Професия учител - 11

• 59 943
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
А сега като се пускат конкурси, за които се подават документи месец и половина кога викат евентуално за интервю, на края или който дойде го викат?

# 556
А сега като се пускат конкурси, за които се подават документи месец и половина кога викат евентуално за интервю, на края или който дойде го викат?
След като приключи срока за подаване на документи.

# 557
  • Пловдив
Старият ми шеф имаше навика да се среща с всички, които подават документи - още докато течеше приема на документи

# 558
  • Добрич
Вчера видях споделена публикация на Klett с учебници за 11 и 12 клас  БЗО-профил, така че сега със сигурност могат да се разгледат.
Вела  ти по БЗО по кое издателство работиш? В 8 клас избрах Педагог 6, предстои да избера за 9 и само този нямам за да разгледам.
По БЗО в 8-10 клас работя по учебника на Владимир  Овчаров на издателство Булвест, вече Клет..

# 559
Аз не знаех, че Клет е всъщност Булвест.
Момичета, ясно ми е какво означава учител ЦОУД, но какво е ГЦОУД, "Г"-то отпред какво означава?

# 560
Дама от морето Клет са и Анубис и Булвест. ГЦОУД -група за целодневна организация на учебния ден
Вела благодаря за отговора.

# 561
Дама от морето Клет са и Анубис и Булвест. ГЦОУД -група за целодневна организация на учебния ден
Вела благодаря за отговора.
Благодаря! В такъв случай не става ясно тази обява дали е за начален или за прогимназиален курс. Защото в някои обяви пише "учител ЦОУД в прогимназиален етап". Но така или иначе, не се класирам, искат минимум една година стаж.

# 562
  • Ямбол
Предишната ми директорка не правеше събеседвания. Имаше комисия и критерии. Комисията разглежда документите, поставя на всеки кандидат точки според критериите и накрая се обажда на този с най-много точки. Била съм при нея в комисия. Гледаше да нагласи критериите така, че да спечели този, който си е наумила. При сегашната директорка пак се случи да съм в комисия, но първо определихме критериите, после пуснахме обява за мястото. Спечели този с най-много точки, опит и по-високо образование. Само че мястото беше за математика и ИТ и понеже в града ни се търсят повече учители, отколкото подават, другите кандидати ги грабват веднага от другите училища. Е, имаше и такива, които още учат, те бяха с почти 0 точки. Трябва ни поне още един математик, но и тази година реши директорката да си разпределим часовете и да делим по-малко класове на групи по ИТ. Тежка ще ми е и тази година.  Оправдават се с бюджета и липсата на качествени кадри.

# 563
Аз бих си помислила, че може да е в отпуска. Сега е сезонът на отпуските.
Днес проведох и аз едно интервю. Но това е вторият път, който човекът се представя. В първото представяне не съм участвала, защото далеч не всички, които се обадят, реално отговарят на критериите ни

# 564
Здравейте,
Моля, за инфо.
Какво е заплащането за начален учител, без опит, в държавно училища. Чета в нета, че е бруто 1260 лв., но дават ли толкова? Има ли и някакви други придобивки освен парите за дрехи два пъти в годината? Аз имам трудов стаж, който не по специалността и ме интересува за него ще ми плащат ли нещо отгоре или трябва да е като учител, за да взема още някой лев?

# 565
  • Ямбол
Да, това е началната брутна заплата.
За дрехи се дават веднъж годишно. За часове над норматива се плащат лекторски, около 10 лв. на час. Трудов стаж се смята само за образованието след 2007 и всякакъв преди това. Повечето училища имат допълнителни плащания за 24.05, за 15.09 и за 24.12. Освен това след първата година има и диференцирано заплащане

# 566
  • Някъде по Дунава
Ние получаваме само пари за дрехи и диференцирано. От 2 години няма други плащания.

# 567
  • Добрич
Да, това е началната брутна заплата.
За дрехи се дават веднъж годишно. За часове над норматива се плащат лекторски, около 10 лв. на час. Трудов стаж се смята само за образованието след 2007 и всякакъв преди това. Повечето училища имат допълнителни плащания за 24.05, за 15.09 и за 24.12. Освен това след първата година има и диференцирано заплащане
Да допълня, че има допълнителни суми при класно ръководство и работа с деца със СОП.

# 568
  • Ямбол
Да, за ПКС също.

# 569
Здравейте, колеги!
Влизам в темата с въпрос, но се надявам да ме приемете да остана и да обменяме опит.
Кандидатствам за работа като учител и събрах необходимите документи - свидетелство за съдимост, медицинско и удостоверение, че съм се дипломирала, а дипломата предстои да се издаде.
Трябваше да внеса документите днес, но директорът е в отпуска до 19 август.
От тук изникват три въпроса.
1. Аз на 8 август ще сключа граждански брак и ще си сменя фамилията. Съответно ще се нуждая ли от нови документи или идентификация на имената от общината е достатъчно?
2. Медицинското 1 месец ли важи? Ще трябва ново ли? А то с коя фамилия ще е?
3. В този период (около 19., когато трябва да си внеса документите) аз не знам дали ще имам готова ЛК с новото име ... да пусна бърза поръчка, че да е готова до тази дата или са изчакам и да си я сменя след 19ти?

Благодаря Ви! 💛🍀

Общи условия

Активация на акаунт