Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Професия учител - 11

 • 10 640
 • 189
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 602
Имам един далечен въпрос: как стои въпросът с присъствието на първия учебен ден от страна на учителя по БЕЛ? Аз имам много малки деца, които след няколко години, може би когато аз ще стартирам да работя като учител, ще са малки ученичета, на чиито първи учебни дни ще искам да присъствам. И се замислих дали е ОК да не съм на първия учебен ден на училището, в което работя, за да съм на техния?

# 31
 • Ямбол
 • Мнения: 27 063
Ако не си класна, не би трябвало да е проблем, но ако си класна - няма как.

# 32
 • Пловдив
 • Мнения: 2 509
Принципно Лили е права, ако си класна, но пак си е до човек - моят шеф обикновено проявява разбиране за родителите на първокласници.

# 33
 • Мнения: 2 835
И на двете ми деца като бяха първи клас присъствах, въпреки че бях класна. Колега ме заместваше, който не е класен, не съм пускала отпуск.

# 34
 • Мнения: 4 276
Синът ми беше първи клас, когато станах класна на петокласници, баща му беше с него. Даже не успях да го видя в тълпата. Класната на единия първи клас имаше и тя дете в първи клас в друго училище. Иначе да в други случаи колеги са били с децата си, намира се кой да замества.

# 35
 • Мнения: 103
Присъствах на първия учебен ден на сина си, макар че бях класна и отговарях за програмата за първия учебен ден в моето училище. Колеги ме заместиха. Работех в малко селско училище и директорът проявяваше разбиране, когато колега има дете първокласник.

# 36
 • Някъде по Дунава
 • Мнения: 2 985
Присъствах на първите учебни дни и на двете ми деца. Първият път бях в другото училище в града ни, но програмите винаги са по различно време, за да могат официалните гости да присъстват. Бързах и успях да отида към края на тържеството в моето училище. Вторият път бях на работа в училището на детето. Отидох да поздравя само класа (учител на занималня съм ) и се върнах при първокласника.

# 37
 • Майничка
 • Мнения: 9 111
При нас винаги разрешават отпуск за първия учебен ден на колеги с първокласници, дори да са класни на нов клас.
Имаме график за антигенни тестове за следващата седмица, с индивидуален "прозорец" за всеки.

# 38
 • Пловдив
 • Мнения: 2 509
Гаргамела, къде ще ви правят тестовете?

# 39
 • Мнения: 695
Здравейте! Идвам с един въпрос,дано не нахалствам в темата ви. Тази година завършвам ПНУП в ПУ. Мисля от септември месец да започва работа като възпитател в занималня. Може ли,който има информация да сподели-работно време,заплата? С длъжностната характеристика съм запозната горе-долу. До сега не съм работила по професията.

# 40
 • Мнения: 3 298
Здравейте! Интирисува ме с каква бумащина се занимава учител ако е и ако не е класен ръководител? Не съм работила като учител, надявам се на есен да започна.

# 41
 • Добрич
 • Мнения: 4 551
Колеги, това видяхте ли:

Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България

Цитат
Акценти от работната среща в Министерство на здравеопазването (18.01.2021)
- Доброволно ваксиниране на работещите в образованието от края на настоящата седмица или началото на следващата; В страната началото на ваксинацията ще започне по различно време- в България има над 4200 институции , което е един много продължителен процес;
- Логистиката за ваксинирането – изготвяне на актуален списък на реално желаещи; изпращане до РЗИ;
- Места за провеждане на ваксиниране- медицински кабинети в учебните заведения от специалисти на РЗИ (където има); в мобилни центрове; при личните лекари.
- Отговорник по места за ваксинирането – РЗИ.
- На следващ етап би могло да има възможност за избор на тип ваксина.
- На следващ етап ще има възможност за включване във ваксиниране на нежелаещите сега лица.
От 25 януари започва ударно, доброволно тестване на работещите в образованието. Смисълът от тестването е – установяване на „скрита“ заболеваемост в работещите в образованието.
Проведен бе  дебат за възможностите за връщане на ученици от 5 до 12 клас в присъствено обучение след 4 февруари. Разговорите ще продължат и през другата седмица , като се следи реалната обстановка в страната. Решение ще се вземе в края на другата седмица.
Изговорените варианти са:
- Връщане на 12,8,7  класове ( и начален етап) за две или за три седмици;
- Редуване за по три или две седмици на всички класове, за да имат присъствие в училище;
- Спазване на изискванията за дистанция, дезинфекция и безопасност.
В срещата участваха министър Красимир Вълчев, министър проф. д-р  Костадин Ангелов; главен държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев; представители на национално представените синдикални и работодателски организации.

Здравейте! Интирисува ме с каква бумащина се занимава учител ако е и ако не е класен ръководител? Не съм работила като учител, надявам се на есен да започна.

Всички имат разпределения, пишат темите в дневници, участват в разни комисии, които са с протоколи, планове и пр. имат консултации, които се отчитат в дневник, правят анализ за вход, изход и междинно ниво.
Класните попълват лични картони за гимназиален етап, поддържат документацията, която е необходима за връзката с родителя, заявления, молби, уведомления, списъци с подписи ( инструктажи, декларации съгласие, справки и пр.)
При работа с ученици със СОП отделно се попълват различни формуляри.
За поправителните изпити се подготвят изпитни материали и конспект, после се попълват протоколи.
Ако има ученик с няколко последователни двойки или с двойка за срок/година започва работа по наредбата за приобщаващо образование с график (теми, дати) и т.н.
И още разни дребни неща дето често ги искат и още по-често със срок от днес за вчера.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 11:33 от Вела

# 42
 • Балчик
 • Мнения: 8 671
"със срок от днес за вчера"

А, ето това много го обичат в нашето министерство и РУО в частност.

# 43
 • Мнения: 1 306
Вчера ни казаха, че още продължава възможността за записване в  списъците с желаещи да се ваксинират, но спират записването за тестване. Тестът щял да бъде с капка кръв без да е съвсем точно какъв.

# 44
 • Мнения: 3 298
Теста ще е бърз, но май не им е ясно от кой вид. Първо казаха, че ще е антителен, който е с кръв, а снощи по новините ми се чу антигенен, който е с проба от носоглътка...
За ваксините се каза, че се отлагат, защото няма достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт