Проблеми със свекървата

• 13 431
  • 207
  •   1
Отговори
# 60
Аз също на скоро родих секцио, свеки дойде за 3 дни, е едва я изтърпях(това беше в периода, когато мъжът ми беше в отпуск 14 дни), по-скоро се съгласих да дойде, за да не се разсърди, че моята майка идва, а тя не, е груба грешка, все едно имах още едно дете след което да вървя да чистя, оправам и тнт, затова набързо й събрахме багажа и казахме, че не е необходима нейната помощ и установих, че сама се справям много по-добре, дори бих казала, че повечето движение ми помагна и за по-бързото възстановяване, така че стига да искаш ще се справиш, отпрати свеки възможно най-скоро.

# 61
Има и един друг аспект - тя свеки вече се е порадвала на бебето, въздигнала се е в собствените си очи и ще има какво да разказва на комшийките. А да се гледа бебе не е лесно на 25, както и на 50.
Така че и тя ще се радва да се върне към обичайното си ежедневие, каквото и да е то, с чувство на изпълнен дълг и на облекчение, че се е отървала от хамалогията.

# 62
Симона, на колко е бебето? На теб какво ти има, че не можеш да се оправиш сама с него? Извикали сте жената, ама уточнихте ли за кое ще ти помага и кое не. Тя може да очаква, че трябва да е винаги на линия, щом бебето плаче. Говорите ли с нея по тези въпроси? Мъжът ти на какво мнение е?
Отделно на теб в момента хормоните ти играят. Нормално е точно свекърва ти да те дразни, защото тя не ти е толкова близка, а може да имате и коренно различни разбирания. Твоята майка не може ли за малко да я смени?
  освен секциото имам и друга операция която допълнително осшожнява положението в това се крие целия проблем малкия е на 16 дни  моя казва да останела майка му защото кой ще ми помага той вече почна работа помага като си дойде  моята майка не иска и да чуе за внука а да ми помага хич не иска

# 63
Твоята майка не си разваля  рахата за собственото си дете,а чуждата жена не стига,че ти слугува безплатно,ами и претенции имаш. Това е повече от наглост и нахалство.Свекърва ти да не чака хаир от тебе.Не стига ,че неспособно,ами и с претенции.

# 64
освен секциото имам и друга операция която допълнително осшожнява положението в това се крие целия проблем малкия е на 16 дни  моя казва да останела майка му защото кой ще ми помага той вече почна работа помага като си дойде  моята майка не иска и да чуе за внука а да ми помага хич не иска

Демек остави бебето при свекито и излез да ѝ купиш нещо, да я зарадваш, с благодарствен подарък.

Майка ти ли те учи да си неблагодарна на хората, които отделят от времето и силите си, за да са ти от помощ?

# 65
Авторката няма друг избор,освен да приеме помощ такава ,каквато и се предлага.Може да си намали малко претенциите и да започне да казва деликатно на свекървата ,че вече може и сама.

# 66
Дали може?

# 67
  • София

Ще карам направо- седни си на задника и си дръж устата затворена, ако искаш единственият човек, който ти помага, да  продължи да го прави.
Използвай времето, в което тя е с бебето, да се научиш да пишеш като бял човек, че това дете на какво ще го научиш, толкова неграмотна?
Ако не ти харесва как ти помага свекърва ти, благодариш й за всичко и я изпращаш по живо- по здраво.
И се справяш сама.
Само че, работата не е като приказването, затова си направи добре сметката.

# 68
Надявам се свекървата сама да се усети и да се прибере вкъщи, вместо да помага на неблагодарници.

# 69
Надявам се свекървата сама да се усети и да се прибере вкъщи, вместо да помага на неблагодарници.
Се някой трябва да помага на родилката.Не е редно сама да гледа бебето.Свекървите винаги дразнят и винаги се мислят за прави..

# 70
  • София
Се някой трябва да помага на родилката.Не е редно сама да гледа бебето.Свекървите винаги дразнят и винаги се мислят за прави..
Грешиш, Слънце!
Който си има дете, е длъжен да си го гледа.
А, ако не го бива или по друга причина не се справя, си затваря устата и приема помощта.

# 71
Какво значи “Не е редно сама да гледа бебето?” Да не започвам с лекциите кой и какви отговорности има по отношение на собствените си деца.

# 72
Какво значи “Не е редно сама да гледа бебето?” Да не започвам с лекциите кой и какви отговорности има по отношение на собствените си деца.
  Тогава бащата да помага след работа!Нали и той е правил това дете!Защо жената се трябва да се гърби!

# 73
Sunshine5666, чети с разбиране. ✌

# 74
  Тогава бащата да помага след работа!Нали и той е правил това дете!Защо жената се трябва да се гърби!
Това сме го заговорили от началото на темата. Обаче на него май не му се помага много много. И на майка и не и се помага. Само свкървата има мерак, но тя пък е досадна.

Като гледам как всички храните авторката и си мисля, че скоро ще реши, че има и по досадни хора от свекърва и.

Общи условия

Активация на акаунт