Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 847
  • 833
  •   1
Отговори
# 540
Фък, изобщо не ми е работа да ровя дали е в нарушение или не. Сигнализирал е някой, проверили са, няма нарушение.  Там до него има нова, за която е залепен на калкан, 6+ етажа, изравнен е с нея. Отсреща цялата редица са 6 етажни стари, пак над 10 м. Няма логика този имот да е с по-ниско предвидено застрояване, но ако си сигурен, подай сигнал в ДАГ или проучи къде трябва и подай там , и им докажи с документи и закони, че са си затворили очите. Или се утешавай как не само при теб е презастроено и гадно, ами.навсякъде е така. Явно това ти е мъката. Ами така е, навсякъде е като в МанЛи, а ти си най-умният да си купил евтино, а глупаците дават по 3000 е/кв за И Вазов. Дотук съм.

В Иван Вазов застрояването масово е над 6 етажа с много малки изключения, и това е от 50 години насам. С големи отстояниея и зелени пространства, обаче.
Попея, сега правиш ли се или наистина не разбираш? И аз казвах, че не е моя работа да проверявам ПУП-ове и съседни парцели като купувач, но вие с Черна Станция ми опонирахте. И това не е моя работа, но само от интерес го направих и защото примерът беше доста удачен (иначе се дават само в Манастирски ливади примери).
Първо, много зависи кой го е проверил. Това не е ли малко като аз да правя проверка на себе си?
Второ, да, съседния парцел е 6 етажа и пак това си е отразено в кадастъра, че е със застрояване над 15м, за разлика от този парцел.
Трето, при новото строителство в Иван Вазов, Лозенец и т.н. "уредени" квартали, къде по-точно е това голямо отстояние от сградите? Няколко поста по-назад изпратих статия, че и в район Изгрев (който според теб е престижен) също се готвят за мини референдум именно заради презастрояванията.

За мен човек, който не ги вижда тези елементарни неща (презастрояването) или е тъп или просто се прави на тъп, защото и той е в кюпа. Wink
Дотук и от мен.

# 541
Ще са на нулата, ако дълго време единият не се дава под наем. На нулата за месеца имам предвид.

Нали знаеш, че "баба знае 2 и 200". Който живее с 3500 без проблем може да заживее и с 2000. Проблем щеше да има някой с много по-нисък стандарт.

# 542
Аз лично съм теглил заеми, банката ми даде така заема, че ако ще и никога през живота си да не дам апартамент под наем, да мога да ги изплащам. Не знам твоите познати как са успели да заблудят банката. Предполагам, има си изключения и начини за всичко.
Прочете ли, че имат собствено жилище? То също може да е залог по заема.

Както и да е. Твоята сметка е много по-често срещана, разбира се. Simple Smile

# 543
Бубата, тези хора няма да държат дълго празен дори и един имот, ще правят компромиси, докато отдадат, защото са притиснати. За мен големият риск не е това, а ако някой от тях остане без доходи или и двамата останат без доходи.
Аз лично съм теглил заеми, банката ми даде така заема, че ако ще и никога през живота си да не дам апартамент под наем, да мога да ги изплащам. Не знам твоите познати как са успели да заблудят банката. Предполагам, има си изключения и начини за всичко.
Прочете ли, че имат собствено жилище? То също може да е залог по заема.
Въпреки залога банката гледа И доходи, каквото и да заложиш, иска доходи.

# 544

Фък, това цитираното е най-разумното, според мен. Казвам го от личен опит, не с Попея Laughing

# 545
За мен човек, който не ги вижда тези елементарни неща (презастрояването) или е тъп или просто се прави на тъп, защото и той е в кюпа. Wink
Дотук и от мен.

Понеже ми замеси името да се включа.
- Никой никъде (особено аз) не е казал, че презастрояване няма.
- Поради горното предполагам отпадат обвиненията в тъпота или съучастие в гребане от кюпа, та няма да се спирам на тях.
- Моята позиция винаги е била друга - законът да е еднакъв за всички и ако е бил благосклонен към едни, после да кара така докрай. Това няма нищо общо с презастрояването, което е неизбежно във всеки голям град. Но законът е по-важен, защото без закон всичко се срутва. Законът дава предвидимост и регулира нещата, а където го няма става бананова република. И затова моята теза е съвсем проста - fiat justitia, ruat caelum. Тоест, ако перифразираме - да го даваме според закона, еднакъв за всички, па ако ще и да се презастрои.

# 546
Бубата, тези хора няма да държат дълго празен дори и един имот, ще правят компромиси, докато отдадат, защото са притиснати. За мен големият риск не е това, а ако някой от тях остане без доходи или и двамата останат без доходи.
С това не споря, нито твърдя, че въпросните са постъпили умно. Въпросът беше да се каже в цифри как някой, който дава апартаменти под наем ще е притиснат да продава. От там тръгна всичко.

# 547
  • София
Голям доход е абсолютно задължителен при ипотека, независимо какво и колко ипотекираш.
И това семейство, което вече си има апартамент не може временно, заради кризата да се сгъне в 2000лв месечен разход, след като няма вноска по лично жилище?
Ами кой ги е карал да си купуват коли по 100-200к!?
Човек си простира масрафа според чергата.
Ако си на ръба и си теглил заеми, нормално е да понатрупаш и малко резерв.
Не само че моят случай е по-често срещан. Твоят изглежда абсурдно. Сори, знам че ще се обидиш.

# 548
Твоят изглежда абсурдно. Сори, знам че ще се обидиш.
Защо да се обиждам? Както казах имам 2 още по-стряскащи случая, но не искам да ги споделя. Ясно е, че тези които закъсат най-вероятно са си надскочили възможностите.

# 549
Фък, ама наистина последно -разрешената височина не я пише в кадастъра, там пише фактическото положение към момента на заснемане. Разрешената височина я пише в ПУП на района, там се залага не какво застрояване е в момента, а какво е отредено за това място.  Това вече го написа пепси назад. Така че никой не си е затварял очите. Но нека това не ти пречи на вярата. 😉

# 550
На мен би ми било обидно да ги плещя такива врели некипели. 3500 разход по време на карантира от семейство с доход 4000 😉 И 3 апартамента под наем с ипотеки.
Онази с "1001 нощ" ряпа да яде.

# 551
Цитат
- Моята позиция винаги е била друга - законът да е еднакъв за всички и ако е бил благосклонен към едни, после да кара така докрай.
И моята е същата Simple Smile, но това не пречи на недоволни потребители повярвали, че си купуват освен имот и  невероятна гледка да се чувстват безкрайно прецакани, когато невероятната гледка след няколко години се продава на следващите купувачи...

# 552
3500 разход по време на карантира
Какво толкова ви впечатли този разход от 3500лв не знам, ние харчим по 4000лв. Отивам да се срамувам в ъгъла, защото това е нечувано.

# 553
  • София
Ми ако искате харчете и по 40 000.
Въпросът е, ако наистина си изправен до стената, тогава вече е срамно да издухваш всичко на 100%. Даже на 150%.

Вие сериозно, живяли ли сте през 97ма, или сте се пренесли от някоя паралелна Вселена в България? Simple Smile

# 554
Сега да се върнем и прочетем. Никъде не съм казала, че тези хора имат проблеми в момента. Написах, че си имат наематели. Какво и как ще правят, ако нямат не е ясно. Но за мен са се поставили в позиция, която може да ги принуди да продават, дори да не искат.
Можем да си дъвчем едно и също още 5 страници, аз приключвам до тук.

Вие сериозно, живяли ли сте през 97ма, или сте се пренесли от някоя паралелна Вселена в България? Simple Smile
Била съм 2-3 клас, май.

Общи условия

Активация на акаунт