Професия учител - 11

• 59 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Майничка
Само кандидатствате или са Ви одобрили? Ако е първото - можете да внесете документите и преди брака, пък директорът да ги разглежда като се появи. Ако Ви одобрят, ще Ви се обадят, тогава ще представите новата лична карта за уведомлението пред НОИ и трудовия договор. Ново медицинско не е необходимо, на старото има ЕГН.
Ако вече са Ви одобрили, тогава бих пуснала бърза поръчка за карта.

# 571
Кандидатствам.
Но първо внесох CV, но още не бях завършила висше образование. Казаха ми, когато завърша да си донеса уверение + документи (медицинско, свидетелство, ...). Мислех, че всичко ще стане преди брака, но явно ще пусна бърза поръчка за ЛК, че да съм подготвена. Simple Smile
Благодаря за отговора! 🌷

# 572
Медицинското не се ли носи при назначение? Това го пише под всеки обявен конкурс...

# 573
Медицинското не се ли носи при назначение? Това го пише под всеки обявен конкурс...
И аз мисля, че е нужно при назначаване. За кандидатстване- CV, копие от диплома и трудова книжка( ако удостоверяваш стаж) и молба.

# 574
  • оттам, откъдето започва България
Чудесно е, че споделяте какво по закон се полага. Важно е обаче и кой директор какво дава. Simple Smile
Скрит текст:
съжалявам, не се стърпях да споделя, че действителността не е това, което е дадено по закон.

И в тона, който съм подхванала, няма как да не уважа паметта на Радой Ралин, тъй като неговите думи са много актуални и към момента:

# 575
  • Пловдив
Имам колежки, омъжени от 20 години още карат с моминското си име, вие се притеснявате за няколко дена. Успех за работата, а за името едва ли някой ще ви направи проблем.

# 576
Аз бих искала да попитам , със Социална педагогика, освен Педагогически съветник друго може ли да работи в училище ?

# 577
Аз бих искала да попитам , със Социална педагогика, освен Педагогически съветник друго може ли да работи в училище ?
Ресурсен учител.

# 578
  • Бургас
Не, ресурсните учители имат специална, не социална педагогика. Като социален педагог, май имате повече шанс в някой център за работа с деца, отколкото в училище.

# 579
Някой знае ли дали със специалност Биотехнологии (техническо направление) може да се запише СДК за учител по човек и природа, което май е само за природните специалности.

# 580
Някой знае ли дали със специалност Биотехнологии (техническо направление) може да се запише СДК за учител по човек и природа, което май е само за природните специалности.
Мисля,че не,но не съм напълно сигурна

# 581
От това, което чета и аз така разбирам... чакам отговор от Старозагорския университет.
Аз нещо съвсем се обърках с тези квалификации. Имам СДК учител към бакалавърската за Биотехнологии, но не е учител по биология, което явно е проблем и съм чела както си искам наредбата за професионалното развитие на учителите. Има възможност за друго СДК за учител по биология за моята специалност, но пак няма да имам право на Човек и природа.

# 582
  • Добрич
За Човекът и природата се изискват три модула: физика, химия и биология. Навремето имаше обучения за липсващите модули, отделно за 5-ти и отделно за 6-ти клас. При липса на някой от модулите, учителят не е правоспособен.

# 583
Това, което намирам сега е едно СДК в Стара загора, тъпото е че материала е елементарен... аз съм учила и физика, и химия в университета и бая биология и пак изпадам от класацията.

# 584
  • Добрич
Мисля, че преди няколко години ДИКПО Варна предлагаше обучение по модулите за човекът и природата. Може да се провери в сайта им или да се попита в учебен отдел, любезни са и обясняват какви са възможностите при тях.

Общи условия

Активация на акаунт