Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 439
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте някоя мама да е имала проблем с разширени вени и как се справихте с проблема? Имам една на крака  която ми казаха да наблюдавам, според вас Шуслеровите соли имат ли ефект за номер 1 и 4. Благодаря

# 661
Те ако помагаха, нямаше да правят операции Simple Smile.

# 662
Момичета,
За кръвна група - има ли значение в коя част на деня отивам и също така може ли да ям, пия преид това?
И знаете ли с направление от АГ колко ще струва

Безплатно е, няма значение кога се прави, може да ядете и пиете.

За акта за раждане или други документи изисква ли се кръвната група и на бащата, понеже аз си знам моята, но МП не знае неговата 🤔

# 663
Акт за раждане и кръвна група???

# 664
Момичета,
За кръвна група - има ли значение в коя част на деня отивам и също така може ли да ям, пия преид това?
И знаете ли с направление от АГ колко ще струва

Безплатно е, няма значение кога се прави, може да ядете и пиете.

За акта за раждане или други документи изисква ли се кръвната група и на бащата, понеже аз си знам моята, но МП не знае неговата 🤔

Не, кръвната група на бащата има значение само ако майката е с отрицателна кръвна група, поради други причини. Трябва му само личната карта.

# 665
Всъщност никой не се интересува от кръвната група на мъжът, освен ако не правят инвитро Simple Smile.
Когато майката е с отрицателна кръвна група, пак не търсят кеъвната група на съпругът, защото нали се сещаш че може да не е той бащата на детето.

# 666
Всъщност никой не се интересува от кръвната група на мъжът, освен ако не правят инвитро Simple Smile.
Когато майката е с отрицателна кръвна група, пак не търсят кеъвната група на съпругът, защото нали се сещаш че може да не е той бащата на детето.

Хаха е да, не я търсят. Не се изказах добре. Но ако мъжът ми беше с отрицателна кръвна група, поне щях да съм спокойна през цялата бременност, защото аз си знам кой е бащата 😃

# 667
  • София
На някои места я изследват.

# 668

Хаха е да, не я търсят. Не се изказах добре. Но ако мъжът ми беше с отрицателна кръвна група, поне щях да съм спокойна през цялата бременност, защото аз си знам кой е бащата 😃
Ти ди спокойна, но лекарите няма как да знаят, че той е бащата и за това не се взема  под внимание.

# 669
Да, да, аз друго се опитах да кажа 😃 че тогава само има значение каква кръвна група е, попринцип, не че ще я искат.

# 670
  • София
Не си права. Има случаи, в които се изследва. При възможен риск за хемолитична болест на новороденото (която не се причинява само от резус фактор конфликт), се изследва и бащата. В случая при нас имам специфични антитела, заради които се пристъпи към изследвания и на бащата. Изобщо има ситуации, при които се прави по-подробен анализ от хематолог.

# 671
Здравейте,
Тази нощ,докато спях ме заболя корема.В 29.г.с. съм. Така ме заболя,все едно бебчо се обърна.Не знам дали са контракции.Боля ме около 15мин.,пих Но-шпа.Бях също по голяма нужда до тоалетна.После леко ме понаболяваше пъпа,след като отмина болката.Някоя имала ли е подобни болки?Как се изразяват горе-долу контракциите?(знам,че при всяка е различно)

# 672
Контракциите попринцип са кратки, не са по 15мин.
Усеща се силно стягане и втвърдяване на корема. Има и подготвителни контракции, които може да са безболезнени.
Не мисля, че при вас това е било контракция, щом 15мин е имало болка.

# 673
При мен имаше едно втвърдяване на корема, което траеше с часове. Обикновено минаваше от самосебе си. Не помагаше нито но шпа бито почивка.

# 674
При мен имаше едно втвърдяване на корема, което траеше с часове. Обикновено минаваше от самосебе си. Не помагаше нито но шпа бито почивка.
Да, обяснението (от лекари) беше, че се получава от движението и наместването на бебето в определена поза. Не е контракция.

Общи условия

Активация на акаунт