Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 035
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Абе, направо комплект за изписване купувай.

Я си стой на д-то! При правилно изчислено закъснение тестът си отчита адекватно. Ако не е Престо и втората черта се е появила в указаното време, значи няма какво да му мислиш.

Чакаш поне 10 дни закъснение и отиваш на лекар. По-рано няма смисъл.

Успех!

# 91
Не мога да повярвам, че д-р.Богданова не е казала: всичко е наред, бебето е здраво и подобни. Наистина не разяснява кое какво е, но и незнам дали е нужно. Аз на първото БХС бях при Чачева, ок беше, но явно излезе в отпуск и ми звъня Михова като излязоха кръвните изследвания. Няма да ви казвам как ме наплаши и то без никакви показатели на ехограф. Докато изчакам пренатеста плаках 5дни, вкл. И на рождения си ден. След това си се следях при др. Богданова. Като й споменах един път, че съм правила пренатест и тя вика: защо? Нямало е нужда. И да допълня, че заради ЕГН то ми беше излязъл риск 1:300 и единият хормон не бил ок, който и при срес давал такива резултати. После се свързах с проф. Кременски да ми разясни и това, което той ми каза, Михова ако го беше дори в мин.степен засегнала, щях да си спестя кошмара, който изживях. За др. Чавеева също чета за много пропуски, не съм била при нея, не мога да кажа, но Богданова във феталните е ненадмината. Единственото, че е претоварена и не се впуска с обяснения, които ние искаме да получим

# 92
Не мога да повярвам, че д-р.Богданова не е казала: всичко е наред, бебето е здраво и подобни. Наистина не разяснява кое какво е, но и незнам дали е нужно. Аз на първото БХС бях при Чачева, ок беше, но явно излезе в отпуск и ми звъня Михова като излязоха кръвните изследвания. Няма да ви казвам как ме наплаши при риск за Даун 1:300 и то без никакви показатели на ехограф. Докато изчакам пренатеста плаках 5дни, вкл. И на рождения си ден. След това си се следях при др. Богданова. Като й споменах един път, че съм правила пренатест и тя вика: защо? Нямало е нужда. И да допълня, че заради ЕГН то ми беше излязъл риск 1:300 и единият хормон не бил ок. После се свързах с проф. Кременски да ми разясни. За др. Чачева също чета за много пропуски, не съм била при нея, не мога да кажа, но Богданова във феталните е ненадмината.
За абсолютно всички лекари, без изключение, ще прочетете както позитивни, така и негативни мнения. За всички.

# 93
Щото е прекалено хубаво да е истина Joy
Щото пробваме от края на август,даже си мислих за тестова за овулация да взимам...мислех,че пък може да имам проблеми при забреняването...някви такива Astonished За това искам потвърждение,кръвен тест да си направя?
Запазвайте си час за след 2 седмици направо Blush Честито и лека бременност! Почнете прием на Фолиева киселина.

# 94
Здравейте! Последна менструация: 19 декември, 5 положителни теста след 20-ти (в отделни дни) януари , дължина на цикъла 29-30 дни. Овулация не съм засичала. Вчера 28-ми януари бях на преглед и установиха плоден сак 4.1мм в матката, звучи ли ви нормално като размер. Изписаха ми витамини и съм отново на преглед на 11-ти февруари.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 13:57 от Chaeming321

# 95
Доктора калво ти каза?

# 96
Каза ми размерите и да отида отново след 2 седмици за да се види сърдечна дейност и всичко останало. Каза ми "предполагам, че е умало късна овулация". Любипитно ми е дали размера е нормален, дали всичко е наред. Лекарката е много мила и внимателна и ме знам дали не ми е спестила нещо

# 97
Каза ми размерите и да отида отново след 2 седмици за да се види сърдечна дейност и всичко останало. Каза ми "предполагам, че е умало късна овулация". Любипитно ми е дали размера е нормален, дали всичко е наред. Лекарката е много мила и внимателна и ме знам дали не ми е спестила нещо
При мен също имаше късна овулация, потвърди, че съм бременна и ме викна след 10 дни, за да се чуе сърдечна дейност. Нямам спомен вече, но мисля че след 8г.с се чува/вижда. Щом не са ви казали нищо, не се притеснявайте излишно.

# 98
Здравейте момичета, в 16та г.с. съм и от около 10 дни имам доста силна болка под и над корема, продължава по час, понякога и повече, остра е в долната част, а отгоре сякаш нещо ме разтяга или тъпче не мога да го опиша много добре, четох, че това е защото корема се разтягал и увеличавал, но не предполагах, че ще е чак такава силна болка, вие изпитвали ли сте нещо такова и ако да, кога отминава?

# 99
  • София
Силната болка не трябва да се пренебрегва.
Споделете със следящият ви АГ.
При мен се оказа чувствителна матка и започнах прием на магнезий, но не приемайте нищо на своя глава. Преглед!

# 100
Лекар болка е нормално, но силна и продължителна, налага консултация с лекар.

# 101
Здравейте да попитам може ли да се пие Вит С или Цинабсин при бременност в 13г.с  от днес ми потече хрема и леко гърло ме наболява незнам какво друго може да се взема?

# 102
  • Варна
Здравейте да попитам може ли да се пие Вит С или Цинабсин при бременност в 13г.с  от днес ми потече хрема и леко гърло ме наболява незнам какво друго може да се взема?
За гърло са ми изписвали Ангин Хил .

# 103
  • София
Вит. Ц може до 500мг/ден. За гърло помага бърканица с мед и хлебна сода, билкови лукчета също. За хремата може низита(и подобни) и инхалации с физиологичен разтвор.
Попитайте АГ за още неща. Биозин мама например.

# 104
За гърло пробвайте, лайка на чай със сода, жабурка се. Биозин мама гледам, че го пият, дори в началото по 2 хапчета - сутрин и вечер, за да подейства ударно на имунната система.

Общи условия

Активация на акаунт