Проблеми със свекървата

• 13 449
  • 207
  •   1
Отговори
# 105
Заметените коментари бяха директни обиди към потребителка, написани с главни букви, както и още две-три супер остри мнения от страна на авторката, отново с главни букви.
Конкретната използвана дума беше
Скрит текст:
ТЪПАНАРКА
.

# 106
  • София
miss_chichi - Ако бебето плаче в кошарката и е самО - бащата на работа, а майката в баня/тоалетна примерно - нормално е бабата да го вземе, ама и двамата родители да са в стаята, бащата да го държи на ръце и да го успокоява, а тя да го вземе от ръцете му - ами не ми е ок. За кърменето - дали е на поискване или не - все тая, бабата няма какво толкова да прави докато майката кърми. Айде 1-2 пъти да се порадва на гледката как кърмят внучето някак е по-приемливо, макар, че не всяка снаха би се съгласила, ама на всяко кърмене постоянно да е до голите й гърди ми е някак досадно. Вместо да й виси на главата, може да поизчисти и да сготви - ето това би било помощ и вероятно за това са я повикали, а не да е залепена за снахата по цял ден и вечер пак.

# 107
Афродита, ние не знаем кой какво прави в това семейство. Възможно е свекървата да прави всичко, като чистене готвене и др. домашна работа. Единственото, което разбрахме е, че майката храни детето, което е нормално. От друга страха стана ясно, че не може да го гледа и затова е извикала свекървата. Информацията, която достига до нас ни се подава много внимателно.

# 108
  • София
Щом е стигнала до тук, да изпуска пАрата в бгмама, значи доста е изнервена и за да не си го изкара на свека, момичето пише тук. Ако всичко беше топ, нямаше да има тема.

# 109
Щом е стигнала до тук, да изпуска пАрата в бгмама, значи доста е изнервена и за да не си го изкара на свека, момичето пише тук. Ако всичко беше топ, нямаше да има тема.
Ако е невъзможно да се разбере със свекървата, да и показва вратата. При всички случаи ще е по-добре за нея да се оправя сама, отколкото да живее с токсичен човек. Живеят в самостоятелно жилище все пак.

# 110
  • София
Всички й го казаха, ама тя си развя простащината с пълна сила, вместо да вкара грам разум.

# 111
Всички й го казаха, ама тя си развя простащината с пълна сила, вместо да вкара грам разум.
Хем боли, хем сърби.

# 112
  • София
Ако е невъзможно да се разбере със свекървата, да и показва вратата. При всички случаи ще е по-добре за нея да се оправя сама, отколкото да живее с токсичен човек. Живеят в самостоятелно жилище все пак.
Значи не е приемливо свека да се държи, като нормален човек и да помага, а не да се меси, да се налага, да досажда, да не оставя 5 мин. момичето насаме и да ги обявява за некадърни родители??? Както разбрахме, извикали са я по необходимост, поради което не е възможно да я разкарат, не всеки взима 5 бона заплата за дава 1000 на детегледачки, това обаче не дава права на свека да се възползва от уязвимостта им и да ги тормози.

# 113
А може и двете да са тралала и свекърът да е пред самоубийство. Горкият човечец.

# 114
Значи не е приемливо свека да се държи, като нормален човек и да помага, а не да се меси, да се налага, да досажда, да не оставя 5 мин. момичето насаме и да ги обявява за некадърни родители??? Както разбрахме, извикали са я по необходимост, поради което не е възможно да я разкарат, не всеки взима 5 бона заплата за дава 1000 на детегледачки, това обаче не дава права на свека да се възползва от уязвимостта им и да ги тормози.
И какво излезе? Те горките я извикали от крайна необходимост, а оная гад мръсна отишла там само за да се възползва от тях.

# 115
  • София

Значи, най- приемливо е да разбереш най- после, че никой, никого не може да промени.
И че както ти не прихващаш, каквото и да ти обясняват, различно от това, което си си навила на пръста, така е и с другите.
Затова са съветите към авторката- като не й изнася, се лишава от помощта и си опъва задника сама.

Как не се научи да не правиш същото, което непрекъснато отричаш- да не размахваш пръст и да наставляваш какво е длъжен да прави някой, който е отишъл след повикване, да слугува, нарушавайки комфорта си на живот?

# 116
  • София
И какво излезе? Те горките я извикали от крайна необходимост, а оная гад мръсна отишла там само за да се възползва от тях.
По-скоро за да покаже "кой е шефа" и кой е "по-по най-умен и разбирач", след като постоянно прави забележки, дудне и взима бебето от ръцете на родителите му - ами не е нормално. Това не е помощ по моите разбирания. Помощта е съвсем друго.

# 117
Ако чак толкова много не се търпи, да ѝ буукнат билети, да ѝ бутнат 500 кинта в джоба и да ѝ кажат, че на Великден ще ѝ отидат на гости. То не може хем всички сити, хем агнето цяло.

# 118
  • София
И аз не разбрах откъде стана ясно, че кърми, по-скоро не си я представям.

Но в интерес на истината, имаше период, когато бебето наистина по час ми висеше на гърдите Simple Smile . Та споменатият тук райбер ми се вижда добра идея срещу напористата свекърва. Wink

# 119
Всички свекърви, някога са били снахи. Ние също не знаем какви отношения ще имаме със снахите си, един ден. Може свеки просто да е грижовна, притеснена за снахата и захласната по внучето. Нормално е родилката да я тресат хормони, недоспиване и заради притесненията около всичко ново, да е свръх чувствителна и да се дразни от най-малкото. Естествено, че описаните примери са неприятни, спомням си след изписването как ме изяждаше, че моите и неговите влизаха в стаята без да чукат, кърмя, обличам се и тн. Но си ги познавам, обичат ни и малкото момченце им беше толкова мило, че няма как майчиното чувство да закриляш, да не те обземе. И тя така, да те гледа как кърмиш, да успокои бебчо, щото мъжът ти няма опит. Да даде съвет, защото е майка и така е свикнала. Аз съм така с детето, то може и да може само, но от вътре напира да го свърша вместо него(възпирам се) и тя ще поспре. Говорете, успокои се и ще видиш, че всичко е толкова по-наситено откъм емоции сега. След време ще й бъдеш благодарна. Ти ще бъдеш сигурна в себе си, а тя във вас като родители. Внучето ще им ходи на гости и ще се дразниш по-малко.
 Моята свекърва спаси живота на сина ми, той изпадна в шок, аз в паника и добре че бяхме у тях, тя дотича и го оправи. Опита е от първа необходимост. След това тя ни проверяваше, ей така, защото сърцето й се свиваше. Дали е трябвало да се сърдя, тя е майка, доживот ти е мило детето. Баба казва, че докато е малко детето мислиш само него, след това и съпруга му, после децата им, децата на децата и тн.
Бъдете здрави и бъди благодарна, полага усилия жената. Ще си замине, дано не огорчена и ти ще можеш да правиш всичко сама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт