Професия учител - 11

• 59 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • Някъде по Дунава
Имам въпрос относно ЦДО в прогимназия - може ли учител с начална, предучилищна и социална педагогика да заеме такова работно място? Къде мога да прочета? Не ми е ясно. Благодаря!
В училището, в което работя, обикновено СУ, една начална учителка беше две години учител ЦДО в 5 кл., но тъй като има и квалификация ресурсен учител, я водеха редовна. Също така тази учебна година имаше учителка ЦДО пак на 5 кл. , която е магистър някаква икономика и втора магистратура социална педагогика. Не знам дали е редовна, но вече е на постоянно място. До колкото знам може да преподава Предприемачество в 8 и 9 кл.
За мен това трябва да са нередовни учители, защото не преподават предмет, изучаващ се в 5-7 кл., но обикновено директорите си правят каквото искат.
Има разни наредби в ЗПУО за квалификациите на учителите, май беше номер 15. Ако греша, да ме поправят.

# 511
  • оттам, откъдето започва България
Да, Guinnes, директорите си правят каквото искат. Тука е BG Neutral Face

# 512
И аз бях с граждански договор - по въпроса за лекторските часове. Директорката беше много нагла, и се опитваше да ме кара да ходя всеки ден по 1 час. Аз категорично отказах и заявих, че ще се откажа, ако продължава да настоява, и реално нищо не могат да ми направят. И тя спря. И прие да ходя 2 пъти седмично по 2 часа.

Така че, гражданските договори имат и своето предимство - не могат да ти се качват чак толкова на главата. Но аз и не съм искала да съм на трудов.

# 513
Здравейте колеги,
Може би въпросът е коментиран, но искам да попитам, какво представлява изпита за пето ПКС към Софийски университет ?
Казаха ми ситуация, но кой определя темата, на момента ли я тегля и дават ... как става точно не зная.
Благодаря!

# 514
В момента изкарвам 5 ПКС към СУ, имаш 3 етапа
1 етап е обучението, което се състои в това да ти разясняват какво те очаква през следващите етапи, от обучението ти дават 1 кредит, предаваш и една ситуация по избор
2 етап събираш всички нужни документи- дипломите, педагогически стаж над 2 години, 1 кредит от миналото обучение
3 етап е изпита
Ако имаш въпроси, пиши на ЛС.

# 515
  • European Union
Здравейте колеги,
Може би въпросът е коментиран, но искам да попитам, какво представлява изпита за пето ПКС към Софийски университет ?
Казаха ми ситуация, но кой определя темата, на момента ли я тегля и дават ... как става точно не зная.
Благодаря!
Аз съм се явявала преди 5 години, може нещата да са се променили. Тогава ни дадоха листчета с въпроси, всеки си изтегли различна ситуация - неща от рода на групова работа, игри в обучението и т.н. После започнахме да сядаме пред комисията (от 2 човека) един по един и да си говорим по темата. Позитивни са като цяло, няма от какво да се притеснявате.

# 516
  • София
Искам да попитам дали някой от вас учи задочно и знае ли дали човек през това време е осигурен? Опитваха се да ни обяснят, че трябва да подадем декларация дали ще работиш към 1.10 защото щели да правят осигуровки, но мен малко ме съмнява, че държавата ще осигурява задочници.

# 517
Мисля, че само редовните се осигуряват

# 518
Задочниците не се осигуряват със сигурност.
Момичета, мога ли да кандидатствам ако не отговарям изцяло на изискванията? Например има обява за учител ЦОУД с български и история, а аз имам само история? Или пък обявата е за учител по история и география. В кварталното училище бившата директорка беше ми казала, че има двама историци, които преподават и география, макар да са неправоспособни по този предмет.

# 519
Задочниците не се осигуряват със сигурност.
Момичета, мога ли да кандидатствам ако не отговарям изцяло на изискванията? Например има обява за учител ЦОУД с български и история, а аз имам само история? Или пък обявата е за учител по история и география. В кварталното училище бившата директорка беше ми казала, че има двама историци, които преподават и география, макар да са неправоспособни по този предмет.
Може да кандидатствате, ако няма кандидати отговарящи изцяло на изискванията, може да ви одобрят. По принцип за занималня прогимназиален етап търсят учители по български/математика. Щом в обявата търсят български и история може да се пробвате. Успех!

# 520
  • Пловдив
При така зададената обява аз бих си имала едно наум, че е много вероятно да имат човек. Не знам каква е ситуацията в Бургас и околността, но доколкото съм попадала на обяви за ЦДО 5-7 клас в Пловдив, комбинацията е била БЕЛ с чужд език.

# 521
Днес звъннах на директорката на училището с обявата за ЦДО за прогимназиален етап, за да попитам с моята начална педагогика дали има смисъл да подавам документи. Тя отговори, че не отговарям на изискванията, т.е. безмислено е!
Аз съм много разочарована. Не мога да намеря работа вече повече от 6 месеца. Става въпрос за София. Никъде не ме одобряват. И днес ми звъннаха, за да ми кажат, че за съжаление не са ме одобрили на интервю, на което се явих в четвъртък. Пожелаха ми успех. Имам опит по специалността и не разбирам защо се получава така. Много съм разтревожена дали изобщо ще успея да намеря работа! Ако някой може, нека да ми помогне. Регистрирана съм в бюрото по труда и от наколко месеца си плащам сама здравните осигуровки. Без доходи съм. Какво да правя и защо не ме одобряват?

# 522
  • Пловдив
Ти не беше ли писала през зимата, че по собствено желание си напуснала последното си работно място?

Освен това няма как с НУП да водиш група ЦДО в 5-7 клас.

# 523
Да, напуснах, защото не ми позволиха неплатен отпуск. Имах здравословни проблеми. И не успявам да намеря работа сега. Ужасно съм притеснена!
Ти не беше ли писала през зимата, че по собствено желание си напуснала последното си работно място?

Освен това няма как с НУП да водиш група ЦДО в 5-7 клас.

# 524
Здравейте. Записах Начална педагогика. Редовна форма, бакалавърска степен. Днес позната, която също е учила това ми каза, че мога да си намеря още сега работа в някое училище, само трябва да представя удостоверение, че уча това? Въпроса ми е възможно ли е това?

Пс. На 21 години съм.

Общи условия

Активация на акаунт