Проблеми със свекървата

• 13 440
  • 207
  •   1
Отговори
# 75
Не е редно сама да гледа бебето.

Тя това бебе за себе си ли го е родила или за някакво племе из джунглите на Африка, за да го гледат дружно?

# 76
Чакай да видя дали съм разбрала правилно. Собствената ти майка не иска да чуе нищо за внука си нито иска да ти помогне, а ти се зъбиш на единствената жена, която идва да ти помогне?

# 77
Ей заради това от сега набивам в главата на дъщеря ми, че който има деца трябва да си ги гледа. Който иска помощ, я приема такава каквато е. Ако не й харесва помощта, върши си работа сама.

# 78
Значи ти си с 2 операции от секцио и още нещо, а майка ти не ще да те чуе и види... И само свека помага. На свека ръка трябва да и целуваш.
За мъжът и явно и той прави каквото може, но е 8-9 часа на работа, а бебето има нужда от целодневна грижа.

# 79
Отказвам се вече.Щом  СЕ някой трябва да помага....

# 80
  • София
Някой трябва, да - другият родител. Всички останали са по желание.

# 81
Не разбирам, защо раждат момичета, които нямат желание да гледат деца. Може би за да задържат някого, когото смятат за добра партия.
Друго за което се сещам е за наследственост. Майка и не иска да гледа деца и тя не иска да гледа деца. Наследствен мързел ли е? Що ли е?

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 23:02 от Monza

# 82
Как да стане когато другия родител трябва да работи. Тя изглежда сякаш едвам става от леглото, което е възможно при 2 операции и допълнителни усложнения.

# 83
Не разбирам, защо раждат момичета, които нямат желание да гледат деца. Може би за да задържат някого, когото смятат за добра партия.
Друго за което се сещам е за наследственост. Байка и не иска да гледа деца и тя не иска да гледа деца. Наследствен мързел ли е? Що ли е?
  Знаете ли защо раждат?Защото е  втълпено в главите,че трябва да се създате поколение.Ако не искаш да създаваш си най-лошият човек на земята...Другата причина е,че някой жени раждат,за да задържат мъжа си завинаги...

# 84
Как да стане когато другия родител трябва да работи. Тя изглежда сякаш едвам става от леглото, което е възможно при 2 операции и допълнителни усложнения.
И каква е тази друга операция? Не знам защо, но аз си представям нещо свързано със силикон или подобно. Освен, ако няма сериозен здравословен проблем, но не звучи така. Ако беше нещо сериозно, щеше да започне с него, а не да го споменава между другото.

# 85
  • София
Става, стига да иска. Мъжът ми към 15-те дни добави и от другата отпуска (ако 15 дни не стигат на авторката да се възстанови).

Последна редакция: пт, 15 яну 2021, 21:12 от milenaka

# 86
Ей това е "голо, пък голямо" - хем не може сама/няма на кого да разчита, хем има претенции 😏 И не, не само свекървите са досадни, често пъти и родителите са такива. Имам доста познати, които със свекървите се разбират по-добре отколкото с родителите си.

# 87
  • София
Ами... Горката свекърва. Или преглъща заради внучето изисканото поведение на снахата, която вече загатна на какво е способна - в такъв случай ѝ съчувствам; или е на нейното ниво и значи балансът не е нарушен, могат да си съскат взаимно и да си тровят живота по стар нашенски обичай.

Авторке, не знам каква ти е другата операция, та толкова да си немощна, но секциото не е сърдечна трансплантация, мнозинството оперирани съумяват да се справят с новородено. Стига се оглежда за помощници, гледай си бебето, домакинството делегирай на таткото - прахосмукачки, перални, някакви по-силови дисциплини, и се радвайте на това, което имате.

# 88
Аз мисля, че е следродилна депресия - особено и след другата операция след секциото. Вероятно се чувства тотално безсилна. Майка й не ще да я погледне защото вероятно не харесва мъжа й, свекървата може да й го натяква кой знае. Ама поне заради бебето да се стегне и да си преглътне гордостта. На бащата може да не му се полага повече отпуск?

# 89
Дано поне жилището където живеят не е на свекървата.

Общи условия

Активация на акаунт