Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 69

• 44 557
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Като цяло може да откажете предизвикване на раждане, ако няма някаква основателна причина. Попитайте отново защо се налага. Най-добре е естествено да си тръгнат нещата, но ако лекарите имат някакви притеснения, ще искат да предизвикат раждане. Не може да се каже колко време ще продължи, зависи как ще процедира лекаря и как ще реагира тялото ви. Ако ви сложат епидурална упойка, няма да може да се разхождате, ще сте легнала най-вероятно. Та ще ви сложат упойка, ще пуснат система окситоцин, ще спукат водите и ще чакат до пълно разкритие, за да почне напъването. При мен всичко отне 4 часа, но при някои жени доста повече. Но аз нямах избор тогава, ако имах-бих изчакала още да започне само раждането.

И аз бих изчакала, ако е мой избора. Малко рано ми се струва. Едва 1 ден съм след термин, утре сутринта ще е 2ри... Даже след прегледа се разходихме с мъжа ми и то доста, тръгна някакво напрежение и болка долу от където ще излиза бебето, но пак се успокои и вече почвам да мисля да катеря стълбите до 4ти етаж за няколко часа. Отворена съм към идеи 😅 Много се притеснявам, защото усложнения може да има и да станат големи бели и просто ... не знам 🙈

# 406
Само заради това ли искат да предизвикат? Сигурна ли сте, че не са казали нещо друго?

# 407
Само заради това ли искат да предизвикат? Сигурна ли сте, че не са казали нещо друго?
Не, казаха само че шийката на матката е твърда и имам към 3см разкритие. Бебето беше леко мудно в движенията си, но това било нормално преди раждане. И утре сутрин с багажа да съм там в 7.30, да ме приемат и да ме пуснат на системи за предизвикване. Освен ако не започне само раждането. При мен бебчо има някои дни където е карата Кид, и други дни когато си е кротичко и тихо като агънце. Не са тръгнали водите, съмнявам се да ме оставят почти 24ч вкъщи ако имаше някакъв знак, че са изтекли. Евентуално да се притесняват за бебето и да са ми спестили информацията да не се притеснявам. Казаха разходки, движение. Можело да помогне да тръгне. Не знам защо са на такъв зор. Мислех че максимума е 42 седмици и даже съм си готова още 2 седмици да си поседим с бебчо заедно.

# 408
Не, казаха само че шийката на матката е твърда и имам към 3см разкритие. Бебето беше леко мудно в движенията си, но това било нормално преди раждане. И утре сутрин с багажа да съм там в 7.30, да ме приемат и да ме пуснат на системи за предизвикване. Освен ако не започне само раждането. При мен бебчо има някои дни където е карата Кид, и други дни когато си е кротичко и тихо като агънце. Не са тръгнали водите, съмнявам се да ме оставят почти 24ч вкъщи ако имаше някакъв знак, че са изтекли. Евентуално да се притесняват за бебето и да са ми спестили информацията да не се притеснявам. Казаха разходки, движение. Можело да помогне да тръгне. Не знам защо са на такъв зор. Мислех че максимума е 42 седмици и даже съм си готова още 2 седмици да си поседим с бебчо заедно.
Аз влизам в 36г.с. в събота и обсъждахме евентуално преносване с акушерките, които ще ми асистират.
Те казаха, че ако няма признаци за фетално страдание (лоши тонове например) изчакват седмица след термин и тогава се преминава към индуциране.
Освен разходки и стълби, съм чувала, че помага и подскачане на фитнес топка, също секс, но по-скоро не е добра идея с паднала тапа и разкритие това. Аз поне не бих. Може да срещнете и някакви методи с пиене на риционово масло, но и това не бих пробвала, честно казано. Така че според мен си се придържай към физическите активности и дано на бебето да му се доизлиза. Стискам палци всичко да мине безпроблемно!

# 409
Фитнес топката много помага. Успех и бъди спокойна!

# 410
Имате паднала тапа ,а също и разкритие,според мен раждането е започнало.Като има разкритие и инфекциите навлизат по - лесно до бебето! Слушайте си докторите,реално и да започнат силни контракции,пак може да се наложи система с окситоцин и пукане на мехура!Успех и леко раждане

# 411

Момичета, помагайте
Мнохо ли е зле...
Цитонамазка - 2б група 😕

# 412
Babymonkey, успех. До утре може и да тръгнат нещата, само се нагласи положително.
Момичета, в 8 месец при изследване на седимент в урината излязоха урати. Да се притеснявам ли? По-скоро да притеснявам ли лекаря, понеже съм другия понеделник при него чак..
Аз също по това време имах урати в урината, но доктора не каза нищо. Някъде бях чела, че при бременност е нормално. Това са някакви песъчинки, така че пий повече вода и няма страшно. Ако толкова те притеснява, може да му се обадиш, за да си спокойна.
При мен мислех, че може също да е от лекарство (Гиназол), тъй като лекувах кандида.

# 413
Мерси!
Вече мислех, че въпросът ми ще се изгуби сред останалите. Simple Smile
Не съм се обаждала, понеже нямам оплаквания и всичко друга е в норма, ще изчакам.

# 414
  • София
Аз преносих дъщеря си 6 дни и раждането тръгна няколко часа след болезнен преглед за разкритие, след което прокървих, а вечерта започнаха контракциите. Не ми помогнаха стълбите за по-бързо раждане, но ходенето може да е в помощ да започне някакъв родов процес, ананас, топка. Аз бих изчакала 🤷🏻♀ Не виждам защо трябва да се бърза и индуцира раждане, ако бебето е добре. Системата за окситоцин си е доста гадна, след нея започват силни контракции, които мен ме боляха повече от тези преди системата, не знам дали е от системата, или от факта, че разкритието става по-голямо. Определено смятам, че е хубаво да започне процесът сам и да се изчака бебето да тръгне само, а не да му се “помага”...както и да се развият нешата - успех!! Simple Smile

# 415
Здравейте момичета да попитам понеже съм забравила кога се вземаше направление за ЖК ако може да ми кажете и друго да питам сега съм в майчинство втора година и някъде бях чела че може в болничен да излезна някоя мама има ли ясното по този въпрос?😊

# 416

Моля за мнение относно изследванията ми. Бременна съм в 24гс, нямам никакви оплаквания
АГ каза че няма от какво да се притеснявам, но въпреки всичко имам съмнения и не знам какво да правя....

# 417
Аз преносих дъщеря си 6 дни и раждането тръгна няколко часа след болезнен преглед за разкритие, след което прокървих, а вечерта започнаха контракциите. Не ми помогнаха стълбите за по-бързо раждане, но ходенето може да е в помощ да започне някакъв родов процес, ананас, топка. Аз бих изчакала 🤷🏻♀ Не виждам защо трябва да се бърза и индуцира раждане, ако бебето е добре. Системата за окситоцин си е доста гадна, след нея започват силни контракции, които мен ме боляха повече от тези преди системата, не знам дали е от системата, или от факта, че разкритието става по-голямо. Определено смятам, че е хубаво да започне процесът сам и да се изчака бебето да тръгне само, а не да му се “помага”...както и да се развият нешата - успех!! Simple Smile

Мен вече ме приеха тази сутрин. Изядох така да се каже първата доза окситоцин, и под това имам в предвид 4 часа на легло. С болки в гръбнака заради неудобния матрак. Както и да е. Тръгнаха контракции, матката изтъня с 1.5см. И общо взето нищо. По едно време се обнадеждих, и сега ме е яд че го направих. Не разбирам защо искаха така да ме приемат и за къде бързат. Три пъти вече на тонове днес и бебето си е повече от добре. И утре пак и ако не стане, ще режат. Направо ми иде да си хвана багажа и другаде вече. Не си представях така нещата. Чувствам се ограбена леко, от естественото преживяване. Ковид, какво ли не... Не знам. Разочарована съм...

# 418
Днес бях на преглед, бебето прескочи термина - 40г.с.+1. И се оказа, че явно нещата са запецнали някъде. Тапата падна. Имам около 3см разкритие, но шийката на матката е твърда все още. Утре влизам в родилното за предизвикване на раждане и исках да попитам какво мога да очаквам? Все си мислех щом стане време да отида ще имам контракции, ще пищя от болка примерно. А аз отивам кажи речи с тооооолкова леки контракции, че дори не ги забелязвам. Не знам защо толкова бързат да изкарат бебето. Не са казали нищо. И просто ако някой може да сподели опит - примерно колко време след включване на системите да очаквам нещо да се случи. Евентуално мога ли да се разхождам или ще седя в предродилна зала докато започнат контракциите и се наложи да ме местят в родилна...  Плаща ли се допълнително за предизвикването и такива работи. Много ще съм благодарна за всякаква информация!!!

Мен ме предизвикаха на 40+2. Бебето беше ниско долу, аз бях с 4 см разкритие и никакви конкракции, ама никакви. Отидох, защото бях почнала да се подувам, а и бях с високо кръвно. Първо пукнаха мехура с водите с надеждата, че щв тръгне нещо. Йок. После сложиха системата окситоцин, някъде два часа след това тръгнаха контракциите. Общо от първата контракция до излизането на бебето бяха 8 часа. Аз лично не съм пищяла, на 7 санта ми поставиха епидурална, без да я искам, но казаха, че ще има разкъсвания без, защото шийката не се изглаждаше добре. Така и стана де. Можех спокойно да си изтърпя до края. За справка - двете девойки, с които раждах, умираха от болка и реално пъшкаха по коридорите. Аз не разбирах защо, защото наистина бях се овладяла напълно с дишане. Успех с раждането! Дано прогресира добре.

Редактирам се да добавя: Не се плаща предизвикването. Съветът ми е да поискате да ви пуснат да се разхождате, защото контракциите са супер поносими, ако се движите.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 07:57 от Misery.

# 419
liveetoo, щом АГ ти е казал да не се притесняваш - недей. И в моите изследвания имаше отклонения, но лекарката ми каза да не се притеснявам и си спомням веднъж ми казаха да пия повече течности.. Ако искаш попитай дали трябва да внимаваш за нещо, дали да взимаш някакви витамини или пък се консултирай с друг лекар. Blush

Общи условия

Активация на акаунт