Здравейте,
Имам приятел, който е американски гражданин, живеем в България от вече близо 5 год и имаме обще дете, но нямаме сключен брак. Аз вече съм била веднъж в Щатите на студентска бригада. Планираме тази година да заминем заедно за САЩ като дори имаме намерения да останем и да живеем там, затова искаме да започнем и процеса с визата.
Въпросът ми е ако кандидатствам за туристическа виза B2, дали имам шанс да ме удобрят и какво точно трябва да представя като документи, за да докажа, че ще се върна обратно, при положение, че се водя безработна и е много лесно да ме помислят за потенциален имигрант?
Плановете ни са попринцип да се оженим докато сме там или приятелят ми подаде за виза К1, но ако не се развият нещата по план, ще се върна обратно щом ми изтече престоя, нямам намерение да прекрачвам закона. Единствената ми цел е да ме удобрят за туристическата виза. Моля, ако има други във форума, които са минали вече по този път или са били в подобна ситуация, ще се радвам да чуя опита ви и какво точно вие сте представили като доказателства, че ви задържа в България и че нямате за цел да имигрирате, имайки предвид моя случай?

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 02:28 от Butterfly000