Професия учител - 11

• 60 547
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • оттам, откъдето започва България
WinkThinking Въртим, сучем, но пак стигаме до ходатайствата.
Кога ли ще дойде времето да се гледат качествата на кандидата за обявената длъжност?

Към момента в България е така - обаждане е нужно. Neutral Face

# 421
За биология и химия не знам, но за физика ние тази година имахме само един единствен кандидат и разбира се той беше одобрен. Живея в областен град, училището е голямо, по принцип има много голям наплив за другите предмети и за начални учители.

# 422
  • София
Здравейте на всички,
и аз се включвам с въпрос, относно учителската правоспособност (ако не ви е омръзнало от такива въпроси 🙂).
В момента ми приключва изпитната сесия към втори семестър магистратура, по специалност за преподавател по изобразително изкуство. Остава ми още един, последен семестър. Започнах да разглеждам и звъня в училища, обявили свободна позиция за такъв учител. От едното училище ми отговориха, че нямам никакъв шанс, първо да завърша и тогава да кандидатствам, от други две училища не бяха сигурни, пратих им CV-та в крайна сметка.
Сега, не ми стана ясно, като не съм завършила имам ли право да кандидатствам за позицията?
И как изобщо директорите гласуват доверие на ,,прясно'' завършилите магистри?

# 423
Имаш право да кандидатстваш, но тези със завършено образование и/или опит ще бъдат с предимство.

# 424
Кандидатствай.
Завършено образование, стаж и опит в случая нямат значение, важни са връзките. (от опит) Simple Smile

# 425
  • София
Кандидатствай.
Завършено образование, стаж и опит в случая нямат значение, важни са връзките. (от опит) Simple Smile

Ех, за съжаление връзки нямам! 😐

# 426
Не се отказвай! Пожелавам ти успех!

# 427
Колеги по АЕ, как се процедира с втората задача на НВО по АЕ, 10 клас при Speaking-a? Само 1 пункт ли трябва да изберат или могат да говорят по всичките 7 пункта на монолога?

# 428
  • Бургас
Здравейте на всички,
и аз се включвам с въпрос, относно учителската правоспособност (ако не ви е омръзнало от такива въпроси 🙂).
В момента ми приключва изпитната сесия към втори семестър магистратура, по специалност за преподавател по изобразително изкуство. Остава ми още един, последен семестър. Започнах да разглеждам и звъня в училища, обявили свободна позиция за такъв учител. От едното училище ми отговориха, че нямам никакъв шанс, първо да завърша и тогава да кандидатствам, от други две училища не бяха сигурни, пратих им CV-та в крайна сметка.
Сега, не ми стана ясно, като не съм завършила имам ли право да кандидатствам за позицията?
И как изобщо директорите гласуват доверие на ,,прясно'' завършилите магистри?
Понякога нещата се случват и с късмет. Може и през учебната година да се отвори някое място за заместване. Не се отказвай да кандидатстваш в училищата, където са обявили места.

# 429
  • Бургас
За биология и химия не знам, но за физика ние тази година имахме само един единствен кандидат и разбира се той беше одобрен.
И тук няма физици. Позната от руската гимназия ми каза, че последно се принудили да наемат пенсионер. Неслучайно Физиката стана защитена специалност в Софийския, не е лека дисциплина, няма интерес, а никой завършил я не примира да става учител. Та, ако ще се преквалифицира някой - това е моят съвет - да записва физика или физика и математика.

# 430
  • София
Open MouthКак да тълкувам следното- реших да упорствам и въпреки, че в едното училище ми казаха, че нямам шанс с кандидатурата за преподавател, сутринта си пуснах документите по пощата. Сега гледам, че са ги приели, даже имат и входящ номер. Това означава, че се нареждам на опашката с останалите кандидати?! Open Mouth  Хем се радвам, хем ме е страх от предстоящото, навлизам в една напълно непозната за мен сфера...

# 431
  • Бургас
Те са длъжни да входират всичко, което пристига. Някъде допускат до интервю, след подбор по документи. Успех!

# 432
Здравейте,при обява за учител подготвителна група към училище, нуп или пуп е нужно?

# 433
  • Пловдив
ПУП или ПНУП трябва за подготвителна група

# 434
  • sofia
ПУП или ПНУП трябва за подготвителна група
И двете може.

Общи условия

Активация на акаунт