Професия учител - 11

• 60 554
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • Майничка
Аз съм работила 2 години по него, плащаха ми всеки месец, но си беше решение на нашата администрация, иначе парите училището ги получаваше на по-голям период.

# 406
Да, сега си спомних, че преди години в старото ми училище получавахме сумите по проекта на два транша- единия през януари, а втория- юли.  Но все пак през годината получавахме някакви пари.

# 407
Ние ги получаваме на три месеца. Най-добре попитайте счетоводителя.

# 408
  • Някъде по Дунава
Колегите, които работят по проекта от есента са получили по две плащания. Едното със сигурност е било от бюджета на училището, защото до май нямаше преведени пари. Аз си карам проекта през целия юни и предполагам през юли ще ми платят.

# 409
Моля тези, които са изчислявали среден успех за диплома за завършено средно образование да ми помогнат как се изчислява. Непрофилирана паралелка, само раздел А и Б. Благодаря.

# 410
  • Ямбол
Програмата, в която се въвеждат за отпечатване, го смята.
Нашите дипломи са вече готови, утре сканирам.

# 411
Има ли колеги, които ще бъдат изпитна комисия на НВО 10 клас по АЕ на Speaking? Въпросът ми е: записките, които се правят 15-те минутки  преди говоренето и се осъществяват в първата зала, след като се вкарат във втората зала трябва ли да бъдат предадени преди говоренето или могат да се ползват по време на говоренето? Не е опоменато точно дали могат да гледат в тях по време на говорене.

# 412
  • European Union
За мен е логично да могат да си поглеждат в бележките.

Ние смятаме успеха от дипломите (един вид правим проверка на програмата Smile ). Работя в професионална гимназия, не мога да помогна с непрофилирана паралелка, въпреки че предполагам, че няма разлика.

# 413
  • Sofia
Има ли колеги, които ще бъдат изпитна комисия на НВО 10 клас по АЕ на Speaking? Въпросът ми е: записките, които се правят 15-те минутки  преди говоренето и се осъществяват в първата зала, след като се вкарат във втората зала трябва ли да бъдат предадени преди говоренето или могат да се ползват по време на говоренето? Не е опоменато точно дали могат да гледат в тях по време на говорене.

Логично е да си ги гледат, иначе за какво ще ги правят - биха могли да им дадат време да мислят, не да си водят записки. За диалога няма как да четат от тях, защото не се знае в каква посока ще тръгне разговорът, само ще се подсещат. За самостоятелната част - вие ще видите дали изпитваният се опитва да чете или само поглежда, за да се подсеща.
Аз трябваше да съм изпитващ, но нашето НВО пропадна, не са успели да регистрират желаещите ученици Thinking Все пак да споделя, че по последни инструкции от РУО-то, изпитната тема и за speaking-а ще бъде в изпитните материали и всичките компоненти трябва да се случат в един ден (така ни казаха, преди да стане ясно, че няма да правим това НВО).

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 04:21 от aniK

# 414
Хм, това е притеснително, имайки предвид, че на нас ни казаха, че Speaking ще бъде  в друг ден съответно аз съм ангажирана за друг ден. И от ръководството ми казаха, аз да си направя билетите за устен. Защо от министерството не могат да напишат един инструктаж като хората- толкова локуми и на края важните неща не са опоменати...

# 415
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Смятам да се насоча към учителската професия и имам нужда от съвет. Завършила съм бакалавър Биотехнологии. Дилемата е следната: дали да запиша
магистратура ПНУП или учител по химия или Биология. Къде шансът ми за професионална реализация след това е по-голям, защото от това което изчетох в темата, има голям наплив за спец. ПНУП в последните години, а като учител по Химия или Биология не знам дали бих могла да намеря работя в голям областен град, в какъвто живея или само в Горно Нанадолнище. 😉
Благодаря Ви предварително! 🙂

# 416
  • Майничка
Аз бих се насочила към химия и биология.

# 417
  • Sofia
И от мен глас за химия и биология! Много трудно се намират учители по природните науки. Учители с ПНУП вече има много и всяка година излизат още и още. В СУ специалността е разделена на две магистратури - ПУП и НУП.

# 418
  • Ямбол
И аз подкрепям за биология и химия.

# 419
  • Бургас
Не считам, че по - трудно се намират учители по природни науки. Сигурно зависи и от населеното място. Когато ние търсихме имаше голям наплив, а на директора му звъняха от сто места да ходатайстват. Мястото за такъв учител е едно, максимум - две, ако е по- голямо училището. Началните са в пъти повече, респ. шансът малко по- голям, чисто статистически.

Общи условия

Активация на акаунт