Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №69

• 30 519
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
"Скъпи мои приятели,
Гледаме нашата Зейнеп от самото начало. И виждаме, че дори да учиш в най-добрите училища и да имаш много добра професия, повечето от нас не могат да избягат от съдбата, изписана на челата ни в къщите, в които сме родени.
Когато се събудим, когато започнем да забелязваме нещата, сме наполовина надолу по пътя.
Понякога животът минава, като въплъщава съдбата ни, без да я осъзнаваме.
Сега да видим какво ще направи нашата Зейнеп в това отношение, ще може ли да се поучи от преживяванията си и да промени съдбата си? Ще се научи ли да вярва на себе си и да инвестира в себе си, а не в мъжете в живота и?
Ще се видим на екрана..."        
На мен пък ми е много интересно авторката на историята вярва ли си на мнението. Как точно Зейнеп да инвестира само в себе си, като за работа, кариера и подкрепа разчита на Баръш и Саваш.
Изобщо защо не си изровим главите от пясъка и реално да помислим възможна ли е пълна еманципация на жените и на каква цена?
Дори да елиминираме фактора "влюбване", на Зейнеп й трябва Баръш като ментор, като човек с опит и успехи, който да я води в света на правото. За да се откъсне Зейнеп от мъжете в живота си означава да отръска всичките кърлежи полепнали по гърба й, да спи и яде в офиса докато натрупа практика, да замине на всяка цена в Лондон на специализация.И пак - след 20 години, ще й трябва мъж, ако иска да има деца.

Ненавиждам тезата "дома в който си роден е твоята съдба", ама до дъното на душата си!
Да, дома в който си роден дава доста големи предпоставки, но съдбата си я гради всеки сам!!!
Ако повярваме във внушенията на авторката, означава изначално да се откажем да се борим за нещо по-добро - по-високо образование от на родителите си;
по-престижна, по-интересна или по-платена работа от на родителите си;
по-красив, по-динамичен, по-добър живот от предците си.
ВСЕКИ може да подреди съдбата си по различен от предопределения му от произхода начин!!
И това трябва да се повтаря и внушава още от първите глътки въздух на новородения човек.
ВСЕКИ трябва да вярва, че иска ли нещо различно от даденото му по рождение - може да го постигне! Ролята на родителите е да дадат оръдията в ръцете на детето си , с които то да може да постигне това, което иска.
Сакине е лош пример за обратното.
В интерес на истината, точно заради безропотното приемане, че кочината от която си произлязъл ти е доживотна присъда не гледах първия сезон.

Иначе ми хареса историята за дядото, който проучвал Мехди. Потвърждава моята теория, че нашия самовлюбен наивник ще потъне и над ушите. Дъртака преди да иска пари си е подготвил домашното - дали и колко може да изкрънка.
Странно ми е, как индустрията насажда мнението, че богат можеш да бъдеш само по два начина - наследствено като Баръш или бандитски, както ще му се случи (вероятно) на Мехди. Защото сега като го оправдаят дъртия няма да го остави да си върти броеницата на съседния нар. Ще го изрита навън за да му стане маша в "бизнеса".
Сега като знае цялата истина за средствата за освобождаването си, като види тържествуващата физиономия на Баръш, Мехди ще се нахъса да стане богат. Защото плиткия му мозък ще реши, че богатството и външните му белези /кола, офис, пътувания, дрехи, къщи/ са привлекли Зейнеп.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 10:58 от dariVale

# 691
Оф, така мразя тези истории в затвора. Изобщо не ме вълнуват подобни хора. За жените- съвсем нямат нужда да са нечии сателит. Но трябва да имат качества за това, а обществото налага съвсем друг модел. Чудя се какво няма в този филм. Няма достойнство. Всичко е сведено до първичност. Някаква “селска чест” се бърка с достойнство. И това е всеобщ дефицит...

# 692
  • Бургас

И рейтинга не е с драстични отклонения..

# 693
  • Плевен / София

И рейтинга не е с драстични отклонения..
Да, стабилен е, което е добре.

# 694
dariVale , Hands Plus1 Hands Plus1 Hands Plus1

И аз им се чудя на индустрията какви ценности проповяда и към какво насочва младите.
Момичетата да хванат богат мъж, да не са учили много, защото веднага започват да управляват големи корпорации само с влизане в сградата им Simple Smile. Младежите да участват в някоя престъпна махленска група с някой БАБА начело пред когото само да кимат с глава и изпълняват нарежданията му, бързо да вадят пищовите и да размахват юмрюци при най-малката реплика, която не им харесва. А схващането, че мъжът не е мъж без оръжие се вихри и в нашите среди. Баръш доказа, че ума и смелостта са по-големи оръжия от пищаците, с които си служат страхливците.
Не всички богаташи са получили в наследство многото пари. Има и такива, които сами са успели с ум и находчивост да се издигнат. Иска се и ум, за да не пропилееш това, което си наследил. Баръш са богати, но той не е легнал на кълка, а работи здраво и е преуспяващ адвокат. Мехди, ако наследи толкова пари, ще има по цял ден да върти броеницата, да дава подаяния, за да му се кланят по-мизерните от него и ще разхожда скъпи костюми по сокаците, за да приема поклоните и роболепието на простолюдието.
dariVale ,
Харесах ти тезата за двете жени, която прочетох в др. тема, но става точно и за нашата - едната жена ще му ражда и прислугва, другата ще го спасява от проблемите, в които сам се набутва от липсата на достатъчно мисловна дейност. Ама въпреки, че е по-учена и умна от него, трябва да подхранва егото му и да го дондурка!

# 695
Вчера по нощите гледах епизода - хареса ми Kissing В началото малко мудно ми се вид действието, но пък имаше мъдрости на кило. С превода ще ги оценим най-добре. Сцените в механата бяха много хубави, с тази пандемия забравихме какво е кръчма, а аз много ги обичам Laughing

Някак целия епизод ми мина като по цитата на Левски: "Байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора". Доста истини си казаха героите - къде доброволно, къде доброзорно, но се видя, че пътят е в диалога Stuck Out Tongue

Остана накрая да се чудим как стана така, че Ерджан да свидетелства в полза на Мехди. Дядото, Саваш, Баръш ли - кой, как и защо успя да го направи Rolling Eyes

И в социалните мрежи сме добре.

Историята продължава. Да видим сега майстор Мехди какви ще ги натвори, защото той мирен не може да стои. Бдителни фенове са забелязали, че миналата седмица са снимали в къщата на Зейнеп >>>

# 696
Хайде да се самоцитирам от другата тема, че и аз си харесах умотворението. Smile

Темата - всеки мъж с (поне) две жени Wink

"Rage ... мъжка им работа... Една слаба да ги обожава и една силна - да ги подпира. След време слабата започва да досажда, а силната се опитват да смачкат.
Ей това им е цялата житейска философия. Вярно, че пасва и на нашия Мехди.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 15:03 от dariVale

# 697
Аууууу, super_katia!
Защо сега сложи тия снимки, та напълно се ошашавих Wink
Все имах някаква надежда, че майстор Мехди, "големия " мъжкар няма да се унижи и да отиде в къщата на Зейнеп и Нермин. А, то какво стана!!!!!!! Нали нищо не искаше от Баръш и Нермин, пък хоп и в къщата им! Къде му е гордостта, за която е готов доживот да лежи в затвора!?!?!?

# 698
Аууууу, super_katia!
Все имах някаква надежда, че майстор Мехди, "големия " мъжкар няма да се унижи и да отиде в къщата на Зейнеп и Нермин. А, то какво стана!!!!!!! Нали нищо не искаше от Баръш и Нермин, пък хоп и в къщата им! Къде му е гордостта, за която е готов доживот да лежи в затвора!?!?!?
Споко, може да е отишъл да си прибира домочадието. Smiley

# 699
Аууууу, super_katia!

И къде що го води!? В приемната на затвора ли Simple Smile ))))))))))))

Ако ще си ги забира, може да изчака пред вратата на улицата)

# 700
Аууууу, super_katia!

Ааааа, няма начин! Зейнеп сигур го е поканила на кафе, докато си съберат юрганите неговите хора. Те такава си е. Дето вика баща ми "мъчи я интелигенцията". Нейната направо без малко да я умори при оново родео с реното Simple Smile
Пък къде ще ги води - Баръш нали ще освобождава палата, може на първо време някой гараж да има свободен. Нали и без това - от където жената от там и родата ....SmileSmileSmile

# 701
Аууууу, super_katia!

Ааааа, няма начин! Зейнеп сигур го е поканила на кафе, докато си съберат юрганите неговите хора. Те такава си е. Дето вика баща ми "мъчи я интелигенцията". Нейната направо без малко да я умори при оново родео с реното Simple Smile
Пък къде ще ги води - Баръш нали ще освобождава палата, може на първо време някой гараж да има свободен. Нали и без това - от където жената от там и родата ....SmileSmileSmile

dariVale, здраво ме разсмя Simple Smile )))))))))))) Ми такива бабаити първо предизвикват съчувствие, но после стават за смях с нереалните си очаквания и фантазии.

Сега за гаража не позна, защото Мехди НЕ ИСКА НИЩО ОТ БАРЪШ! Simple Smile ))))))))))))

# 702
Снимат в Пиер Лоти. Ключово място за Зейнеп и Мехди. Сега виждам Караджови там.

# 703
Не обърнах внимание изясни ли се защо майката на Мехди не го обича?

# 704
Привет, девойки.

Хубава серия, но я изгледах трудно днес, снощи не можах онлайн до края. Изгледах я трудно, защото ми трябваше почивка за нервите след изцепките на Джемиле и Мехди. Не мога да ги понасям, много са ми противни, въпреки че Джемиле се извини на Зейнеп. В снощната серия демонстрираха поведение, от което ми се гади. Angry

Сценаристката отвори път на Мехди с предложението на Дженгиз да му движи нещата. Дженгиз каза, че си изкарва парите честно - останали са от баща му кебапчийници, златарски магазини и още нещо, не го разбрах. Адвокати му движат нещата, но му трябвал смел човек като Мехди. Ако Мехди спре да тича след Зейнеп, може и да му задвижи нещата. Но ще стане май наистина приказката: във затвора попаднал на хора и станал човек, както каза някой. Grinning

Да излиза Мехди, че да му гледаме сеира и навън. Показа си магарията и в затвора - надут пуяк. Перчи се пред Зейнеп, гледа злобно Нух, не обелва дума на жена си, обръща се само към боготворящата го Джемиле. Противен, противен, ама много противен.

Спирам, че сигурно още сто пъти ще повторя колко са ми противни Мехди и Джемиле. От "противност" забравих да кажа колко хубави хора са Баръш и Нермин. Готови да признаят вината си, да проявят разбиране към другия, да се опитват да не нагрубяват с думи, да не злорадстват, да са деликатни. Баръш показва как един мъж не бива да се страхува от силна жена, когато тази жена е доказала, че заслужава доверие.

Общи условия

Активация на акаунт