Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 764
  • 833
  •   1
Отговори
# 645
Може да се обсъжда цената на имот на брега на морето,но да се сравнява с почивка на море е нонсенс за нас живеещите далеч от морето! Поради простата причина,че човек не може да живее на две места едновременно. Разбира се,че ще прекарва средно само месец-два на морският имот,после - обратно в града. Или в собствената колиба в планината. А ако ще обсъждаме и тази планинска колиба,то пак ще е нейната цена и разположение,а не дали има смисъл от закупуването и,и не е ли по-добре да почивате в хотел в Пампорово. Хора всякакви.

# 646
С тоя хоумофис някои новософиянци не са стъпвали в София от март миналата година.
та реалностите вече са други, можеш да живееш на различни места.

# 647
  • София, Bulgaria
Созопол е брутално добър град. Като квартал на Бургас, де!
Лятото за почивка. Зимата за пенсионери. Здравното му обслужване е слабо, обаче.
Аз лично бих купил в Созопол пред всяко друго място на море в Гърция или България. И по възможност къща.
Но за 330к спокойно има и къщи. Пак с гледка към морето. Е, няма да са върху плажа, но човек избира.

300-400 К евро има къщи на първа линия с брутални гледки. Аз хотели не понасям, освен за 2-3 дена за СПА- процедури. Минала съм го това с хотелите, какви ли не ...Благодаря!

Скрит текст:

# 648
За мен не е нонсенс, а рационален избор. Живея там, където ми е най-добре и почивам там, където реша.

# 649
  • София
Между другото, щях да пиша и забравих.
За провинциалистите, които са виждали морето само лятото.
Много е досадно да се спи на шум на вълни.
Също, ако е лошо времето е много зловещо нощем, когато бучи и блъска морето.
Не е като на картинките.

Иначе, също като Витоша няма и 1 ден с един и същи цвят. Все е различно.

# 650
Танграта,ти на кого ще викаш "провинциалисти",бе?! JoySatisfied

# 651
И аз като Танграта не мога да спя на шум на вълни. На никакъв шум де, вкл на вълни, ужасно е за мен. И е прав за лошоно време, като има вятър, зловещо си е. Все едно орда призраци бродят и вият на пет гласа из къщата. А морето бучи и приглася. Един път го опитах това и ми стига.

# 652
  • пустинята Гоби
Паралия Катерини е бетонен курорт, как се очаква през зимата да има хора?

Мнението ми за Созопол като място за почивка съвпада с това на Черна станция - бягам от там като дявол от тамян. Впечатления от това лято. Пишман станах, че влязох в града.

Гледка към такъв плаж от такъв комплекс в Гърция няма да намериш. Там са други и гледките, и къщите, цените също естествено. Но, ако не държиш да си люпнат на първа линия, зер да не заслабнеш от вървене, а искаш да имаш двор и маслини, има и гледки и къщи и всичко.

По принцип харесвам северното Черноморие, там бих инвестирала в къща. Надолу смятам да не стъпвам близките години, това лято ми беше достатъчно.

# 653
Северното и на мен ми харесва, ама ми е студено, водата за плуване ми е добре само около месец, месец и половина. Докато на юг от Бургас  е винаги с 2 градуса нагоре. В Гърция е още по-топла, ама там пък в пиковия сезон ми е жега и не става без климатик. Юни и септ е  супер.

# 654
Ние най-обичаме да ходим на море ей тук - има и плаж като слънце, и морето е супер, с равно и плавно дъно, и гледка и към морето, и към Олимп, и е на първа линия...
Ама след седмица ми писва и си тръгвам с кеф. Ако сме с компания може би и две седмици ще изкарам и... толкоз.  Та ако имах къща там какво щях да я правя??? Впрочем имам усещането, че част от къщичките в края са купени, а не са хотел. Може и да се продава нещо, знам ли.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 21:29 от Черна станция

# 655
Това с шума е относително и за всеки е различно.

Аз примерно, чувам всичко и се будя много лесно, дразни ме всеки дребен шум,
От друга страна съм спал няколко години  на 200м от океана на стръмен бряг и понякога се чуваха вълните дори денем.
Този шум  не ме дразнеше, нито примерно  граченето на гларусите във Варна в 5 сутринта, а това е ужас за всеки който не израснал или свикнал някак си с тях.
Бях на едно място, където беше пълно с петли и кокошки и пилета по улиците-бездомни и след 3-4 през нощта започваше страшно кукуригане, като се надпреварваха един през друг. Бях полудял, а на повечето хора не им пречеха ни най-малко.

# 656
Ще свикнете на шума от вълните, но ще се озъбите от студа и влагата през зимата. Толкова близо до морето вече и солеността на въздуха е друга, освен влагата, от там и амортизацията на дограми, външни тела на климатици и т.н. В София зимата е блага работа - вали сняг, пада кротко надолу, трупа, човек се прибере вкъщи при парното и гледа умилено навън. По морето - вятър, вятър, вятър, студ, влага, лед.

# 657
Наскоро продадохме семейната вила на морето. Кво да ви кажа, много си зависи. Ако ще ходиш за по няколко седмици в годината лятото не си заслужава. През половината време се занимаваш да ремонтираш и оправяш нещо.
Ако ще е за живеене - то е ясно, че на морето си е най-добре.
За баба ми и дядо ми си беше перфектно - от април до октомври там, като застудее в София.

# 658
  • пустинята Гоби
Аз имам познати, които продадоха апартамент в центъра на София и отидоха да живеят на север на морето. Там е пълно с такива като тях, не са сами. Зимата си палят парното и си живеят живота. В София само за лекар, иначе на село (пенсионери са). Та и аз това искам, пък и имам корени в региона и си ме влече.

Мен в България навсякъде ми е студена водата, че и мръсна. Влизам в нея, само когато жегата стане непоносима и то с нежелание. Одъртях..

# 659
Единственият вариант да поискам къща е нещо като това на снимката  между хубаво езеро и ски курорт. Лятото каяк, разходки, АТВ-та, а зимата ски, шейни...
За това бих се замислила сериозно, ако имам излишни пари. А и ако бях по-млада, че вече май ми е късно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт