Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 54 405
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Мерси! Аз обмислям да си купя Нутрибулет. Той ги смила, а не отделя само сока, т.е. всички витамини би трябвало да се запазват...Казаха ми, че и червеното цвекло много помагало при ИР, така че може би да го включа в соковете - зелении+цвекло, тъкмо ще подобри вкуса Simple Smile

# 181
Скъпичко е. Но сигурно е добър.
Имам някакъв такъв уред, но е доста смотан.
Ядките ги смила много зле. На него смилам цвеклото и моркова като правя салата. Не обичам да стържа, макар че стъргана ми харесва повече.
Ползваме го и за тиква, като правим баница или за ябълки, като правим щрудел.
Ама тя майка ми прави такива неща, аз рядко ги ям.
Сега му видях реклама, явно прави само сокове, а салати няма да смила.

# 182
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам колко е нутрибулета, нашия смутимейкър е за 35-45 лева и прави всичко на нектар.
използвам го основно за плодови шейкове за детето.
опитах веднъж с краставица, червено цвекло и някакви ядки за мен, но цвета ме стресна Simple Smile ако червеното цвекло наистина помага, казвайте. ще пия със затворени очи. Simple Smile

# 183
Елора, да, само за сокове е мисля.
Добри,  за цвеклото чух от жена, която е оправила ИР с ежедневно пиене на  2 литра фреш от моркови, цвекло и целина. Не знам каква е логиката, тъй като това е доста захар. Каза ми, че това са го направили и няколко нейни познати, които също са се излекували. Мен ме е страх да го пробвам, но малко цвекло няма да навреди.

# 184
Добри,  за цвеклото чух от жена, която е оправила ИР с ежедневно пиене на  2 литра фреш от моркови, цвекло и целина. Не знам каква е логиката, тъй като това е доста захар. Каза ми, че това са го направили и няколко нейни познати, които също са се излекували. Мен ме е страх да го пробвам, но малко цвекло няма да навреди.
Не вярвам аз на такива истории.

2 литра фреш от колко моркови цвекло и целина се получава? Ти можеш ли да изядеш такова количество от въпросните наведнъж, ако не ги пиеш? Ако не можеш, значи не е нормално да консумираш в такива обеми тези храни и е много по-вероятно да извадиш очи, вместо да изпишеш вежди с такива практики.

# 185
Правя на децата сок от тиква и цвекло, но аз избягвам да го пия.   Понякого стържа в салатата, но по 1/4 цвекло на човек. Цвеклото не вдига ли захарта?

# 186
Не знам за цвеклото, но настъргано не е като направено на сок за пиене. Важно е храната да се дъвче, а не да се пие - така естествено се регулират количествата. Не виждам предимство в наливането с тонове сок от каквото и да било.

# 187
Съгласна съм, че това за соковете от морков и цвекло звучи странно, просто се чудех как да консумирам повече зеленчуци, защото физически ми е невъзможно да изям (сдъвча) много, затова търся алтернативи.
Миоки, за теб съм чела по старите теми, че почти не ядеш зеленчуци. Все още ли е така и как ти се отразява?

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 06:38 от Negroni

# 188
Не вярвам аз на такива истории.

2 литра фреш от колко моркови цвекло и целина се получава? Ти можеш ли да изядеш такова количество от въпросните наведнъж, ако не ги пиеш? Ако не можеш, значи не е нормално да консумираш в такива обеми тези храни и е много по-вероятно да извадиш очи, вместо да изпишеш вежди с такива практики.
Същото си мисля  и аз......не съм пробвала, но за два литра на ден, най-вероятно ще отиват с "тонове" моркови, цвекло и целина на месец.Ами, мерси!    Wink
Предпочитам лесния начин-намаляване/спиране на Вх, които водят до ИР.

# 189
Нутрибулетът прави смутита, добавя се вода задължително. Така че не отиват много плодове/зеленчуци, зависи от гъстотата, която искате. Каната му е с вместимост 700 мл. Само за пасиране на плодове/зеленчуци или смилане на ядки/лед, се ползва друга приставка.

# 190
Миоки, за теб съм чела по старите теми, че почти не ядеш зеленчуци. Все още ли е така и как ти се отразява?
Да продължавам да не ям зелечнуци и не забелязвам проблем от това. В тоалетната всичко е гладко, не усещам да имам дефицити на нещо. За съжаление няма как да се изследвам, защото няма лаборатории в които просто да цъфнеш и да ти изследват каквото си поискаш тук, та не мога да го онагледя документално, но аз си се чувствам добре и си продължавам без талаш.

# 191
Добро утро!

Аз продължавам по план, кантара е забил и не мърда, ама не му се сърдя Simple Smile

Оказа се че в момента ми се наложи да пия доста витамини и минерали (освен билковата кръв; комбинацията Магнезий, цинк, калции и Колагена), сега се наложи и Геритамин да пия. Пост ковид ноктите ми станах ронливи и косата не е в най добрата ситуация. Със сигурност задържам вода, аз така реагирам по принцип на витамини, ноо ще изкарам още две седмици, докато отпаднат повечето, като има нужда има нужда Simple Smile

Иначе мисля да почна да пия/ям (още не съм го измислила как, тази сутрин прбвах разтворено в алое ама не ми се получи Sad) ето това:

Скрит текст:
Полезни свойства на бял трън /магарешки бодил/
– проблеми с черeн дроб и жлъчка;
– понижава нивата на холестерола;
– намалява резистентността към инсулина при хора с диабет от втори тип, които имат и цироза;
– ограничава растежа на туморните клетки при рак на гърдата, простатата и шийката на матката;
– минимизира страничните ефекти от химиотерапия;
– действа превантивно при симптоми на Алцхаймер;
– стабилизира нивата на кръвна захар;
– подобрява функцията на бъбреците;
– облекчава болките при менструация;
– помага при заболявания като дерматит, екзема, псориазис;
– повишава устойчивостта на организма към действието на неблагоприятните фактори на околната среда;
– повишава съпротивителните сили на организма към инфекциозни заболявания след прекарани операции;
– успокоява симптомите при остри и хронични заболявания на дихателната система (бронхити, пневмонии и други);
– подобрява храносмилането, действа позотивни при храносмилателни и чревни проблеми;
– забавя процеса на стареене, предпазва от преждевременно стареене.

Ако някой има опит с това, ще се радвам да чуя, аз лично го купих заради моята мила жлъчка, а той се оказа с доста повечко неща Simple Smile

Хубав ден от мен!

# 192
Много зависи и какви витамини пиеш. Трябва да са качествени.
Доколкото знам от Невена Геритамина е боклук.

# 193
  • София
Todi, под каква форма ще пиеш белия трън? Ако е масло, аз направо гълтам лъжица и след това глътка вода.
Може и на салата да слагаш.

# 194
Някои тук са пили бял трън.
Не знам дали има въобще ефект.

Общи условия

Активация на акаунт