Професия учител - 11

• 59 943
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
При така зададената обява аз бих си имала едно наум, че е много вероятно да имат човек. Не знам каква е ситуацията в Бургас и околността, но доколкото съм попадала на обяви за ЦДО 5-7 клас в Пловдив, комбинацията е била БЕЛ с чужд език.
Тонита, често при нас историята върви с БЕЛ, университетът бълва бакалаври с тази специалност. Въпросът ми беше дали въобще ще ми приемат документите, след като не отговарям изцяло на изискванията?
Така или иначе, вчера взех решение да напусна сегашната си работа. Ще има някакви промени и ме пращат на място, където не искам, а имам още почти осем месеца на борсата, откъдето ще взимам почти същите пари, колкото е сегашната ми заплата. Така поне ще мога да ходя да подавам документи и по интервюта, а дори и да не си намеря работа от септември, ще мога да реагирам ако ми се обадят да замествам. В противен случай борсата изгаря, а така дори и да съм по заместване, после ще мога пак да я продължа. И един въпрос: в момента работя в социалната сфера и имам сертификат за обучение за работа с деца и младежи от рискови групи, ще бъде ли от полза да го представя при кандидатстване в училище?

# 541
  • Майничка
Запишете ги в SV-то като допълнителни квалификации, не пречи. 😉

# 542
  • Пловдив
В Пловдив също има хибридна специалност БЕЛ и история, но казвам какво съм забелязала по обявите просто. Иначе не пречи да си подадеш документите. Подкрепям Гаргамела за отбелязването на документа за работа с деца в риск - споменете го в СВ-то си.

# 543
Дами, някоя от вас има ли и може ли да ми изпрати електронни учебници по Човек и природа за 5 и 6 клас и Биология за 7 клас. По какво се преподава биология в 12 клас на профилираните, ако някой има нещо ще се радвам да го видя.

# 544
  • Пловдив
Учебниците по Биология ПП в 12 клас сега се одобряват от колегите

# 545
Здравейте. Записах Начална педагогика. Редовна форма, бакалавърска степен. Днес позната, която също е учила това ми каза, че мога да си намеря още сега работа в някое училище, само трябва да представя удостоверение, че уча това? Въпроса ми е възможно ли е това?

Пс. На 21 години съм.

Възможно е, ако си завършила семестриално, т.е. трябва да си приключила с всички изпити. Това се случва последната година на обучение, издават ти удостоверение, с което могат да те назначат, ако няма подходящи кандидати, които имат диплома.
Дори и да не е завършила семестриално може да започне работа. Аз започнах да работя, когато бях втори курс. (Бакалавър)

# 546
  • Добрич
Дами, някоя от вас има ли и може ли да ми изпрати електронни учебници по Човек и природа за 5 и 6 клас и Биология за 7 клас. По какво се преподава биология в 12 клас на профилираните, ако някой има нещо ще се радвам да го видя.

Електронните учебници са с вход за профил.

Електронно четимите учебници до 7. клас са със свободен достъп.

https://www.mon.bg/bg/100428?fbclid=IwAR0Ha3yNmUWkCjTzpPXAiMwkzv … W-bpkm4oeppwyEXVA

# 547
Вчера видях споделена публикация на Klett с учебници за 11 и 12 клас  БЗО-профил, така че сега със сигурност могат да се разгледат.
Вела  ти по БЗО по кое издателство работиш? В 8 клас избрах Педагог 6, предстои да избера за 9 и само този нямам за да разгледам.

# 548
Как изглежда Заявлението за заема на длъжност учител, което се иска при подаване на документи за кандитстване на работа? За свободен текст ли иде реч или на място се попълва нещо?

# 549
  • Майничка
Заявление в свободен текст.

# 550
Здравейте,включвам се и аз в темата 🤗 Изчетох няколко теми тук,но не успях да намеря информацията ,която ми е нужна .  Имам завършен бакалавър "Начална училищна педагогика",но нямам опит. Имате ли наблюдения дали се търсят такива кадри ? В ДГ дали биха ме взели? Зная ,че специалността ми дава само правомощия за начален учител,но възможно ли е все пак работа в ДГ ..? Обмислям и записването на магистратура ПНУП

# 551
  • Бургас
За детска градина ти трябва предучилищна педагогика, няма да те вземат.

# 552
Днес бях на поредното интервю за работа, на което не присъства директор ... Това никога досега не се беше случвало. Много съм озадачена! Много съм скептично настроена. Мисля си, че предварително се знае кой ще бъде назначения човек. Не е възможно учителки да определят назначения без присъствието на директора. Нали той се води председател на комисията и сключва договора ...

# 553
Аз съм работила в две ДГ, като в никоя от тях не е имало събеседване. Само си подадох документите при директорката и след няколко дни ми се обадиха. Като се замисля, в колкото и ДГ и училища да съм кандидатствала никога не съм била на събеседване.

# 554
  • Майничка
Какво учудващо има? Ако те одобрят, все ще се срещнеш с него / нея.

Общи условия

Активация на акаунт