Alessa - снимки и мнения на дрехи от бранда

• 41 111
  • 777
  •   1
Отговори
# 750
На мен точно чоукърите им страшно много ми харесват и нито ги слагам трудно, нито мисля, че стоят евтино. Но сигурно е въпрос на вкус и стил.

# 751
Не казвам, че седят евтино, а че са една лентичка, която е доста скъпа, според мен, но всеки си преценява. По-добре да е нещо изчистено, отколкото с разни надписи по него. Поне за мен лентичката дето я получих ми се видя много скъпа и я върнах.

# 752
Здравейте, момичета. Харесах си една рокля от Alessa, но тъй като до сега не съм пазарувала от там имам нужда от вашата помощ. Висока съм 177 см., 56 кг., мерки 84/63/94, нося EU 36 . По мерките в сайта им излиза, че трябва да си поръчам размер С, но ми се струва, че за моята височина е по-подходящ М-размер. Някоя от вас може ли да сподели какъв размер си взима при сходни мерки?

# 753
Не знам как ти се струва, но ръстовите таблици са за това. Аз се ориентирам винаги по тях, независимо от къде пазарувам дрехи. Проблем е само ако производител не си спазва сам технологията.
До тук всичко, каквото си поръчах от Алеса, си отговаря на номера и ми става. Като аз съм се ориентирала само по таблиците им.
Не се ориентирай по други, особено ако не си ги виждала. Така, напр., много е различно положението при една и съща гръдна обиколка, в зависимост от това, дали сантиметрите идват основно от подгръдна или от самите гърди. Не е едно и също 96 и 96 см, защото на едната жена подгръдната може да е дори с 10 см по-голяма от обиколката при друга. Ако ширината идва от подгръдна с рамене - не се играе с размера за бюст, взема се по-голямото, ако е на границата между два номера.
С ханша също е различно - може да е широк и обиколката да идва от ханш с голям луфт и не особено едри бедра. При друга дама със същата обиколка на ханша бедрата може да са заоблени доста повече. При втората е по-добре да се вземе по-голям номер ако е на границата между два, докато първата може да си позволи по-малкия.
Въпрос често на конкретна структура. Обиколките и килограмите са доста относителни, като килограмите - повече.
Мисля, че бюстът ти е твърде малък за М. Той влиза в ХС, като е даже на долната граница, както и талията, впрочем. Въобще не ги виждам в М. За М ти е ханшът. При такова разминаване на мерките през номер в размерите на  бюст и ханш се гледа основно модел и материя. Ако не е вталена и тясна роклята - гледаш гръдна обиколка, като С ще е по-добре заради по-големия ханш. Зависи и от материята - ако има еластан и права и тясна да е, би трябвало да влезеш в С. Ако обаче роклята е права и тясна в ханша и материята не е еластична - можеш да пробваш М, но имай предвид, че ще ти се наложи да идеш на шивач да ти свие роклята в горната част.
Ако искаш - покажи тук снимка, за да видим за коя рокля питаш. Така ще видим модела и материята.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 07:38 от Judy

# 754
За Ска си, какво си хареса, повечето рокли са късички обаче. Гледам сламени шапки са пуснали, скъпа работа.

# 755
Време е за нова тема!

# 756
# 757
Детските плетива за нищо не стават, още при първото пране на 30° -800 оборота жилетката стана на топчета. Качеството е пълна противоположност на цените, но поне скъпи бонбони си хапна детето ми 😂
Благодаря ви, мили Алески 😔😡

# 758
Аз пера на ръка плетивото. Вземи си за премахване на топчета, пилинг, аз взех, но не съм го пробвала още. То май за тези материи е нормално. Аз толкова скъпи неща за дете не взимам, или ще го нацапа нещо...

# 759
Пилинг за дрехи има и в сайта им, Филипс е. Много е добър, но внимателно, защото някой път хваща и малки конци и бримки и прави дупчици.

# 760
  • Пловдив
Аз взех на малката панталон от плетиво и съм много доволна. Изобщо не е на топчета. Пера на 600 оборота, 40 градуса, 40 минути.

# 761
Не, че нещо, ама..
1. Боди Алеса - 44 лева - 1 брой

2. Боди Sinsay - 13,90 лева - за 5 броя

3. Боди BOSS - 78,99 лева - за 2 броя

И все памучни бодита. На това BOSS разбирам плаща си човек марката, ама на Алеса, което е на същата цена какво му плащате?! Или Алеса е марка на нивото на BOSS, ама аз нещо съм пропуснала. Пълен абсурд. Ама докато има будали да си дават парите за подобни неща ще има и тарикати да правят пари на техен гръб.
За Вас не знам, но в моето обкръжение не съм виждала никой да поръчва от марката и да носи техни дрехи, по повод твърдение на потребителка, че станали масови. Е моята среда не е от танцьорки в нощни клубове и инфлуенсърка, та сигурно по тази причина.

# 762
  • Пловдив
Леле, какви са тия коментари, какво толкова има, че си купуваме дрехи, които ни допадат???? Аз лично съм супер доволна тоя сезон от пуловерите от плетиво и не смятам, че са лоши даже никак. На детето взех панталон от същото плътно плетиво, качествен е и си го ползваме много.
Голяма работа, че Бос били на подобна цена, Бос се шият във фабрики в Китай и Индия, тези са правени в България. За мен е важен също този факт.
Да, боди, което сте постнали не бих взела, заради единия принт на АЛЕСА, даже детето е основно с къси бодита на Синсей. Но цената им отговаря на качеството- лесно се раздърпват и разтягат.

Факт е, че твърде много от моделите на АЛЕСА не са по мой вкус и момичетата, които ги рекламират в социалните мрежи не ми допадат. Но вашите генерализации също не смятам, че са обективни. Имаме пари, изкарали сме си ги, ще ги харчим както преценим 😃

# 763
Плата на бодито Алеса, не го е създала бабата, която е ушила бодито в пловдиското село, а го в направила същата фабрика в Индия/Китай, която шие и BOSS.

Разбира се, че може да си харчите парите където поискате.

# 764
О, изобщо не работим като танцьорки. Има всякакви неща, не само къси топове. Повечето неща са качествени и карат с години.

Общи условия

Активация на акаунт