Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 042
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Някой има ли отзив за чая mama bear за бременни ? Състава му е : джинджифил, лайка , коприва , мента и лист от малина .

Това не беше ли чая от серията на Джулиана Гани и мъжа й?

# 76
  • Варна
Антигона да точно той е , но не знам до колко е безопасен , затова търся отзиви.

# 77
Бърза справка в гугъл относно билките

http://purvite7.bg/bilki-koito-chesto-se-izpolzvat-po-vrem/

Мисля, че няма проблем.

# 78
Здравейте незнам въпроса ми дали е за тук , но все пак ще ви разкажа възможно най кратко.Бременна съм в 22г.с. следя се в Щерев, на 12.01 бях на втора фетална прегледа беше ужасен не останах изобщо доволна, доктора се държеше доста неадекватно мъчи ме един час и 30 минути,защото бебето беше застанало не както трябва,тогава каза че шийката е 3см и е добре.Викна ме след 2 дни да довършим прегледа и тогава измери отново шийката и каза 2,1см.,което е супер малко.Отидох при следящата ме и тя не ме прегледа за да потвърди, направо ми изписа лекарства и утре съм на преглед отново при нея.Аз обаче отидох на втора фетална но този път в Надежда, защото не бях изобщо доволна от предната фетална.И там при прегледа ми казаха че шийката е 3,6см. и е перфектна с една дума.Та въпроса ми е как е възможно за толкова кратък период от време да има такава разлика?На някой случвало ли му се е подобно нещо?И какво бихте ме посъветвали да направя?Много ме е страх от този серклаж,ако се наложи и незнам в толкова късен етап дали се прави изобщо.Това бебенце съм го чакала 7 години и сега забременях съвсем спонтанно след неуспешно инвитро. Извинявам се за дългия пост.

# 79
Според мен не е логично да има такива драстични разлики в толкова кратък период. На трите места как ви гледаха с коремен или с вагинален ехограф? Мен ме гледат с коремен, като съм предупредена, че при съмнения за проблем ще има преглед и с вагинален, който показва по-точно размера на шийката.

# 80
И на трите прегледа имаше и коремен, и вагинален само за шийката.
Според мен не е логично да има такива драстични разлики в толкова кратък период. На трите места как ви гледаха с коремен или с вагинален ехограф? Мен ме гледат с коремен, като съм предупредена, че при съмнения за проблем ще има преглед и с вагинален, който показва по-точно размера на шийката.

# 81
Черна котка, явно някой е объркал. Не се притеснявай, не че постоянно някой лекар няма да се опитва да те сплаши. Ако се чудиш къде, мога да ти препоръчам за следене и за фетална, д-р. Богданова, виж за нея инфо. Уникална е във феталните, спокойна, позитивна. Единствено, че не е от супер приказливите и обяснителни, но накрая ти казва, всичко е супер и това е най-хубавото. И всеки преглед при нея е като фетална. Мери си всичко, гледа, кръвотоци и т.н. В Оскар преглежда.

# 82
+1 за д-р Богданова. Наистина е много спокойна. Не е от най-обяснителните, но ако има нещо ще каже задължително. Единственото е, че понякога се чака много за преглед в Оскар и записването на час е горе долу 1 месец предварително.

# 83
Аз останах много недоволна от БХС при д-р Богданова. Освен че прегледът беше 10-тина минути, през цялото време пуфтеше, офкаше и не ми каза абсолютно нищо. Изпрати ме да ми вземат кръв и тогава разбрах, че прегледът всъщност е приключил... Дори резултатите не ми разчете после, даде ми ги момичето на рецепция и каза: “Добре са”. Да бе, ама за 160лв очаквах поне лекар да ми разясни какво значат всички тези числа. На забележка към прегледа пишеше, че съм информирана относно амниоцентеза и сама ще преценя дали да се подложа на нея?! Излишно е да споменавам, че нищо такова не ми беше казано на краткия преглед. Сега ходя при д-р Чавеева в Щерев и прегледите са много по-обстойни и професионални. Д-р Марков от Марковс също е горещо препоръчван, както и д-р Чачева в Надежда (не знам дали при нея е бил третия преглед, но много я хвалят). Но д-р Богданова, лично аз, не бих препоръчала на никого.

# 84
Здравейте. Кога се прави първия преглед?

# 85
Най-рано 5-та седмица, моя беше в средата 6-та и видяхме плоден сак и сърдечна дейност.

# 86
  • КиТ
Оф...напрово,чак не мога да повярвам...
Правих си тест за бременност показа две черти Heart Eyes обаче не мога да повярвам,мисля си втора да правя сутринта?Нещо пък да не съм объркала...не знам какво да си мисля Thinking Възможно ли е да е грешен?

По принцип се очакваше да ми дойди на 22 януари,но се е случвало да ми закъснява 3 до 5 дена и за това днес си викам: Абе я да направя един тест..иначе болят ме гордите и имам болки ниско долу(едни от симптомите са).Ами нещо не мога да повярвам още,даже мислех утре да ходя на преглед,ама прочетох горния пост...дайте съвет,какво да правя щото аз докато не го видя на видиозон,май няма повярвам Relieved

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 13:59 от Pelenė

# 87
Оф...напрово,чак не мога да повярвам...
Правих си тест за бременност показа две черти Heart Eyes обаче не мога да повярвам,мисля си втора да правя сутринта?Нещо пък да не съм объркала...не знам какво да си мисля Thinking Възможно ли е да е грешен?

По принцип се очакваше да ми дойди на 22 януари,но се е случвало да ми закъснява 3 до 5 дена и за това днес си викам: Абе я да направя един тест..иначе болят ме гордите и имам болки ниско долу(едни от симптомите са).Ами нещо не мога да повярвам още,даже мислех утре да ходя на преглед,ама прочетох горния пост...дайте съвет,какво да правя щото аз докато не го видя на видиозон,май няма повярвам Relieved
А защо се съмнявате?

# 88
  • КиТ
Щото е прекалено хубаво да е истина Joy
Щото пробваме от края на август,даже си мислих за тестова за овулация да взимам...мислех,че пък може да имам проблеми при забреняването...някви такива Astonished За това искам потвърждение,кръвен тест да си направя?

# 89
Щото е прекален
о хубаво да е истина Joy
Щото пробваме от края на август,даже си мислих за тестова за овулация да взимам...мислех,че пък може да имам проблеми при забреняването...някви такива Astonished За това искам потвърждение,кръвен тест да си направя?
От август досега не е много време, съвсем нормално си е. Изчакайте още малко да станат 10-12 дена закъснение и направо отидете на лекар, за да потвърди. И честито!

Общи условия

Активация на акаунт