Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 35

• 57 173
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Момичета, аз имам малко екзотичен въпрос. Следя ви, но не мога да се ориентирам. Нормално ли е 2 ч след хранене кръвната захар, да пада до 4.2- 4.6. Не е рязко падането. Питам ви, защото изобщо не ми е добре, на тези показатели. Чувствам се отлично, когато ми е 5.4 например. Невъзможно е да ям през 2 часа, опитвала съм и бавни въглехидрати, като овесени ядки и пак така се получава. Съжалявам, ако е тъп въпроса ми, знам, че повечето се стремите да я сваляте, след хранене.
След хранене с какво, освен с бавни ВХ са тези стойности? Какво значи не се чувствам добре, какви симптоми имаш? След мазничка пържола е същия ефект като след бавни ВХ?
Дай по-подробна информация. 4,2-4,6 и е съвсем нормална КЗ на гладно.

# 331
Особено се чувствам, изнервена с леко замайване и ми се лежи, също и уморена.  Също когато обядвам омлет с масло и маслинки, пилешка пържола. Свинска пържола ям вечерите по- често и наблюдения нямам, защото вечер не ми се случва.  Миоки, а на гладно какво ще рече, сутрин или два часа след храна, или час например?

# 332
Значи ако не си яла скоро - примерно 3 и  повече часа.

Виж си количествата, да не би да ти е малко храната. Не трябва да гладуваш. Ако се храниш режимно, с течение на времето ще си регулираш количествата от самосебе си. Сега щом ти става зле на 2-3 часа, яж на толкова докато свикнеш.

# 333
Много си хапвам, даже имам нужда от отслабване... Например за обяд, не мога като повечето хора с една супичка да мина, дори и хляб да има, ще ми трябва и още нещо. Благодаря ти много Миоки, спокойна съм, че са нормални снойности на К.З. Пък аз ще си записвам вече, в колко ми е последното хапване и кога ми пада захарта.

# 334
  • София
danielad, нищо чудно че са ти такива резултатите. Какво значи 80% сурова храна? Броенето на калории няма да ти помогне особено. Вида на храната е важен не толкова количествата и калориите. Тези добавки които са ти изписали, само ще мажат положението, не разчитай на тях да те оправят.

Очевидно сегашното ти хранене не е добро и теглото не ти е основен проблем, проблем са ти ужасните триглицериди и ниския НDL. Почти сигурна съм, че имаш дефицит на вит.Д. и щом качваш кила - висок инсулин.
Миоки,витамин д не го спирам от много време,магнезии и цинк като се сетя.Под сурова храна разбирам зеленчуци и плодове.Сега съм се подредила с моркови,цвекло,селъри и Бяла ряпа и домашен хумус😜😚Само не ме линчувайте😂Почвам кето с най-добри намерения-сутрин едно бронирано кафе,на обяд яйца с масло и към следобяд добрите намерения ми се изпаряват,защото почват да ми се ядат плодове,хляб лимец и всякакви неща😂Кошмар ви казвам,иначе всички видове хапчета,чайчета,добавки съм изпила и всички диети и групи във ФБ знам😂😂Качвам и последните изследвания с натоварване.

# 335
Никой няма да те линчува, само ще ти дърпаме ушите. Какви са тия неща които си си подготвила, това ядене ли е? Само баластра. Къде са ти протеина и мазнините? Тоя хумус е умряла работа. Трябва ти качествен протеин с висчки незаменими аминокиселини и качествени мазнини да те държат сита.

Щом още на първия ден на обяд клякаш, спукана ти е работата. Я се вземи малко в ръце и яж човешка хрна. Ако трябва се тъпчи в началото, само и само да не опираш до тия плодове и хляб, които ти скапват здравето. Плодове може да се ядат в сезон и по малко при това от здрави хора. Ти с твоите резултати изобщо не си за плодове, за хляб още по-малко.

Това че взимаш вит.Д нищо не значи. Това е мастноразтворим витамин, приема се с мазнини, не с моркови.

Каквито и видове хапчета и чайчета да взимаш, ако не си оправиш храненето, ще се докараш до диабет в един момент, ако преди това не те сполети нещо по-лошо.

# 336
  • София
Ама баш баластра Laughing  А пък за да се застраховам от огладняване изпих и едно от тези https://revita.bg/shop/pgx-daily-ultra-matrix-750-mg?source=goog … XcDgaAt_aEALw_wcB ,притъпяват глада.Миоки каква човешка храна ще ми препоръчаш предвид чудните изследвания?Simple Smile Аз съм в потрес от тези глицериди.Съвсем ми се отяде месо.На какво да наблегна като за начало?Фаст повече от 16 часа не мога да правя,а кокосовото  и кравето масло в моят случай не е ли вредно?Зехтин в салатата е ясно.Ядки сурови изкиснати може ли?

# 337
Какво общо в негативен аспект имат триглицеридите и месото? Триглицеридите растат от хлебчето, не от месото.

# 338
И аз това щях да питам. Какво общо има месото.
Абе има, ако се яде с картофки или ориз, но пак не е виновно месото.

Ядките по-добре сурови. Може и накиснати. Аз ги кисна вечерта. После се ядат по-лесно. И ми е по-вкусно. Може в по-топла вода.
Преди години в грешните ми години ядях доста слънчоглед. Като спирах боклуците ми беше трудно да ги спра.
Майка ми знае, че като ми се каже нещо, правя обратното, затова си смени тактиката. Накисна суров слънчоглед. След 20 часа сяда да го люпи. Опечен няма. Скрила го е. Аз какво да правя, взимам от тоя. В началото странно, ама ми стана много по-вкусно. И така спрях печения слънчоглед.

# 339
Миоки каква човешка храна ще ми препоръчаш предвид чудните изследвания?Simple Smile Аз съм в потрес от тези глицериди.
Месо, яйца, риба, зрели сирена, масло, свинска и патешка мас. Ядки и черен шоколад по малко и не всеки ден. Ако не можеш съвсем без, яж и салатки, ама салатите са гарнитура, не основно. Ако успееш да изкараш месец-два, гаранция, че триглицеридите ти ще паднат. Ядеш на корем. Не броиш и не мериш нищо.

# 340
  • София
Миоки каква човешка храна ще ми препоръчаш предвид чудните изследвания?Simple Smile Аз съм в потрес от тези глицериди.
Месо, яйца, риба, зрели сирена, масло, свинска и патешка мас. Ядки и черен шоколад по малко и не всеки ден. Ако не можеш съвсем без, яж и салатки, ама салатите са гарнитура, не основно. Ако успееш да изкараш месец-два, гаранция, че триглицеридите ти ще паднат. Ядеш на корем. Не броиш и не мериш нищо.
Миоки ,а кокосово масло,зехтин,ленено семе,кисело мляко в началото може ли?

# 341
Аз бих пропуснала лененото семе, а зехтина само за салатки, за готвене масло или мас. От ядките, орехи и лешници. Бадеми по-ограничено. Без кашу - то не е ядка така или иначе, а е от семейство бобови, а фъстъците имат прекалено много оксалова к-на.

# 342
Бразилския орех е полезен също.
Тиквено сурово семе. Слънчогледово също, но по-рядко.

# 343
Много си хапвам, даже имам нужда от отслабване... Например за обяд, не мога като повечето хора с една супичка да мина, дори и хляб да има, ще ми трябва и още нещо. Благодаря ти много Миоки, спокойна съм, че са нормални снойности на К.З. Пък аз ще си записвам вече, в колко ми е последното хапване и кога ми пада захарта.
Отслабването става и без да е недохранен човек, не е нужно просто.Едни 20-тина кила съм махнала и гладна не съм стояла и един ден, добре си хапвам. Ама не с хляб към храната де. Усещането за паднала захар не е само когато спадне прекалено ниска, а дори само от самото изменение надолу. Вдигнала се е след хранене (много ясно че ще се вдигне рязко щом има и хляб), после спада сравнително рязко и на човек съответно не му е добре.
Иначе само супичка и мен не би ме нахранила в повечето случаи. Ама аз и не разчитам на супа на обяд де, ям яйца или месо и там малко зеленчук отстрани. Обичам супи, но си ги ям предимно на вечеря, за денем ми идват твърде лека храна. Ям така че да изкарам без проблеми до вечеря. Какви са тия "повечето хора" дето минават с една супичка? Сигурно след два часа дъвчат фафли и бисквитки с кафето, а след това до вечерята вече са нервни...

# 344
Добро утро!

Някой има ли опит с това?
https://mypharmacy.bg/dieta-bg/sport-i-fitnes/arginin/solgar-l-a … -1000mg-h-90.html

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт