Преди и след (home makeovers) - 3

• 41 620
  • 263
  •   1
Отговори
# 180
По принцип се чупят доста трудно (8мм стъкло си е здраво нещо), освен ако имат дефект. Закалено стъкло не може да се пробива например и всякакви започнати микропукнатини после се разрастват взривообразно.

# 181
  • Пловдив
Затова споменах триплекса.В къщата сме навсякъде с огромни френски прозорци и на втори етаж няма тераси към тях.Тоест, всяко от малките ми деца може да се блъсне и ако не полети надолу,най-малкото ще се нареже.От съображения за сигурност ,всички вътрешни стъкла на стъклопакета са триплекс.
Стана така ,че кранът удари единия триплекс докато го вдигаше.Целият се напука и си остана залепен.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 18:40 от nelina_london

# 182
Черна станция, по принцип е така. При нас просто късметът ни е бил такъв - с дефектно стъкло.

# 183
Ето такива случки са още един от мотивите ми да не искам параван в банята. Освен ако не загражда огромно пространство, така че на практика да не си близо до него.
Не исках да споменавам тази вероятност от суеверие и за да не почнат едни тягостни спорове дали и колко е опасно.

# 184
  • пустинята Гоби
Може би е удачно да се слагат снимки, за да се види какво точно се е тряснало, предвид многото видове душ кабини.

Аз имам две малки момчета. Да не дава Господ, но съм преценила кое къде да сложа. То всичко се случва в този живот, реално и двуетажното легло е опасно.

# 185
  • SF
Плексиглас!!! Simple Smile В банята няма UV лъчи, за да го състаряват. А може да се направи и матирано. Simple Smile

# 186
  • пустинята Гоби
Добре де, с плексиглас не може ли да се нарежеш? Струва ми се тънък и как да кажа, притеснителен материал?

Не искам да предизвиквам съдбата, но стъклото в банята е супер дебело и застопорено. За да се счупи няма да е достатъчно да се облегнеш, трябва да удряш с твърд предмет. Разбира се, фактор е че е ново, кой знае, след време може захващането да се компрометира.

# 187
  • София
Добре де, с плексиглас не може ли да се нарежеш? Струва ми се тънък и как да кажа, притеснителен материал?

Скрит текст:
Не искам да предизвиквам съдбата, но стъклото в банята е супер дебело и застопорено. За да се счупи няма да е достатъчно да се облегнеш, трябва да удряш с твърд предмет. Разбира се, фактор е че е ново, кой знае, след време може захващането да се компрометира.
Ти ще го риташ с все сила или с чук ще го удряш? Същото и за параваните? Айде когато има врата и малки деца, вече е друго.

# 188
Без да го риташ и блъскаш, едно подхлъзване (все пак е мокро помещение) и рязко подпиране на паравана, недобро качество или невидим дефект, и може да стане беля. Казвам "може", да не спорим рядко ли е или често.
И да, с деца наистина е още по-опасно. Колкото и да говориш и обясняваш, те са деца, затова има понятия  като малолетен и непълнолетен. Хайде, като стигнат до непълнолетен, вече е по-различно.
В допълнение, дори да е 90/90 или 90/100, ако обичаш да не се съобразяваш с това колко ти е голяма кабината, да се въртиш и навеждаш, както ти скимне, или ако тръгнеш да вкарваш теб и едно малко дете за миене/къпане, на мен ми се вижда тесничко.
Не отричам удобството да не се мокри останалата част от банята след къпане, но за мен не е първа грижа. Сифон на границата на паравана или И извън кабината също за мен е задължителен. Независимо от наличието на препарати всякакви, изплакването с вода след тях според мен е нужно.

# 189
  • пустинята Гоби
Там е работата, че вие говорите наизуст, защото явно нямате паравани вкъщи. Не мисля, че е възможно стъклото да се счупи от едно подпиране, пък било то и при подхлъзване. Солидно изглежда, хем като дебелина, хем като монтаж. И не, не е тясно, защото сме си преценили габаритите.

Ходим боси в банята цялото семейство, плочките не се хлъзгат.

# 190
Е, стига вече с тия паравани, де. Разбра се, че някои ги харесват и намират, че са нужни, удобни и безопасни, а други - не. Всеки може да направи собствената си баня както прецени. И цяла година да спорим - все тая. Дайте да видим някой хубав ремонт по темата.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 22:36 от Poni69

# 191
От 10 + години имам в едната баня стъклен параван, а в другата плексиглас.
Малки деца на 3+ год. бяха..ами блъскат тряскат вратите (и в 2 та варианта са затварящи се, от типа на фолцваген) никаква драма!
Тази с плексигласовия параван пече слънце цяло лято..няма промяна.
Лично на мен стъклото, по ми харесва как стои.

# 192
Да, сменя темата Simple Smile

преди, с уговорката че през годините съм добаваля по нещичко Simple Smile

Скрит текст:

след, пердето си уших сама и калъфа на дивана, защото е от изкуствена кожа и се олющи, "бебешката" етажерка боядисах в бяло, ще я сменям, но не мога да намеря подходяща, защото мястото е малко трики Simple Smile
Скрит текст:

# 193
StefiZ, много добре се е получило. По-свежо. Поздравления!

# 194
Още по-уютно я е станало Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт