Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 150
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Да бе, аз трябва да съм 61 по тая формула, толкова съм била само бременна Joy.
В момента съм си на ученическите килограми и съм над 40 години. Това е 2 години след започване на режима (който вече не пазя съвсем стриктно, но нещата не мърдат). За някои може да съм слаба, но се чувствам прекрасно. На 56 килограма бях с ИР и хормонални проблеми, които сега нямам.

# 301
Интересно е това. Значи 175 см- 110= 65 кг + по кило на всяка година след 20= 75+ по 2 кг на дете 75+4=79. На тези кг съм си направо кръгла 😀

Лимонче, по кило на 10 години.
 Ти на 120 години ли си?
Жена , 160 см, 50 кг на 20 години ми се струва прекрасно 54 кг на 60 години (без деца) и 58 кг с две деца, в повечето случаи. За съжаление дори това е недостижимо за 90% от 60 годишните. И мускулите са по тежки от сланината.
Друг е въпросът,  че ако 20 години си носил 30 кг повече е фантастика горната сметка, дори да ви се струва много килограми.
Не е моя измислица, рекламациите пращайте на Дюкан и сие.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:34 от tania6

# 302
Аууу, къде съм чела! Аз разбрах по кило на година 😀 Значи 70. Пак са ми много.

# 303
Сега, да. И предполагам тази сметка е за максимума. А и съм сигурна, че много от вас на 20 години са били височина - повече от 110.
Гадното е, като килограмите седят същите и мускулите се превръщат в сланина. За това спорт и сантиметър в ръката.

# 304
Хора, няма такова нещо като превръщане на мускули в сланина...мускулната клетка е мускулна клетка, мастната клетка е мастна клетка... само исках да вметна... пък който иска да си вярва в алхимията и превръщането на металите в злато и на мускулите в сланина...😀

# 305
Много ясно че няма, това че в различно време съотношението им е различно не значи че се превръщат, едното или другото нараства или намалява като обем... заменят се, пущините Grinning .
Според мен има повече хора дето вярват че сланината им може да се превърне в мускул, отколкото в обратното. Ама то... ако така ставаше, нямаше тая тема да я има хич.  А колко хора познавам дето си имат доволно и от двете.
Скрит текст:
Имам приятел дето е толкова голям и доволно кръгъл че само като го видя и се изморявам, представям си какво е да мъкнеш това всичкото по цял ден, всеки ден. Обаче за размерите си е учудващо силен и издържлив, аз ако съм сигурно ще ме мързи да се мръдна, много зор ми изглежда. Отделен въпрос е че си е за в нашата тема от всякъде, ама насила не мога да го накарам нещо да прави по въпроса все пак. Намилам му от време на време за изследвания и да се вземе в ръце с храненето, но ефектът не е впечатляващ от приказките ми.

# 306
Пък аз си мислех, че мазнината става на мускул.
Чи как тогава става мускула?

# 307
Точно така, не се превръщат едно в друго, но защо така го казват е друг въпрос.
Много често при диети се губи мускул, но след диетата се качва сланина. И това забавя метаболизма. Обяснението ми е малко елементарно , но ясно.
Друго нещо ми беше направило впечатление преди много години в един фитнес: яки (разбирайте много едри) и мускулести жени. Тогава се замислих, а и информация намерих, че трябва внимателно да се подбира спорта при много килограми за махане. Обяснението беше в смисъл сланината остава вътре в мускула (пак елементарно обясних). Дори имаше някакъв пример с тибетските-монаси-бойци с непомняколко сантиметра сланина на корема и след това яка тренировка та хем да няма видима сланина, хем да им предпазва вътрешните органи т.е. става "бетон".
....
Дописвам
Винаги се губи мускул при диети, при някои повече, при други по-малко. За това се набляга да има протеин и спорт. Лошото е, че след това се наваксва с повече сланина. Вероятно за това е израза за "превръщането ", което е всъщност замяна.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 22:13 от tania6

# 308
Който не иска сланина - фастове му е майката. Защото (по д-р Фънг) се получава закуска - собствена мазнина, обяд собствена мазнина, вечеря пържола (примерно). Или закуска яйца, обяд собствена мазнина, вечеря собствена мазнина. И така нататък - важното е да се оставя организмът да си “хапне” и собствена сланинка, ако не я искате върху себе си.

# 309
Да, когато организма е минал на гориво мазнини. Иначе са онези , разпространени съвети "да хапнеш нещо да не ти падне захарта и прилошае". А и зависи от храненето, защото организма има лош навик да си "изяжда мускулите", когато му трябва притеин.

# 310
Организмът си щипе стабилно мускул, когато човек отслабва без спорт или гладува крайно. Затова постоянно се появяват какички 175 високи, отслабнали до 58-60 кг, недоволни от външния си вид, чудейки се как да свалят още 3-4 кила. То е защото бицепсът пръска блузата само при поглед на 5 кила дъмбел, анатема!

# 311
Да, трябва организмът да е мастно адаптиран, но пак стигаме до същото - за да се адаптира, трябва дс го накараш. Давайки му редовно, дори и мъничко (орязани калории) въглехидрат и протеин, той просто няма да посегне към собствените запаси, още по-лошо - ще складира и малкото, заради инсулина. Въглвхидрат и мазнина са предпочитаните горива за организма, както всички знаят. Протеинът е доста труден за горене и тялото би стигнало до него, ако е изчерпило всичките запаси от другите две. А при хора с излишна мазнина, това е практически невъзможно.

# 312
Протеинът Е за изграждане на нещо си,  а не за "горене". Излишъка се превръща в мазнини. Обратния процес, превръщането на мазнини в протеин е невъзможен.
При не подготвено гладуване и /или продължително тялото си взима необходимия протеин от мускулите. За това срещате леки на килограм и обемисти хора.
Доказателство за това е повишената пикочна киселина, при гладуващи дълго или хранещи се основно със зеленчуци и много малко или никак протеин.
Но вие си знаете най-добре.
Аз съм от интервално хранещите се и адаптирани в горенето на мазнини. Споделям опит и знание, а вие си търсете информация.

# 313
Здравейте!

Аз съм висока 175 и винаги бях около 55кг до към 20-те години. Хапвах си всичко, но и спортувах повече като спортът е бил за дисциплина и физическа култура, а не за да бъда слаба. Просто структурата ми е била такава и не съм спазвала диети. Преди мнооого години, когато бях ученичка дори майка ми имаше амбиции да стана модел, но в агенцията и тия 55кг им се сториха много, а мен пък грам не ме влечеше моделството, така че продължих напред с яденето, а не с гладуването.
После станах около 65кг на 23-24г и ми беше добре. И накрая вече запонах да качвам и ударих 83-84кг на 28г. Като изобщо не бях подозорила нито за Хашимотото, нито за ИР. Определено ми беше тежко и цялата визия ми се измени от тези килограми. Сега с режима съм 74кг. като крайната ми цел е 70кг. За мен лично на този ръст, тези килограми са добре. Трудно бих постигнала 65, а и на моята структура изглежда наистина нездравословно. Така че бавно и славно ми останаха още 4кг и съм много доволна от постигнатото и се чувствам прекрасно!

# 314
Скрит текст:
Здравейте!

Аз съм висока 175 и винаги бях около 55кг до към 20-те години. Хапвах си всичко, но и спортувах повече като спортът е бил за дисциплина и физическа култура, а не за да бъда слаба. Просто структурата ми е била такава и не съм спазвала диети. Преди мнооого години, когато бях ученичка дори майка ми имаше амбиции да стана модел, но в агенцията и тия 55кг им се сториха много,
а мен пък грам не ме влечеше моделството, така че продължих напред с яденето, а не с гладуването.
Скрит текст:
После станах около 65кг на 23-24г и ми беше добре. И накрая вече запонах да качвам и ударих 83-84кг на 28г. Като изобщо не бях подозорила нито за Хашимотото, нито за ИР. Определено ми беше тежко и цялата визия ми се измени от тези килограми. Сега с режима съм 74кг. като крайната ми цел е 70кг. За мен лично на този ръст, тези килограми са добре. Трудно бих постигнала 65, а и на моята структура изглежда наистина нездравословно. Така че бавно и славно ми останаха още 4кг и съм много доволна от постигнатото и се чувствам прекрасно!

Joy Joy Joy

И мен така не ме влечеше моделството и залагах на яденето.
Имах леля като бях малка и беше влязла муха в главата, че ставам за модел и ми пилеше да не ям.
Казах и да си гледа работата и да ходи тя да става модел, аз ще си правя каквото си искам и да не се бърка където няма работа.
После си насочи амбициите към нейната щерка. Ама тя горката не беше такава директна като мен и не  смееше да и се опъне. Още от дете я подлагаше на гладуване и малко храна. Не я притесняваше, че припада редовно. Важното да е кльощава. Водеше я по разни агенции, които обаче казаха, че килата са добре, но не е фотогенична Joy 
Към 30-те започна да пълнее и глада на и помагаше. И те така. Лишенията в детството определено се превърнаха в здравословен проблем след време.

Общи условия

Активация на акаунт