Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 56 030
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Я да ви питам тук: след 10дневно спиране на Л-тироскин (от есента пия 25 мг на ден), след тежка аритмия -екстрасистоли, ТСХто ми днес е 3.83. Да връщам ли Л-тироскина или да си стоя на 3.83, но с затихващи екстрасистоли? //Последните си ги върнах с тримесечно пиене на Кетонал и Етодин заради проклетото рамо. На 07.01. ми оперираха шията, смениха ми спукан диск между вратните прешлени, лютата болка изчезна и вече не пия никакви болкоуспокояващи (т.е. кетонали и етодини). //

# 76
За 2 години на НВ хранене, тази глюкоза на гладно е височка, а тази на 120 мин си е направо хипогликемия. Гликираният също е висок за такова хранене. Нещо не е наред.
aureos, какво точно ядеш откакто си на НВ?

# 77
По темата с мазнините между мишниците и бюста тук има едно много полезно видео на Ваня Висарионова. http://www.fitbabyhotmama.com/%d0%bc%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0% … 1%83%d0%bb%d0%b8/

# 78
За 2 години на НВ хранене, тази глюкоза на гладно е височка, а тази на 120 мин си е направо хипогликемия. Гликираният също е висок за такова хранене. Нещо не е наред.
aureos, какво точно ядеш откакто си на НВ?
Да, нещо не е наред, то от цикъла още си личи, и не знам откъде да го подхвана - дали от щитовидната идва всичко, дали обмяната на глюкозата ми е сбъркана, дали половите са първопричината, или всичко накуп
Ям месо - свинско, пиле (бут), риба; яйца доста; млечни - сирене, кисело мляко, масло, зеленчуци на салати основно, рядко плодове - 1-2 седмично. Ядки като съм на планина, освен горните. Със сигурност не правя 100 г В на ден, в момента точно не ги смятам, но много дълго време ги смятах и вече ми е автоматично.
Новото в храненето ми са плодовете и киселото мляко, преди не ги ядях често, плодове изобщо, от лятото ги добавям, заради щитовидната.
Днес ми пристига глюкомера, ще следя по-подробно как реагирам на различни храни, да видя къде е проблемът - млечните подозирам. Ама тогава пък съвсем без В ще остана.

Цитат
dolce miele

Не мисля, че заради ЩЗ трябва да се ядат малко мазнини...Да, възможно е ТСХ да е с промяна, все пак е хормон на хипофизата (ако не се лъжа, не на ЩЗ- макар че влиза в щитовидния панел изследвания). Обаче Т3 ти е все така много нисък, а Т4 също е паднало на новите изследвания...Хипофункция си е. Макар да има теории, че когато си на нвх режим Т3 пада, защото просто тялото няма нужда от повече Т3...Да, може резултатите от натоварването с глюкоза да не са реални, ако се храниш нвх- но пък имаш проблеми с цикъла което често е свързано с ИР, а също и гликираният ти хемоглобин ми се струва висок като за нвх хранене...
Да, подозирах поликистозни яичници, че и овулация не мога да засека, макар да не съм имала допреди година-година и половина. Ами не, гинекологът ги гледа и каза, че имало кисти тук там, ама не били поликистозни. Това беше юли, сега мисля пак да ида.

Днес съм при ендокриноложката, ще видим какво ще каже тя.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 09:01 от aureos

# 79
Май можеше да има поликистоза и без да има много кисти, само по хормоните май се "виждаше"...Невена май беше писала по въпроса... Thinking

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 10:45 от dolce miele

# 80
Аз съм с СПКЯ, като нямам кисти, но LH и FSH са ми високи. Иначе имам си редовен цикъл и според лекарите и овулация.

# 81
Ям месо - свинско, пиле (бут), риба; яйца доста; млечни - сирене, кисело мляко, масло, зеленчуци на салати основно, рядко плодове - 1-2 седмично. Ядки като съм на планина, освен горните. Със сигурност не правя 100 г В на ден, в момента точно не ги смятам, но много дълго време ги смятах и вече ми е автоматично.
Новото в храненето ми са плодовете и киселото мляко, преди не ги ядях често, плодове изобщо, от лятото ги добавям, заради щитовидната.
Днес ми пристига глюкомера, ще следя по-подробно как реагирам на различни храни, да видя къде е проблемът - млечните подозирам. Ама тогава пък съвсем без В ще остана.

Ами не знам, но има нещо което ти обръща колата, за да имаш такива стойности.
Аз ям същото като изброеното от теб, без салати и плодове и гликираният от 5,5% стана на 4,9%, а захарта на гладно ми е 4,7 след година и половина режим и инсулинът 7,56.
Аз обаче не съм правила натоварване и стартирах вероятно с много високи нива инсулин, защото правех много сериозни хипогликемии след приемане на някои храни. За съжаление нямам идея при стартирането колко точно е бил, тъй като не ми го изследваха, а аз не можех сама да си го пусна и не знам от къде тръгвам по този показател.
Хубаво е че си си взела глюкомер, той ще те ориентира до някъде какво се случва след прием на храна. Хроничния стрес също може да ти прави проблем, ако изпитваш такъв. Въобще, оглеждай се и за други причини, ако се храниш чисто.

# 82
Здравейте момичета, днес си правих изследвания седмица откакто спрях двумесечния прием на кортикостероиди.
Това са резултатите. Щитовидните хормони са ми вече в норма, ТСХ преди месец ми беше 8 , а сега е 4,5 , но инсулина ,както очаквах, ми е в небесата. Имам и да свалям няколко качени кг. Тия дни ще посетя ендото, да видя какво ще каже. Вие какво мислите , да минавам ли на стриктно кето или заради ЩЖ да продължавам да я карам на 70гр въглехидрати?

# 83
Зависи как се чувстваш. Ако решиш, може да продължиш текущото си хранене докато се изчистиш от лекарствата окончателно (може да се допиташ за предполагаемото време до доктора си), да провериш как си "на чисто" без тях и тогава да решиш какво да правиш по-нататък. В момента кръвната картина може и да не отразява "нормалното" ти здравно състояние.

# 84
Здравейте, с ИР съм. Ендокринологът ми изписа глюкофаж 1000 с удължено освобождаване. Питането ми е в темата дали има примерни менюта? Извинявам се, не успях да и чета всичко.

# 85
В първия пост има доста инфо за режима + някакви менюта.
Когато можеш - чети.

# 86
Здравейте,
Ъпдейт след посещението при ендокриноложката - погледна ми ОГТТ, каза, че при положение, че не ям много въглехидрати, не би трябвало да качвам толкова много захарта на 60 мин и после на 120 да съм в хипоглекимия, което значи, че имам висок инсулин (то си се вижда). Изписа ми да пия Глюкофаж 1*500 (вечер) за два месеца, с идеята да сваля инсулина и да видим дали няма да се подобри и цикъла с това (това май е доста ниска доза). Каза ако забременея, да го спирам веднага. Насочи ме да си направя фоликулометрия, да видим дали има овулация. Записах час за след 2 седмици.
За щитовидната жлеза каза, че засега мога да не пия хормон, но да следя стойностите и при евентуална бременност ако се качи над 3.5, да коригираме.
Като цяло каза без много бързи въглехидрати, които и без това не ям, и ако забременея много стриктен режим, за да предотвратя гестационен диабет.
Как смятате, това правилно ли е при ТСХ 2.36 и ниски ФТ3 и ФТ4? Чудя се дали да се консултирам и с друг лекар, макар че тази ми се видя адекватна.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 09:41 от aureos

# 87
Кое е оптималното хранене при ИР и хашимото?Колко трябва да са въглехидрати за деня у кои храни да се избягват?Нещо съвсем се обърках,а знам,че има момичета тук и с двете заболявания.

# 88
Здравейте и Добър вечер!

Нещо запустя тук в последно време Simple Smile Аз да мина да кажа че с вендузите се получи супер, не е най удобното нещо на света за едър човек като мен, но ще стане, таман си е фитнес Simple Smile Иначе си взех и мънички за лице от няколко дена всяка вечер по 10-ина минутки и наистина има ефект според мен, или поне си въобразявам Simple Smile

Иначе след голямото чакане най накрая "дойде" и се чувствам адски подута и все нещо ме дразни, най вече се самодразня Simple Smile не съм се качвала на кантара, и въглехидрата вдигнах, не съм минавала 45 на ден, и чакам с нетърпение да мине някои и друг ден да ми се махне подпухналостта.

От няколко дена реших предвид че изгрева се попремести по-раничко, да въртя още една обиколка на квартла и се озовах със почти 6 километра на ден и малко над час движение Simple Smile

И толкоз отчети от мен Simple Smile
Лека ви вечер!

# 89
Какви са тези вендузи? Я дай линк.
За целулит или и за отслабване?
Сама ли си ги слагаш и къде?
Колко време седиш?
Абе слагали са ми вендузи на гърба. Масажист беше. После цяла седмица имах белези. Ти имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт