Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 874
  • 833
  •   1
Отговори
# 510
Нико, това за Драгалевци и за слънцето не зная защо го написа, тук обсъждахме Иван Вазов. Там където живея аз има достатъчно слънце и зеленина, другите неща също ме задоволяват. Но темата не е дали аз съм доволна от квартала си, нали?

# 511
Нико, само не разбрах, защо трябва да има блок на мястото и на двете къщи? Имаш парцел (два обединени) с определена квадратура. Имаш съответните изисквания за плътност на застрояване и озеленяване. Очевидно застроеното петно на къщата + сградата ги превишават.
Ако имаше друга сграда на мястото на къщата, пак нямаше да се вместват в сътоветните коефициенти на застрояване.

# 512
Нико, само не разбрах, защо трябва да има блок на мястото и на двете къщи? Имаш парцел (два обединени) с определена квадратура. Имаш съответните изисквания за плътност на застрояване и озеленяване. Очевидно застроеното петно на къщата + сградата ги превишават.
И това откъде е очевидно? Няма нарушение на параметрите, както се вижда от публикацията, пусната от Доро, а парцелът не е застроен с макс  разрешени параметри, защото собственикът му така е решил, да остави едната къща за себе си, без да я събаря. А пепси даде макс застрояване в И Вазов, което от много години е високо. От преди 1990

Точно обратното е, този конкретно парцел не е застроен на макс разрешено, така е решил собственикът му и инвеститорът е бил принуден да се съгласи.

# 513
Ако имаше друга сграда на мястото на къщата, пак нямаше да се вместват в сътоветните коефициенти на застрояване.
Очевидно не се превишават. Ти знаеш ли точно за това място (ъглов парцел в централната част на столицата) какви са коефицентите?

# 514
HappyHeartbeat, кажи за какво искаш да го отдаваш и какъв наем очакваш от всеки, за да постигнеш тази доходност - ще спести усилия и сметки на коментиращите.
До колкото разбрах се търси 5% доходност. Т.е. наем около 800лв, който според мен е невъзможен за показаните апартаменти.

# 515
Благодаря много на отзовалите се-този в КРАСНО село изглежда супер близо до метрото,но нямах представа за шума и околията. Иначе от имот около 60-65 к очаквам 250-275 евро, от тези около 85к - към 350-375 евро.
По коментарите ви и по разводняването на темата разбирам,че моментът не е подходящ и е добре да се ориентирам към друг тип активи. Благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 516
Последната обява в Слатина е точно Бизнес център Слатина, там на върха на триъгълничето. Първо, мястото е гадно, на кръстовище, кофти кръстовище. Второ, това е апартхотел. Преди около 4-5 години от Адрес ни показваха "апартамент" там. Предполагам, че ти е ясна разликата между апартамент в жилищна сграда и жилище в апартхотел. В нет-а има доста статии за неволите на собствениците в апартхотели.

Обявата в Красно село очевидно не отговаря на изискванията за височина на жилище - виж вратите (ако са стандартни, са 2 м.) и колко стена остава над тях - към 30-ина см. По шкафовете в бокса също може да се прецени това. Т.е. извън всичко друго, което са написали за мястото, няма никакъв шанс за смяна на статута. Не знам какъв ток и парно плащат в офисите, дали не е по промишлена тарифа.

И другите 2 обяви не стават, според мен.

П.С. Аз от, знам ли, 3-4 години следя имотните теми. Всеки месец в някоя от тях се дъвчи за пореден път една от 3-4 теми (локация срещу квадратура, колите или печките замърсяват повече, балонът и кога ще се спука  и още 1-2). Участниците са едни и същи, мненията им не се променят. Така че, споко, не пречиш на дискусията. Това за балона наистина го четох още в началото. Тогава един много хубав нов завършен тухлен 2-стаен в Слатина/Хр. Смирненски срещу сладкарница Неделя беше офериран за 55 К. След година беше 65К, малко след това стигна 70 и К, сега би бил към 90-100К. (има си ги 60 квадрата застроена площ и мястото е добро).

# 517
Аз нямам против да платя за същия апартамент 90 или 100 хил.евро, стига реалистичният наем да му е 850-900 лв. дългосрочно. Но за двустаен в Слатина това не е реалистична възвращаемост,дори и да построят бизнес сграда и метростанция пред входа.
П.С. а като гледам на Гугъл мапс това си е опит за малък бизнес център,но май не се е получило,нямам представа защо-изглежда да има градинка отсреща, самата сграда изглежда супер.

# 518
  • София
Наемите са ниски, това е положението. 1000лв за 2ст ми харесва, но няма Simple Smile

# 519
Аз нямам против да платя за същия апартамент 90 или 100 хил.евро, стига реалистичният наем да му е 850-900 лв. дългосрочно. Но за двустаен в Слатина това не е реалистична възвращаемост,дори и да построят бизнес сграда и метростанция през входа.

В момента наемите изостават спрямо поскъпването на НИ, не само в България, доколкото съм чела така е в цяла Европа. Може би без градове като Лондон и от този калибър.
Това с изоставането се е случвало и друг път - след време наемите започват да догонват, но никой няма да ви даде гаранция кога ще се случи това и дали ще ви излезе сметката с 5 процента средно за период от 10 години да речем.

# 520
  • София
Така е. Предвиждам светло бъдеще!
Хеле като влезе вЕрото, 500Е на 2ст ще ги дават със скок.

# 521
Виж сега, аз не обсъждам високи или ниски са цените на имотите, включително спрямо наемите. Само давам сух личен пример с конкретен апартамент на конкретно място. Ние търсехме за собствено ползване (за живеене) и жилището много ни хареса. Но продавачът беше п..тьо, хем сърби, хем боли, сваляше-качваше обявата, въобще жалка история. А цените просто се увеличаваха през годините, независимо дали ми харесва или не. Не само в Слатина, във всички райони има значително увеличение, в някои повече, в други - по-малко.
Има хора, които смятат, че в един момент продажните цени ще се стабилизират и дори леко ще се коригират надолу, а наемите ще тръгнат нагоре. Знам ли, аз не съм особено добра в прогнозите, затова само наблюдавам.

# 522
Изгодни цени на добри апартаменти може да се чакат само от закъсал рентиер. Ако е купил 2-3 апартамента с идеята да се изплащат с наема, но няколко месеца някой от тях му седи празен, може да реши да продава.

# 523
  • София
Значи чакаме Танграта да раздвижи пазара да помогне малко

# 524
  • София
Това можеш ли да го разпишеш на лист?
Толкова доход от заплати извън наемите, толкова заем от банката, толкова вноски на месец, толкова наем от заети апартаменти?

Мен ще ме почакате.

Общи условия

Активация на акаунт