.
Съгласен съм на 1000%. И както вече казах - локацията НЕ е най-важното нещо в покупката на един имот! Това само в тоя форум и в брокерските среди се разпространява - лакърдии за баламурници.
Това си е твое мнение. Ще те разочаровам, ама и в чужбинските среди битува това мнение за локацията  Simple Smile Само погледни цените и там, и тук, и веднага би трябвало да ти стане ясно това. Но явно не ти става ясно.
А относно твоето мнение, не може да ти липсва нещо, което никога не си имал. И Алекс не го е имал, а приятелки за пред форума всички имаме Wink
Остава ти да се утешаваш с идеята, че всички други са баламурници, само ти си умен.  И да си го повтаряш, като нагазиш калта пред вас, за да стигнеш до колата си, без която не можеш да се добереш до никъде в града, и когато се здрависаш със съседа в отсрещната сграда през балкона. Избори....

# 145
  • София
На новопоявилите се радетели на ремонтите, които твърдят, че не сме искали ремонти, ще кажа, че точно тези, които "не искаме" ремонти сме правили ремонти и ремонти. И ремонти и ремонти. И не че "не искаме", а казваме как е и колко струва. А радетелите на ремонтите, вероятно нищо не са правили. Само философия.

Лошо няма, да се направят ремонти, но така като гледам, нямат бюджет за такъв.
Мислех си 2 неща, още преди 10ина страници обсъждания.
Едното е, че цялата история е фиктивна. А купувачите всъщност са продавачите на прословутия имот в Яворов. Просто се пише с цел реклама.

И второто, през 1998ма, когато дойдох в София да уча магистратура, млад студент, с още 1-2 приятели търсехме апартамент под наем. Спартанци, току що преживели виденовата зима като студенти. Какво ще ни уплаши. Обикаляхме по огледи с брокери и ходихме на точно такъв апартамент. Почти 1 към 1. Е, ужасихме се! Намерихме си апартамент под наем в Дианабад. Квадратните 5 етажни блокчета, без асансьор на последен етаж. Беше супер място.
Та сега, 23 години по-късно, колко по-хубав да е станал тоя апартамент в Яворов.
А ако нямаш пари, и планираш директно така да живееш ... ами не знам.
Ако планираш и майсторите сами да работят 6 месеца, а ти да си стоиш на село ... ами не знам.
Изобщо, хайде малко по-сериозно!!!
Темата (с яворов) все по-осезателно заприличва на партенка.

# 146

Темата (с яворов) все по-осезателно заприличва на партенка.

Само с репликата, че нямат 145к евро и им е над бюджета, затова взимат коптор за изриване за 120к евро, дискусията трябваше да приключи.

Тези две мнения напълно ги споделям.

# 147
И аз си го помислих, но реклама на туй нещо как се прави?! Може би си търсят обяснение защо не могат да го продадат. Надявам се го намериха. Дори и да обмислят да свалят цената и да търсят ориентир с колко, трудно ще е.

# 148
Не съм съгласна с последните мнения.
Още миналата година Саиван беше писала (вероятно съпругата) и искала мнение за едни обяви в моя квартал. Аз лично й обясних плюсовете и минусите на кварталите от обявите и на жилищата, а за едната обява директно я разубедих (пак беше партер в стара сграда, гредоред, в парцел с още една сграда, функционираща като ресторант тип битов).
Сега пише Саиван (съпругът) вероятно, сигурно е решил да вземе нещата в своите мъжки ръце.

# 149
Голяма грешка значи /за мъжките ръце/ 🙂

Общи условия

Активация на акаунт