Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №69

• 30 527
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Ех, тъкмо на време! Благодаря за превода! 💗🌸
Да заспи детето и си пускам епизода. 🌞

# 91
Ехааа, колко експресен превод ни подариха момичетата Heart Eyes Благодаря!

Ибо днес рано-рано беше качил стори как се радва на снега от караваната, значи Мехди продължава Kissing

# 92
Еее, супер!

Благодаря, момичета, за превода! ❤️ ❤️ ❤️

Ще догоня групата значи. 😀 😄 🎉

Видях и фрага, ми те срам нямат тези навлеци. 🥶

Дано обаче фрагманът да е заблуждаващ относно действията на Зейнеп
-"може пък да му е сестра"😀( като в онази реклама).

# 93
  • Бургас

Какво ще се случи в новия епизод 28?

Борбата за живота на Мехди поставя пред Зейнеп трудно решение. Решението относно бъдещето на Мехди среща  реакция от страна  на Баръш и семейството на Зейнеп.

Мир, след което уважавайки решенията на Зейнеп, Баръш прекратява реактивното си отношение към нея. Отношенията между двамата  стават все по-топли.

Чичото на Баръш, Али Риза, убеждава Султан и Емине да започнат да работят у дома.Тази ситуация създава нов мост между Баръш и Зейнеп. Али Риза и Султан  водят нов, оспорван, но взаимно защитен диалог в същата къща.

Изписан от болницата, Мехди се връща в затвора. Тук той среща стар приятел на баща си: Дженгиз. Започва ново приятелство. Въпреки че цялото му семейство чака с голямо щастие деня, в който Мехди ще бъде свободен, капаните, поставени от неговия враг Вейси, още не са приключили ... -  1001 Tv
https://1001dizi.net/dizi-galeri-dogdugun-ev-kaderindir?fbclid=I … hOdbrxACMilsrdatM

# 94
  • Плевен / София
Скрит текст:

Какво ще се случи в новия епизод 28?

Борбата за живота на Мехди поставя пред Зейнеп трудно решение. Решението относно бъдещето на Мехди среща  реакция от страна  на Баръш и семейството на Зейнеп.

Мир, след което уважавайки решенията на Зейнеп, Баръш прекратява реактивното си отношение към нея. Отношенията между двамата  стават все по-топли.

Чичото на Баръш, Али Риза, убеждава Султан и Емине да започнат да работят у дома.Тази ситуация създава нов мост между Баръш и Зейнеп. Али Риза и Султан  водят нов, оспорван, но взаимно защитен диалог в същата къща.

Изписан от болницата, Мехди се връща в затвора. Тук той среща стар приятел на баща си: Дженгиз. Започва ново приятелство. Въпреки че цялото му семейство чака с голямо щастие деня, в който Мехди ще бъде свободен, капаните, поставени от неговия враг Вейси, още не са приключили ... -  1001 Tv
https://1001dizi.net/dizi-galeri-dogdugun-ev-kaderindir?fbclid=I … hOdbrxACMilsrdatM
Това за мен звучи оптимистично...Добре е, че Баръш дава на Зейнеп правото да решава сама....

# 95
Озета не звучи толкова страшно, колкото фрага ни показа Simple Smile
Очаквам интересна серия.

# 96
Гости, то образования и интелигентен човек знае кога да спре да дава съвети. Това не е Мехди, който тъпо и упорито преследва Зейнеп за да и обяснявал (100 пъти тя му каза, че не иска да го слуша). Дори имаше възможност, когато я отвлече да й разкаже каквото иска, ама той само присвиваше самодоволно очи и все: Мама да каже какво да правим!
И пак "голямо приятелство" с хора-пандизчии! Как пък не се опита да дружи със свестни и разбрани хора.
Сетих се, че Нух все казваше как двамата защитавали махала, пък нямат един приятел при когото могат да се настанят или да поискат помощ. Все Зейнеп ще ги дондурка големите защитници! Сега на тях някой да раздава лук и картофи, до там го докараха с пилешките си мозъци!

# 97
Интересно е, че Зейнеп е до Мехди в съдебната зала, при това с адвокатската тога. Дали няма да влезе в ролята на негова защитница? На мен подобно развитие би ми харесало. Вместо да се мразят и избягват, да се помирят и да воюват заедно срещу душманите на Мехди, но по цивилизован начин, а не с юмруците на Мехди. Зейнеп да си се пробва с Баръш, Мехди да си гледа детето и така - всички да са щастливи и да си наместят настройките.

# 98
# 99
Интересно е, че Зейнеп е до Мехди в съдебната зала, при това с адвокатската тога. Дали няма да влезе в ролята на негова защитница? На мен подобно развитие би ми харесало. Вместо да се мразят и избягват, да се помирят и да воюват заедно срещу душманите на Мехди, но по цивилизован начин, а не с юмруците на Мехди. Зейнеп да си се пробва с Баръш, Мехди да си гледа детето и така - всички да са щастливи и да си наместят настройките.

И на мен ми се струва, че Зейнеп е в ролята на защитник на Мехди.
Това е много хубава идея, но Мехди да не я разбере пак погрешно. Че като му обърне малко внимание Зейнеп и у него с още по-голяма убедителност се настанява чувството, че тя не може без него!

# 100
“На този свят няма абсолютно добро и абсолютно зло – рече мъжът. – Доброто и злото не са някакви фиксирани, стабилни стойности, а постоянно си сменят местата. Само за една секунда доброто може да се превърне в зло. Най-важното е да се поддържа равновесието между постоянно движещото се добро и зло. Наклониш ли се прекалено в едната посока, много ще ти е трудно да поддържаш действителен морал. В този смисъл доброто е в самото равновесие.”
– Харуки Мураками "1Q84"

Започвам коментара си с точно този цитат, защото цялата ситуация със семейство Караджа и безочието им да се държат надменно и обвинително в дома на жената - жертва на бившия си съпруг, мe наведе на размисъл.
Вярно е, че монетата си има две страни и обективната истина е единствено такава за субекта - човекът, за когото се отнася.
Вярно е, че всеки гледа себе си и собствените си интереси, (с изключение на Зейнеп, но това е друга тема сега) и когато ножът опре до кокал, цялата справедливост и алтруизъм излитат през прозореца...но. Но. Ако го няма това "но", не знам как би оцелял светът, без да изпадне в анархия тип филмът "The Purge".

Замислих се как е възможно до такава степен да омаловажават постъпките на Мехди, които растяха лавинообразно и замалко не костваха живота и на двамата - неговия и на Зейнеп, и въпреки, че не се стигна чак дотам, нанесените щети ще действат години напред.
Да, вярно е, че за хората, които са отраснали с него, Мехди е един добър човек, с голямо сърце, милостив, георичен дори, е...с малко буен нрав, но, какво от това - в крайна сметка "еркек адам". Махленски, и то.
Там е работата, обаче, че в случаите на насилие от всякакъв тип, насилникът рядко е клиширания филмов злодей от приказките.
Понятията се размиват, защото така, както "лош" човек може да те разбере и да прояви повече милосърдие и от светец, така и "дорбият" човек, когото всички обичат и уважават, може в определени ситуации да се превръща в нечий кошмарен деспот, палач без меч, който да го води към гибел.

Не знам как ще постъпи Зейнеп в следващия епизод, писмената анотация дава повече надежда, отколкото фрага, но във всеки случай се надявам новите сценаристи да продължат хубавата посока на социално-значимите послания, които досега вървяха...и в този смисъл, да не плюят на всичко дотук, правейки Зейнеп поредната безгръбначна жертва, застинала в перманентен цугцванг...
Не и Зейнеп, която има всички необходими вътрешни и заобикалящи ресурси, за да се справи.

И, за да не съм прекалено философски-драматична, ето ви нещо ведро.
Днес гледах нещо с тази актриса ("The shape of water") и през цялото време се чудех на кого ми прилича...и изведнъж ми просветна - ами на Джемилето, бе! Smile
Не мислите ли, че има прилика?

# 101
Беа, да, има известна прилика с Джемиле (Елиф Сьонмез), най-вече в очите. И тук ме подсещаш да напиша, че благодарение на умопомрачението на Джемиле, Елиф разгърна актьорския си потенциал и ни накара истински да се отвратим от героинята ѝ. Аз преди години съм я гледала в "Карадайъ" и там пак играеше добрата сестра, та малко еднотипна ми идваше, но ето - всяко зло за добро Kissing

Между другото, в туитър имаше хубав коментар, че Мехди, който не искаше Зейнеп да работи като адвокат, сега ще ѝ се довери да го защитава, а тя от жената, изкарала ограничителна заповед срещу бившия си съпруг, ще седне рамо до рамо с него в съдебната зала, за да го представлява. Интересен е животът. От къде тръгваш, къде стигаш Rolling Eyes

Много ми се иска сценаристите да са написали силна защитна реч, която Демет да ни представи подобно на онази от завършването на Зейнеп Heart

Очевидно е, че враждата между бащите на Мехди и на Бурхан провали живота на всички. Ако помиряването между Мехди и Зейнеп бъде представено като цивилизованата алтернатива за решаването на кавгите, ще бъда много доволна. Аз така и не разбрах например защо Джемиле спомена, че ако нещо се случи с Мехди, ще стовари гневът си от Бурхан на Зейнеп Rolling Eyes Толкова ли не прави разлика в омразата си?!

# 102
Изгледах епизода, но нямам много какво да кажа вие сте изчерпали всичко.
Спомням си само как казвах, че Джемиле е чиста като сълза, явно съм била много заблудена. Не ми харесва това,, в което се превърна. Вечно обвиняваща Зейнеп, вечно кълняща. Разперила криле на Мехди като майка  - орлица, а веднъж не погледна собствения си Нух, горкия той само за красота стои, но после ще се върна и на него. Джемиле с всичката си наглост се появя в дома на Зейнеп да я моли да си отмени жалбата, защото видиш ли Мехди страдал. Че и Кибрит настройва! Зейнеп като страдаше къде бяха всички тези хора? Само Нермин и Емине го видяха нейното страдание. И после я изхвърлили от дома и откачената Джемиле, която не спира да крещи и да се опулва и хоп - на Зейнеп на вратата. Аз ако съм на мястото на Зейнеп им хлопвам вратата и да се оправят сами.
Но като го знам нашето момиче какво е добро, всичките ще ги приеме и направо ще потъпчат образа й на силна жена. Дано не съм права, разбира се. Иначе пък се радвам, че с Баръш ще затоплят отношенията, вие знаете, че аз отдавна го искам това затопляне. 🥰
За Нух.. безгръбначен ми е малко. Преди беше баланс, успокояваше другите, действаше им добре, а сега ефна дребна Джемиле не може да укроти. Влюбен, влюбен, ама колко да е влюбен, че да не може да тропне малко с крак, да му се чуе гласа и на него. С всичко се съгласява, може и да не мисли така, ама щом Розичката му го казва, то значи е вярно. Преди се радвах на връзката между него и Джемиле, но вече я намирам за безмилена и не намирам една логична причина, поради се ожениха. Джемиле го мачка направо.
За Кибрит... малко неблагодарно се държи спрямо Зейнеп. По спомен.. Мехди нямаше да и е "татко", ако не беше Зейнеп. А накрая ще й казва "не искам да виждам лицето ти!" Айде бе! Много ме ядоса.
Изводът ми какъв е: Джемиле е новата Мюжгян.  Имах надежда, че ще се оправи. Все пак страдаше по сестра си, а то по-зле става.

# 103
Аз се опитвам да разбера за какво е изправен Мехди пред съда. Ако е за отвличането на Зейнеп и потрошаването на служебно имущество, каква работа има тя като негов адвокат. За нещо друго ли го съдят, че се налага тя да го защитава?

Историята на Нух и Джемиле е много интересна. И аз си мислех, че човекът е ударил джакпота с Джемиле, но се оказва, че не е. Ще бъде деветата дупка на кавала милият. А Джемиле се оказа костелив орех, ще го прежали от раз. Тя е от фанатиците в живота - нейният Мехди над всичко.

Беа, да, актрисата прилича малко на Джемиле. Предполагам с лицевите изражения приликата може и да е още по-пълна.

# 104
  • Бургас

Забелязахте ли, че колието липсва....Защо ли?

Общи условия

Активация на акаунт