Преди и след (home makeovers) - 3

• 41 626
  • 263
  •   1
Отговори
# 135
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Ние също преградихме банята с параван.Отделно имаме и тоалетна.В апартамента на морето ни е пак така и поне за мен е много удобно.

Скрит текст:

Снимката не е никак добра , но не намерих другите.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 21:57 от Захарчето

# 136
По лично мои наблюдения голямата баня се поддържа по-лесно от малка (предишната ни беше тясна и дълга). Ваната я обожаваме, обичаме да релаксираме заедно с половинка - чаша вино, много свещи, приятна музика Yum.  Особено покрай това затваряне в къщи оценяме като голям плюс възможност за малко СПА в домашни условия. А постепенно набавям и растения покрай ваната ))).
Скрит текст:
Много е готино, но ако някой друг чисти. Живяла съм в апартамент с вана, с душ кабина, а в един с вана и биде!, в друг без преграда... просто душ. Всички са кофти, когато става въпрос за чистене, сега искам само стъклена преграда за душа. Сегашната баня е 6 кв. Напълно достатъчно като пространство за всички нужди, както и място за съхранение.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 21:51 от ~Канела~

# 137
Банята ни е 5-6кв.м. в началото много исках стъклен параван, но ако бяхме сложили нямаше да може да се отваря вратата. В началото беше проектирано отделна баня и тоалетна, но още докато се строеше казахме да се изкърти общата стена и стана едно общо помещение. И аз и ММ имаме непоносимост към малки помещения, ходили сме на гости, където като влезеш в тоалетната и няма място да се завъртиш- кошмарно е. След всяко къпане подсушаваме с перо и няма проблеми.

# 138
Ми то затова масово вратите на баните се сменят да се отварят навън. А е и по-безопасно, ако някой падне вътре не може да я затисне.

# 139
Е вече няма как да обръщаме отварянето на врата, а и коридора ни е тесен и пак щеше да има затруднения ако вратата се отваряше навън.

# 140
  • пустинята Гоби
5-6 квадрата баня не ми се струва малка, но вероятно зависи от много неща. Иначе за малки помещения има подвижни паравани. Не знам доколко е практично.
Скрит текст:

# 141
Както казах, ако имах голяма баня, бих сложила паравани около душа, но само ако душ зоната е с ширина метър и дължина повече от метър. Лично усещане. На база опит по миниатюрни хотелски бани с паравани/завеси/с душ корито.

# 142
+1 за горното мнение. На нас в старото жилище първия хидрмасажен панел започна да тече и се наложи да бъде сменен. Доста търсене падна да намерим такъв със същите изводи, за да не се разбиват плочките. И да, хидромасажът не е нищо особено, просто водата тече отстрани, а не отгоре.
За нищо на света не бих си причинила отново душ кабина и хидрмасажен панел. Минавам с мопа за половин минута, пускам вентилатора и готово!

# 143
Както казах, ако имах голяма баня, бих сложила паравани около душа, но само ако душ зоната е с ширина метър и дължина повече от метър. Лично усещане. На база опит по миниатюрни хотелски бани с паравани/завеси/с душ корито.

90 х 120 са най-големите стандартни такива кабини и е предостатъчно. Но и малко отгоре няма да навреди, особено ако ще има пейчица. Тогава и 100 х 150 ще е супер. Но повече вече няма смисъл, освен ако не е зона за двама Wink

# 144
Аз не съм ползвала хидромасажен панел и не знам какво е, но имахме една душ слушалка с регулиране на струята, която при едно от положенията концентрираше струята в средата под високо налягане. Та с нея си правех доста приятен масаж аз .. Simple Smile

# 145
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
При нас пространството при паравана е метър на 1,70 тук.В морското жилище е 1,50 на 1,80.Там ми е по комфортно.Не че съм огромна , но обичам по големи пространства.

# 146
  • София
Нашата кабина е към 90на 130см. С мъжа ми сме високи и изобщо е по-удобно от по-малка такава кабина. Освен всичко аз влизам често с дрехите ( с къси панталонки) , обръщам душа и къпя дете, даже така че да не ме плиска много водата.  Това особено като бяха по-малки ми беше много удобно, та и сега понякога се налага да помогна нещо на най-малката.
В старото жилище имахме малка кабина, ама хем банята беше голяма към 7 кв.м., защо не сложихме по-голяма кабина все се ядосвах. Нооо тази там баня беше с голям прозорец с матово стъкло, е много ми липсва прозореца. Мечтая си още за баня с прозорец , много удобно и практично. Хем светло, хем проветрявам, няма капка влага, няма спаряване, абе чудно... Confused

# 147
  • София
Това с прозорец в банята за съжаление не е гаранция за липса на мухъл и влага. Личен опит. Не го затваряхме никога до край и пак мухлясваше тавана. Сега, след ремонта сме с вентилатори (зазидахме прозореца, защото гледаше към комин) и няма проблем. Как ли не се борих с половинката да не го правим, защото нищо не можеше да ме убеди, че вентилатор ще дърпа по-добре от прозорец, но е факт. Предполагам обаче и че просто сме изчистили радикално мухъла с обрушване на тавана до плоча.

# 148
Нашата едната баня е колкото 3дната детска спалня. Пак не не желая паравани, искам да мине широко. Мърля се, чистя я. Виждам затруднения с това, че всеки си разпилява мръсните дрехи където свари. Купих 2 коша за пране, имам е трети. И пак правят каквото знаят. Ама проблемът тук не е в банята, а в мърльовците Wink

# 149
Старата ни баня 12 кв. с прозорец, новата е по-малка. И в двете няма душкабина, параван, прагчета. Не ги харесвам, смятам ги излишни, даже опасни. Визуално също не ми допадат. Съвсем умишлено си спестих ежедневно лъскане на допълнителна огромна плоскост/ стъкло. Мия само 4 стени когато си реша, без да добавям към тях параван от двете страни.
Наклоните на баните са достатъчни, по-големи отколкото ги правят сегашните майстори - не са като тепсия. Вода не се задържа, изсъхва за минути. Никога не съм сушила баня. Ако се налага някой да влезе да се къпе веднага, влиза и пуска водата за къпане, за какво да се суши преди това?
Тоалетната е отделно.

Общи условия

Активация на акаунт