Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 146
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
Таня, случайно сега ми попадна едно видео на д-р Фънг, свързано с темата за фастинга и мускулите.
https://youtu.be/teQIaU6wp2o

# 316
Опитвам се да кажа, че няма как само и единствено гладуване, без промяна на храненето ще доведе до желаните резултати.

При не подготвено гладуване и /или продължително тялото си взима необходимия протеин от мускулите.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 18:13 от tania6

# 317
При всички положения няма да доведе до изяждане на мускулите, при положение, че съществува над определен % телесни мазнини. Това исках аз да кажа Blush

# 318
Нямам възможност да търся по видеата, така че ако искате приемете думите  ми на доверие, ако не искате - недейте 🤪, но в едно видео на английски, на един лекар (беше цитиран тук в темата точно) се обясняваше следното - в началото на отслабването (да речем при редовни фастове) наистина се горят протеини (демек мускули) за енергия. Но това е само в началото. След това тялото се адаптира и почва да гори мазнини. Така че - да, има известна загуба на мускулна маса, но тя е минимална, при наличие на достатъчен % мазнини. Или както го обясниха във видеото (цитирам по памет): “ Ако си събирал дърва за огрев и ти притрябват да се топлиш, да не се луд да си нацепиш дивана и да го изгориш, като имаш хубав дебел пън”.

# 319
Мисля, че всички говорите едно и също.
Мускул се гори при объркан метаболизъм и неадекватно хранене, без значение дали се гладува или не. Еволюционно не е изгодно унищожение на мускул преди други налични горива /мазнини или глюкоза/ - обрича индивида на смърт, но ако не се доставят и ресурси за изграждане и поправка, логично е да се вземе от собствените като няма от къде другаде.

# 320
  • София
Момичета,лекарката ми изписа Гликолевъл и Профихол форте защото метформина не ми понася и го спрях ,а това е резултата от днес на изследването.Имам ИР ,но без хапчета май нищо не става.Може ли да коментирате изследването?На мен ми се струва зле положението,но лекарката ме успокоява и предписа тези двете добавки.

# 321
Триглицеридите са доста високи, HDL нисък. Захарта също е малко висока. Храненето как е?

# 322
И мен ме интересува храненето, а също и имаше ли поне 12 часа неприемане на храна преди изследването.

# 323
  • София
И мен ме интересува храненето, а също и имаше ли поне 12 часа неприемане на храна преди изследването.
10-11 часа имаше да,преди изследването.Храненето е тегаво....Гледам 70-80 процента да ми е сурова храна.Без бяло брашно,захар и избягване на боклуци.Много пъти почвам нввмх,но не ми е добре определено с този тип хранене.Спорта никакъв го няма,само ходене пеша,гледам да си навъртам 10000 крачки.Преди изследването не съм ограничавала храната-даже вечерях леща Flushed

# 324
Без хапчета става, ама трябва правилно ядене предвид заболяването.
С такова хранене каквито и хапчета да пиеш, няма да се оправиш.
НВМХ си е хубав режим. Неразположението в началото се нарича нисковъглехидратен грип и е нещо нормално. Организма се адаптира.
За посочените добавки не мога да кажа нищо, аз предпочитам да се оправя с хранене.

# 325
  • София
Без хапчета става, ама трябва правилно ядене предвид заболяването.
С такова хранене каквито и хапчета да пиеш, няма да се оправиш.
НВМХ си е хубав режим. Неразположението в началото се нарича нисковъглехидратен грип и е нещо нормално. Организма се адаптира.
За посочените добавки не мога да кажа нищо, аз предпочитам да се оправя с хранене.
Почвам постоянно нввмх и почват неистово да ми се ядат плодове и се приключва с добрите намерения.Също така не броя калории и от там също ми се струва ,че идва проблема с качването на кг.

# 326
Как почваш? Колко хранения? Каква храна?

# 327
danielad, нищо чудно че са ти такива резултатите. Какво значи 80% сурова храна? Броенето на калории няма да ти помогне особено. Вида на храната е важен не толкова количествата и калориите. Тези добавки които са ти изписали, само ще мажат положението, не разчитай на тях да те оправят.

Очевидно сегашното ти хранене не е добро и теглото не ти е основен проблем, проблем са ти ужасните триглицериди и ниския НDL. Почти сигурна съм, че имаш дефицит на вит.Д. и щом качваш кила - висок инсулин.

# 328
Момичета, аз имам малко екзотичен въпрос. Следя ви, но не мога да се ориентирам. Нормално ли е 2 ч след хранене кръвната захар, да пада до 4.2- 4.6. Не е рязко падането. Питам ви, защото изобщо не ми е добре, на тези показатели. Чувствам се отлично, когато ми е 5.4 например. Невъзможно е да ям през 2 часа, опитвала съм и бавни въглехидрати, като овесени ядки и пак така се получава. Съжалявам, ако е тъп въпроса ми, знам, че повечето се стремите да я сваляте, след хранене.

# 329
Стремим се да я сваляме с хранене, а не след хранене.
И зависи от вида храна.

Общи условия

Активация на акаунт