Уреаплазма

• 10 974
  • 38
  •   2
Отговори
# 30

Реален ли е според вас този резултат, на изследването преди 2-3 месеца излязоха няколко вида бактерии и уреаплазма( направи се лечение за всичко, изчаках 6 седмици, за да изследвам отново).

# 31
Здравейте и аз да се включа с въпрос, тъй като за първи път се сблъсквам с този проблем и съм леко притеснена. Бременна съм в 17г.с и след направени последни изследвания ПСР микоплазма и уреаплазма излезе положителен уреаплазма парвум. Веднага се свързвах с АГ и ми назначи терапия Сумамед 250гр 2х1 за 3 дни за мен и партньора ми. Вчера беше последния ден на антибиотичното лечение и днес се опитах да и звънна, но не отговаря на обаждане, ( а само лаконични отговори по Вайбър), за да разбера кога ще пуснем контролно изследване ,дали е изчистена. От това което чета от предходните коментари виждам, че лечението е препоръчително да продължи по-дълго, тъй като е упорита бактерия, че трябва да минат поне 2-3 седмици след антибиотичното лечение за контролен преглед, както и полов контакт да се избягва по време на терапия и след това или само с предпазни мерки - все важни неща, които моята АГ не спомена( добре, че се информирам от др източници), а  на въпроса ми дали и партньора ми трябва да се изследва след терапията, каза че не е необходимо. Та моля да ме посъветвате, да бъда ли по-настоятелна и да отида директно пред кабинета да поискам да вземем секрет и за двама ни и да пускаме контролни изследвания или да изчакаме при следващия ми преглед ЖК, тъй като разговорите с нея по вайбър са с клизма ... Благодаря, че ме изчетохте.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 18:24 от Todorova69

# 32
За да пуснете повторно изследване, трябва да са минали повече от 2 седмици задължително, за да видите реален резултат. Но със сигурност трябва по-дълго лечение.

# 33
Благодаря за отговора. Да след всички изчетени коментари по темата се озадачих, че ми е изписала толкова кратко лечение, но да се надяваме, че е било достатъчно да я елиминира. И точно поради факта, че не получавам отговор от нея колко време трябва да мине за контролно изследване, реших да попитам дамите, които са минали през това. И другото, недоумявам как така не било необходимо партньора да се изследва, нали това е целта да не си я предаваме до безкрай...

# 34
Здравейте и аз да се включа с въпрос, тъй като за първи път се сблъсквам с този проблем и съм леко притеснена. Бременна съм в 17г.с и след направени последни изследвания ПСР микоплазма и уреаплазма излезе положителен уреаплазма парвум. Веднага се свързвах с АГ и ми назначи терапия Сумамед 250гр 2х1 за 3 дни за мен и партньора ми. Вчера беше последния ден на антибиотичното лечение и днес се опитах да и звънна, но не отговаря на обаждане, ( а само лаконични отговори по Вайбър), за да разбера кога ще пуснем контролно изследване ,дали е изчистена. От това което чета от предходните коментари виждам, че лечението е препоръчително да продължи по-дълго, тъй като е упорита бактерия, че трябва да минат поне 2-3 седмици след антибиотичното лечение за контролен преглед, както и полов контакт да се избягва по време на терапия и след това или само с предпазни мерки - все важни неща, които моята АГ не спомена( добре, че се информирам от др източници), а  на въпроса ми дали и партньора ми трябва да се изследва след терапията, каза че не е необходимо. Та моля да ме посъветвате, да бъда ли по-настоятелна и да отида директно пред кабинета да поискам да вземем секрет и за двама ни и да пускаме контролни изследвания или да изчакаме при следващия ми преглед ЖК, тъй като разговорите с нея по вайбър са с клизма ... Благодаря, че ме изчетохте.

Здравейте.

Доста странно изписано лечение имате. Принципно Азитромицин (Сумамед) е с удължено освобождаване от тялото и лекарите много често го изписват през 3 дни. Други го изписват по едно хапче на 3 дни, но по 2 хапчета  на ден... Това е много голяма доза и съм изненадан, че някой е изписал такова лечение. Възможно е да има предвид нещо или просто да не е много компетентна. Определено с тази доза ще имате действие в тялото на антибиотика поне 10 дни. Бройте 10ти ден за край на лечението, а не 3тия. Не е невъзможно това лечение да ви помогне, ако инфекцията е сравнително прясна. Азитромицинът е най-доброто лечение за хламидия и схемата за прясна инфекция (до един месец след заразяване) е 2 хапчета на 1ви ден и нищо повече. При хронична инфекция лечението е 2 хапчета на 1ви, 7ми и 14ти ден.

Относно изследването... Мъжът ви да отиде в централата на Цибалаб и да поиска културелно изследване за Уреаплазма от първа струя сутрешна урина + антибиограма. За целта трябва да даде урина на място (още първата капка урина трябва да попадне в стерилния контейнер) и не трябва да е уринирал поне 6-7 часа преди това. Може и вие да направите същото изследване. Аз и моята приятелка така я хванахме уреаплазмата и има антибиограма, което е много важно. Имайте предвид, че ППБ в много редки случаи са единични инфекции! В повече случаи са комбинирани инфекции + хламидия + трихомони. Проблемът е, че тези неща се намират трудно в лабораториите и трябва да се знае къде и на какъв тест да се правят изследвания.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 08:16 от Ays10

# 35
Благодаря Ви за изчерпателния отговор. Относно антибиотика, изписан е 250мг, най-слабата доза, дори в аптеката жената беше учудена, че са ми изписани детски мг, но после се замисли и видя, че е 2 пъти на ден, т.е става 500мг. Единствено за сега мога да се надявам при мен и партньора ми да е дало резултат лечението. Благодаря още веднъж за съвета и той да се изследва, ще настоявам или ще го направим на своя глава повторното изследване за него, тъй като няма да съм спокойна, но ще изчакаме поне още 10 дни. И още нещо да вметна, правих пълен пакет изследване микоплазма, урея и хламидия, само уреаплазма парвум е открита.

# 36
Благодаря Ви за изчерпателния отговор. Относно антибиотика, изписан е 250мг, най-слабата доза, дори в аптеката жената беше учудена, че са ми изписани детски мг, но после се замисли и видя, че е 2 пъти на ден, т.е става 500мг. Единствено за сега мога да се надявам при мен и партньора ми да е дало резултат лечението. Благодаря още веднъж за съвета и той да се изследва, ще настоявам или ще го направим на своя глава повторното изследване за него, тъй като няма да съм спокойна, но ще изчакаме поне още 10 дни. И още нещо да вметна, правих пълен пакет изследване микоплазма, урея и хламидия, само уреаплазма парвум е открита.

Щом антибиотикът е от 250мг значи е изписала стандартна доза и се съмнявам да ви помогне.

Относно чистите ви изследвания... При мен имаше много и тежки симптоми, но много хора си живеят без симптоми. В началото и аз имах само чисти изследвания, но с времето намерих Уреаплазма, после Трихомони и накрая Хламидия. И в това няма нищо срамно, защото вече масово обшеството има ППБ. Може да си много свестен и да си правил секс с 3ма човака, но един от тях да го е правил със 100 и всичко отива... Дори и презервативите са много малка защита, защото когато човек прави секс се пипа навсякъде и е почти невъзможно презервативът да има ефект. Освен, ако не го правите супер стерилно - без никакво докосване, орална и тн.

В Америка вече се разработва ваксина за Хламидия и един от професорите казва, че е твърде наложително да се направи, защото нещата излизат извън контрол. Тези зарази отиват към пандемия. Обаче хората почти не се интересуват, а и държавата я няма никаква, а за лекарите въобще не искам да коментирам... Няма пари в лечението на ППБ.

# 37
Моята схема за лечение на Уреаплазма беше Азакс 2х1т.,10дни Диксициклин 2х1т.,накрая Азакс1х1т.,дозата си беше от 500мг.
Успях да си взема още Диксициклин и го пих общо 14дни. ,т.е. 16 дни антибиотично лечение. Резултатите след месец бяха отрицателни,но имах гъбична инфекция.
Оплакванията ми започнаха 9м преди лечението,затова и бях за по-агресивно лечение.
Повече от ½ година всичко е наред,но и партньора вече не е същия . Той не пожела да се лекува  Confused

# 38
Здравейте, не започвайте с отчаяние! Тези неща се лекуват! Числото което имате е количеството уреаплазма и колко се е развила. Явно е от доста време защото това число се равнява на 100 000. Предполагам имате и антибиограма щом имате такова число. За уреаплазмата е добре да се пие Доксициклин, ако е чувствителна към него! И да знаете, че трябва да питете антибиотик повече от 10 дни, няма да се оправите с 5-7 дни.
Здравейте, моето лечение е 10 дена Азитрокс+ Гикесид, 4 дена почивка и сега адум на 7ми ден по 2 т. Нямам никакви симптоми. Чудя се да продължа ли до 10я ден или ида го спра, защото е изписано, че е общоприето 7 дена по 2т.

Общи условия

Активация на акаунт