Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 56 819
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Аз потвърждавам за брадавиците по врата инфото. Особено с втората бременност доста имах по врата, много ситнички. Сега са се изчистили, само 2 от по-големите останаха.
Днес кантарът най-после мръдна надолу, дано не скочи пак нагоре, че 2 месеца се размотавам с едно кило нагоре и надолу, явно все пак празниците са оказали някакво значение.

# 106
Здравейте момичета, нова съм в темата, чета ви от известно време. С ИР съм и хипофункция на ЩЖ пия еутирокс. Също така не усвоявам Б витамините и ги следя (фолиева, Б12, Б6 хомоцистеин). От два месеца спазвам по-сериозна диета като менюто е гъби, моркови, маслини, кисело зеле, марула, пилешко месо, патешки дробчета, домашна кайма. Напълно махнах млечните, обаче от скоро слагам по малко сметана в кафето, но ще я заменя с кокосово масло. Свалих около 9 кг диетата я почнах от декември като изключим леки прегрешения по празниците, но тогава пих глюкофаж. Рядко си позволявам да хапвам тостер, след което пия глюкофаж. Ям по редче от черния шоколад на ЛИНД 99%. Пия магнезий цитрат, калиев цитрат през ден и още доста добавки. Не закусвам, сутрин пия инозитол, след това и протеин, обядвам 12-13 часа, вечерям най-късно в 19 часа, предимно 18-18:30. Миналият месец пих и желязо, но пак е ниско. Следващият път ще пусна и феритин сега нямах възможност, тъй като ми се събраха доста изследвания и ми предстои инсеминация. Може ли помощ защо тази захар не пада? Също и пикочната киселина? Не ям тестени, макарони, картофи, ориз, бобови, сладкиши...всичко съм спряла от 2 месеца (и преди не прекалявах с тях). Зарадвах се че поне инсулина е паднал има още на къде де Simple Smile
Прикачвам изследванията от преди и от петъка:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 12:12 от Believe*

# 107
Като гледам и кз и пикочна са спаднали, но малко. Все е нещо, трябва време.
С инсулина имаш голямо подобрение, но не ми харесва кз въобще.
И желязото малко ти се е вдигнало, но е по-важно хемоглобина как ти е.
По-добре пий малтофер, а не някакви железни добавки.
Желязо не се вдига с няколко дни пиене.
Трябва време.
Салати ядеш ли? Какви?
Вкарай магданоз по две връзки на ден за седмица.
Движиш ли се? Спортуваш ли нещо?
Писали сме сто пъти, че ходенето, многото намаля кз.
Започни и фастове.
Един ден в седмицата само на вода, нищо други, никакви добавки, нищо.

# 108
Благодаря за отговора! Салати предимно марула с малко репички и пресен чесън, магданоз също правя си песто с него за марулата, също от време на време кисело зеле. Предполагам че фаст не ми се получава понеже пия протеин, въпреки че не закусвам, но го нарушава, или? За спорт кростренажор но последните дни не много сериозно за жалост, движение ограничено Sad опитвам се да го коригирам, но и работата ми е на стол. Хемоглобина сега не съм го изследвала, но скоро ще отида до личната за ПКК. За желязото пих 1 месец сорбифер. За малтофер ми казаха че има синтетична фолиева киселина, а пък аз съм хомозигот по тази мутация за усвояването. Ще започна с фастове, понякога без да искам ми се получава събота или неделя само 1 ядене. Отново благодаря много за информацията! 🤗

# 109
Казах вода, само вода, не протеин.
А ако пиеш протеин на прах не е много хубаво.

# 110
А защо го пиеш тоя протеин? Да, протеин и въглехидрат изхвърлят от фаст веднага.
Тия салати с какво олио ги консумираш? Трябва само зехтин и то пресен, за да не е оксидиран, иначе става с качеството на рафинирано слънчогледово, общо взето.
Аз съм с особено мнение за салати и зеленолистни, макар че ги консумирам от лакомия, не заради полезности. Просто ми харесват на вкус. Но освен трупане на оксалати, които товарят бъбреците, и нитрати, които пък скъсяват теломерите в клетката и забързват остаряването, друго не правят. А, и фибрите, с които да се храни чревния микробиом, което се сещам като полза.

# 111
Да, за 24 часовият фаст ще съм само на  вода без добавки и други, имах предвид че като не закусвам, след като пия протеин дали се води фаст от 16 часа между вечеря и обяд. Благодаря Arwen, значи го нарушавам с протеина, ще го преместя към 11 часа, защото до сега го приемах в 08:30-09:00 часа. Да, на прах е пия го заедно с други добавки за репродуктивната система. Аз обожавам марулата за това ще си направя и малка оранжерийка за да си имам, че ми е много вкусна Simple Smile слагам зехтин Коста ДиОро Екстра, не знам дали е с добро качество. Олио не ползвам, когато (рядко) пържа яйца добавям много малко масло, както и на гъбите. Също много обичам от Лидл италианската салата дето е с рукола, бейби спанак, взимам понякога и добавям в марулата става страхотно. Маслини си похапвам доста, много ги обичам, особено натуралните и стафида.
Благодаря за информацията ви момичета 🤗.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 14:30 от Believe*

# 112
  • Близко съм
Момичета , здравейте мнение за резултатите ми от днес:
Insulin (на гладно)   S        4.77       mU/L     Оптимални ст.: < 10.0     ECLIA
Клинична химия
Глюкоза   S        4.78       mmol/l     2.80 - 6.10     HK
(само да вмъкна, че преди изследването цяла седмица се храних доста  въглехидратно относно сладко и тестено,и то предимно сладко)
А, май месец 2020г. са изглеждали по този начин :
инсулин - 2.23
захар - 4.59
 реф. стойности са едни и същи.

# 113
В протеина на прах има подсладители.

# 114
Много благодаря за информацията, ще го имам впредвид! 🤗
В протеина на прах има подсладители.

# 115
  • София
Believe*, а гликиран хемоглобин пускала ли си? Все пак ще покаже средни стойности на КЗ. При нисковъглехидратна диета е възможно завишена сутрешна захар.

# 116
Много благодаря за информацията! Не съм пускала, но на следващото боцкане ще пусна. Дано да е от това и да се нормализира скоро 🙏
Believe*, а гликиран хемоглобин пускала ли си? Все пак ще покаже средни стойности на КЗ. При нисковъглехидратна диета е възможно завишена сутрешна захар.

# 117
Нещо ми убягва в случая защо тоя протеин на прах... Аз бих изяла пържола вместо него. Една хубава нормално голяма пържола или еквивалент там от яйца все ще докара количеството протеини като на доза от прахчето. Плюс още куп полезни неща и хубав вкус на истинска храна. И минус един куп химикали и подсладители дето за никакъв не са ми. За човек с ИР не ми звучи като добър избор. Има и неподсладени, факт. Факт е и че само отявлени мазохисти биха ги консумирали редовно, хич не са вкусни. Ние не търсим чист и постен протеин като при Дюкан, та по-добре месце да си ядем.
А твърдението че не се закусва а се пие протеин... ще си посоча горното изречение с пържолата. И това ако не е закуска, не знам Grinning Нищо лошо няма в закуската де, за който има нужда от нея. Просто не е вярно че тя липсва в този случай.

# 118
Защото има доктори , които по време на процедура, ги изписват. Както има и доктори, които по време на процедура не разрешават промяна в режима на хранене, защото си е стрес за организма.

# 119
Ирен благодаря ❤️, точно така е, за това протеина ще го пия 🤗! Просто ще изместя часа за да се получи повече разстояние от вечерята до приема му. Преди закусвах и то кисело мляко, от 2 месеца не закусвам и ми е добре към 11 усещам малко глад, но не е кой знае какво.
Притесняваме високата захар и пикочната киселина, как мога да им подействам? Ще пусна следващият път гликиран хемоглобин.
За сега вървя добре, свалям и в талията и кг което ме радва и за това очаквах захарта да е по-ниска. Ще се опитам да имам повече движение, както и по-сериозно с кростренажора.

Общи условия

Активация на акаунт