Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 128
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Limonche, 165см съм, средна работа. Grinning
Определено не ми е комфортно с тези килограми, а още повече с проблемите, които носят.
Сега се готвя да почвам ВМХ, но все още чета и разучавам как стават нещата. Simple Smile
Ако съдя по себе си са си много за ръста ти, все едно аз да съм 77 кг. Когато бях толкова си ми тежаха и не ми беше много добре.

# 286
Да, да, определено са много.
Аз влезнах да раждам 70кг., а сега 8 месеца по-късно съм 67кг. Определено трябват мерки са свалянето им!

# 287
Вкарай фастове + разкарай бързите В.
Вчера съм закусила 2-3 бразилски ореха. Обядвала съм си стабилно. После почнах вода, само вода.
Днес определено съм смъкнала.
Ще го съчетая и с лунните фази.
Сега в петък. А другата събота 27 е пълнолуние.
Имала съм случаи дори на плодов ден да улуча пълнолуние и на другия ден съм се стопявала. Наистина си действа.
Ама плодовите дни не са за нас. Само аз си правех тия извращения Grinning Да знаете.

# 288
Никога не са ми били ясни тези правила за отслабване покрай лунните фази. Би ли разяснила малко повече?

# 289
Благодаря за съветите, Елора!
Аз точно днес щях да чета за теси "фастове", че често ги засичам като термин, но още не са ми ясни.

# 290
Има много статии в нета. Тук също има тема и за фастове и за лунните цикли и отслабването.

https://luckyfit.eu/lunna-dieta-istina-ili-zabluda/

https://myblog289563226.wordpress.com/2018/05/03/the-journey-begins/

Аз съм избрала да ям на обяд, а да не вечерям, защото тогава ефектът е по-добър според моя опит.
Принципно и дори вечерята винаги ми е по-лека.

# 291
Аз съм 178 и тежах 94 кг 🥴. Сега съм 80, но като тегло 77 ми е най-идеално, че иначе става грозно. Всъщност нашата фамилия е с едър кокъл 😂.
Елора зариби ме сега с фазите на луната. Определено, да не се заричам, но съботата и аз ще направя.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 11:38 от Believe*

# 292
Относително е това с ръста минус 110, килограмите на всеки "стоят" различно. А и в крайна сметка са само число... Аз да съм здрава и да се чувствам добре в тялото си, пък колко кила съм даже и не знам, честно казано. Според общоприетите стандарти за  идеална фигура сигурно ще е хубаво да махна още няколко кила, но и в момента трудно някой би ме нарекъл дебела, а на мен не ми пречат. Единствено се дразня на остатъците от двойна брадичка, стои си отпуснато там и това е. Ама като се сетя че до преди няколко години си беше не двойна ами направо тройна и бързо ми минава. Това да ми е кусурът.
(Ръст - 110) обаче ми беше абсолютният минимум за да не изглеждам нездраво хърбава, и това като бях на 20тина години. Сега не съм убедена че и толкова ще ми стига. На други може и да им е горната граница това за комфортно и здравословно телосложение. Числа са просто, няма как да са едни за всички.
Ако е много тегло за сваляне, то си личи и без кантар и точност и е ясно - трябва да се сваля. Ако е малко, поне за мен не е важно там 1-2-3 кила повече или по-малко. На всеки теглото варира в такива граници, нормално е. Гонене на последното половин или едно кило ми е оправдано само ако на човек професията му изисква поддържане на постоянно тегло и/или мерки. Ама едва ли темата тук е пълна с манекенки или спортистки  дето гонят теглова категория за състезание, та тия случаи ги изключвам.

# 293
Като бях 66 се чувствах много по-добре отколкото съм сега.
Затова и искам още.
Имаше момент бях стигнала 63, но беше от стрес, свалих ги за 2 дни и после след месец се върнаха килата до 66.
Рязкото отслабване е лошо. Веднага се отразява на кожата. А като си отслабвам бавно, нямам такъв проблем.

# 294
Относително е разбира се това с килата. По-важното е от какво са, от сланинки или мускул - има съществена разлика.

# 295
На теория, това височината- 110 не е в сила за по-малки от 1м60. Освен това (пак на теория) трябва да се добавя по килограм на 10 г след двайсетте (и ако е било нормално теглото) и по 2 кг на родено дете. Дюкан има по-сложен калкулатор,  който отчита и костна структура (по обиколка на китката) и най- важното колко години си носите тези килограми.
И нали не пазарувате " дайте ми рокля за 60 килограмова жена"? Важното е как се чувствате и как се виждате в огледалото.

# 296
Интересно е това. Значи 175 см- 110= 65 кг + по кило на всяка година след 20= 75+ по 2 кг на дете 75+4=79. На тези кг съм си направо кръгла 😀

# 297
  • София
179 -110= 69 кг + 4 + (3х2)  = 79. Аз съм толкова. И не, разпихнала и дебела съм.

# 298
Ама защо се опитвате да се вкарате в някаква формула, не ми е ясно? Това с килограмите е като с калориите - някакви измислени рамки, без научна обосновка, в които се опитваме да се напъхаме.

# 299
И на мен не ми излиза по тази формула, според нея трябва да съм 64 кг, аз съм толкова и имам ужасно много сланина по себе си. На 54 положението ще е... бива, а даже и по-малко трябва да съм. Висока съм 168. Предполагам, че и колко развита мускулатура имаш също има значение, освен костната структура.

Общи условия

Активация на акаунт