Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 56 074
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Не. Frowning1 Движението ми е оскъдно.

# 601
Поработи в тази насока.

# 602
Мдаа, ще трябва да намеря време.

# 603
Здравейте от мен и днес! Искам да ви помоля да ми разчетете резултатите, тъй като за първи път правя подобно изследване и съм много незапозната, а прегледът ми е чак другия месец и няма да издържа до тогава...

На 25 г. съм, 50-51 кг. и наскоро ми откриха поликистоза. По време на изследването съм се движила до вкъщи с колата, по стълбите и обратно, тъй като никой не ми каза, че не трябва, а разбрах от тук, но късно...
Изследването го правя, защото казаха, че поликистозата понякога върви с диабет или ИР, или може да се появи занапред във времето.

Предварително ви благодаря!

# 604
Дарлинг, имаш проблим с инсулина, ИР. Не е ужасно зле, но е зле. Хубавото е, че може да се регулира, ако си сериозна.
А относно желанието на някои да се изследват със стандартната си закуска, напълно безмислено е. Яла съм едно и също нещо 3 пъти подред, на закуска. Първата сутрин  кз нямаше 6. Втората стана 7.8, а третата 8,2. Дали е добре да си правим изводи от тези резултати?

# 605
Дарлинг, имаш проблим с инсулина, ИР. Не е ужасно зле, но е зле. Хубавото е, че може да се регулира, ако си сериозна.
А относно желанието на някои да се изследват със стандартната си закуска, напълно безмислено е. Яла съм едно и също нещо 3 пъти подред, на закуска. Първата сутрин  кз нямаше 6. Втората стана 7.8, а третата 8,2. Дали е добре да си правим изводи от тези резултати?
По тази логика ако три поредни дни направите обременяване какви се очаква да са резултатите?

# 606
Със сигурност ще се види дали има проблем. При обременяване с 75 гр глюкоза, ако ми покаже 2 единици разлика, не е кой знае какво, все е проблем, дали ще е 12 или 14. Не ми се спори, всеки си има глава на раменете, всеки да си преценява, щом не е съгласен с общоприетите норми. Аз за себе си от тези 3 сутрини прецених, че имам проблем, защото не смятам, че е нормално да вдигнеш 3 единици кз от 1 филийка пълнозърнест хляб с протеини, направих си стандартното изследване и стана ясно.

# 607
Аз нещо не разбирам какъв е спора. Оралния глюкозен тест си има стандарт, теста с торти и пасти не. Чрез първия може да се постави диагноза или даде насока за здравословното състояние, чрез втория не.

# 608
Сменям темата, но преди малко си видях резултатите от изследване на витамин Д и малко се притесних. Преди три месеца имах дефицит, взимам добавка с К2 и сега е 84  ng/ml при референтни над 30, но не намирам горна граница. Моля за коментар, ако някой разбира? Май съм предозирала, а и това не е добре...

# 609
От това което намирам за конвертиране на единиците, трябва да умножиш по 2,5, за да получиш nmol/L при които горната граница за Д е 120 според Цибалаб.
По колко Д пиеш, че да стигнеш такива стойности?

# 610
Между 2 и 3000 IU на ден, гел капсули. Те по принцип се усвояват най-добре, но не съм подозирала, че ще е чак толкова добре.Grinning Всъщност сега се разрових и малко се поуспокоих. Между 30 и 80 е оптимално, но може и до 100. При нас, инсулиново резистентните, а и при хипофункция на щитовидната, по принцип има недостиг на Д, дори и да се излагаму на слънце. Поне при мене е така де. Цяло лято се пържих, а есента се оказах с недостиг, което много ме озадачи.Flushed

# 611
Така е, хората с метаболитни проблеми редовно са с дефицит, дори при редовно излагане на слънце. Може да понамалиш дозата или да взимаш по-рядко.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 12:06 от Не се сърди, човече

# 612
Сменям темата, но преди малко си видях резултатите от изследване на витамин Д и малко се притесних. Преди три месеца имах дефицит, взимам добавка с К2 и сега е 84  ng/ml при референтни над 30, но не намирам горна граница. Моля за коментар, ако някой разбира? Май съм предозирала, а и това не е добре...
Добавки на витамини и минерали не се ли спират поне за няколко дни преди изследването? Ако е вземана добавката до последно и е изследвано, може и да не е реално толкова без нея, не видях да е споменато.
Иначе браво за наваксания дефицит, на повечето хора им е трудно да вдигнат нивата и отнема дълго време това да стане.

# 613
А колко е било преди това вит д? Аз вече почти 2 години пиене на добавки, съм го вдигнала от 7 на 30 😅😅😅 може ли на лично или тук да кажете какво пиете?

А за спирането преди изследване - и аз така знам, примерно 2 седмици преди изследване да се спре прием. Така и направих за вит д и б12 скоро. А ендото каза: е, що спря, така сега ще са по-малко хахаха тааа не знам, според мен е по-реално, ако малко се спре, поне за б12 така четох в сайта на  лабораторията. Най-малкото да не се приема предишната вечер.

# 614
Natka, доколкото знам аз, спират се фолиевата киселина (Б9) и Б6. Също така и Б12, но само ако е на инжекции, на таблетки не.
Вит. Д също не се спира, защото се трупа по-бавно.

ПС: С нивата на някои витамини, проблемът е в усвояването. Трябва да се приемат точно определвни форми (метилирани). Ако ги спреш за 2 седмици, съответно организмът спира да ги усвоява и естествено падат.
Идеята е да се видят нивата докато ги взимаш, как се усвояват. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт