Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 702
  • 833
  •   1
Отговори
# 120
Да, трябва да се види жилището. На мен ми прави впечатление, че има доста шкафове и места за багаж, което при малко жилище си е от значение. Имам познати, купиха си стар двустаен в центъра и като отидем на гости освен в кухнята, които има трапезарна маса, не влизаме другаде. А и те споделиха, че основно в кухнята си прекарват времето, имат там телевизор и т.н. Та зависи си от начина на живот, и дали ще посрещат много гости, за сметка на това видях две прилични отделни спални.

# 121
Като потенциал за мен този на Омуртаг е най-добър. От там нататък всеки си решава за себе си.

# 122
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16100185441709 … k=6990yv&f1=2
А ето ви едно доказателство, че не всеки може да си продава сам апартамента, поне не и да ценообразува правилно. И поне да бяха написали колко квадрата е всъщност имота  от 1936-та година за уникалната цена от 270 000 евро.

# 123
Написали са - 120 квадрата. Скъпичко е, ама зависи сградата как е. От 1936 има и много стабилни сгради с много живот в тях. Иначе е добро място, но няма чертеж.

# 124
Има много хубава кахлена печка, такива вече май не се правят. Имотът е поддържан, но цената....и без гараж това е безумно скъпо за мен. В рамките на този бюджет биха се намерили доста по-добри предложения според мен.

# 125
Кухнята я бива, всичко друго е за изхвърляне, все едно е обзавеждано за наематели, сбрали от къдет са намерили на примоция евтини. По-добре за тия пари да го снимат празен, отколкото с тази спестовна конфекция. Пробвали някакъв стейджинг в кухнята, и после бааам какви стаи. Представляват се сами Simple Smile

# 126
благодаря за обявите.този в гео милев изглежда добре но цената с прехвърлянето отива 145000евро
а ние нямаме толкова пари. обмисляме  този в Яворов заради големината на стаите-
хол-28м2
спалня-16м2
кухня-10м2. Това са чисти размери взети на място.
Ясно ми е че има компромис с етажа но апартамент на по висок етаж е много по скъп пак за тотален ремонт.
Реално погледнато се чудим между тези в Яворов и Изток.

# 127
Саиван, дано да имате проверени майстори от провинцията. Със софийските майстори само изстъргването на стените и таваните до тухла, нова замазка, нова шпакловка, подовете циментова замазка, смяната на всички дограми ще ви излезе над 10 хил. си мисля. Без плочки, подови настилки, смяна на електро и ВиК - още 7-8 хил., минимум. Кухня шкафове и уреди - към 10 хил. Мебелите отделно.
Правила съм ремонт на партерен стар апартамент с изриване до тухла и цимент на пода и то само на кухня и баня. Бъдете готови и за непредвидени изненади, които вдигат цената с поне 20%.
Просто го казвам да го имате предвид.

# 128
И аз съм убедена, че тоталът ще ви излезе доста повече от 145 хиляди за този в Яворов. Малкият в Изток може би ще се нуждае от по-малък ремонт, но си е малък. Старият тристаен в Г.Милев на Шипченски проход  защо го отхвърлихте като вариант? Между другото само бялата и черна техника в апартамента който е обзаведен струват към 8-10 х. евро. Отделно и дограмата е голямо перо. Погледнах в имот.бг, има ЕПК в Стрелбище и Г.Делчев, които са в по-добър вид и се нуждаят от по-малък ремонт, погледнете и там. Яворов и Изток за покупка с ограничен бюджет на нещо нормално за живеене на семейство са много трудни, да не кажа невъзможни.

# 129
Коя е тая бяла и черна техника в един апартамент за 8-10к евро??

# 130
  • София
Моя приятелка си купи апартамент в  тухлен блок строен преди 1965г. Блока беше "саниран", т.е. облепен със стиропор и сменена дограма по онези програми. Апартамента беше за тотален ремонт. Отне доста време и много повече пари. Смениха електро и ВиК, оказа се, че не са имали ток в контактите на едната стая. Дограмата беше възможно най-евтината и според нея духало.
След около 6 месеца гръмна инсталацията някъде във входа. Целия вход без ток, идват от ЧЕЗ и казват, тъй като е в имота ще бъде за ваша сметка, наложи се те да платят и съседите да събират сумата два месеца за да им  я възстановят. Спука се и тръба и наводни цялата колона. В толкова стари блокове, ако не са подменени електро и ВиК инсталации, си е въпрос на време да има проблеми. Когато ги наводниха, има се ревеше. Съжаляваха, че нямат застраховка,  замазаха жълтите петна.
Когато го купуваха плана беше, да е с хубава локация, да поживеят там известно време и да го продадат за много повече. В момента тя е категорична, че следващия път ако има такъв ще бъде НС.

# 131
  • София
Аз съм принципно с твърденията за евтините ремонти.
Да добавя към горните сметки и 5000лв за нова ел инсталация.
Старата, бабата така или иначе я е прегорила. Не се знае изолацията дали навсякъде е запазена в стените.
2000лв за ново ВИК.
10000лв на Мандаринка, не знам до колко ще влизат дограмите.
Не я виждам тая работа. Според мен без дограмите ще почти толкова. Аз също изривах с майстори половин апартамент до тухла и няма нищо общо с това, да довършваш нов апартамент ново строителство.
За дограми не мога да дам точна цена. Но според мен ще е с 5к отгоре сметката.
Т.е. 15к ще е къртене до тухла, мазане, циментови замазки и дограми.
5к ЕЛ
2к ВИК
22к без баня, без плочки
А плочките в банята за колко пари се къртят, нямам идея. И не искам да имам. Simple Smile
Вие ако нямате 145, а искате да купувате гробницата за 120 единственото е да сте вие майстори и да правите всичко ОТ-ДО.
И ел, и вик, и мазилки и шпакловки и плочки.
За боята, ясно. Да кажем, че ще можете.
25 к Евра да не ви отидат само материалите. Без труда.
Не знаете с какво се захващате.

Сега се сетих, че ще имате къртене на стени, зидане на нови стени, тухли, нови врати.
Амиии, още 2к лева за вратите и още 2к лева за зидането и тухлите. Без мазилката, нея я смятахме по-нагоре.
+4-6 месеца хотел, докато вървят ремонтите.

# 132
И никога не се знае какво ще излезе като се изкърти мазилката - дупки, запълнени с вестници, дефектни счупени тухли и всякакви други изненади. А ако каналът е с каменинови тръби... Да не говорим как се крият после.

# 133
НС  добре, ама няма как да е на тези места, дори в периферията като Младост ще е на тъмно зелено. Отделно че и в НС на 5-6 години има спукани тръби (в нашия офис), отделно, че приятелка си взе НС много лъскаво, но като тръгна да влиза и си оказа, че трябва да разбива плочки и да прави ремонт в кухнята и в коридора. Изобщо, навсякъде могат да се случат проблеми.
А разбира се, че ремонтът струва пари. Но и да изглежда ремонтирано, пак се налагат ремонти, едно води до друго и накрая пак си дал подобна сума за ремонт. Отделно ако не ти харесва нещо. Изобщо, това, че изглежда лъскаво, не гарантира нищо.
Но големината на стаите с никаква ремонт не можеш да оправиш, нито локацията.
Може и повече да излезе ремонтът, но ще имаш голям  светъл кухньохол и две отделни прилични спални накрая. И жилище, направено по твой вкус и удобно за теб. Саиван това търси, доколкото виждам, затова и изборът му е непонятен за повечето. Хората масово се захласват по визията, от моя опит, без за мислят трезво до какво води това, а и на никого не му се занимава с ремонти, всеки иска друг да свърши това.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 10:22 от Анонимен

# 134
Но големината на стаите с никаква ремонт не можеш да оправиш, нито локацията.

Така е, ама локацията с малко ходене/пътуване се компенсира, докато стаите не се разтеглят. И за мен са по-важни.  А като цена онзи апартамент НС, а и другият в доброто състояние са много по-добра опция като апартаменти. А локацията колко пък да е по-зле?

Общи условия

Активация на акаунт