9 ФЕГ - 5

• 77 362
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
А за фуч/иуч в 9ти клас дава ли се избор, който още в осми клас се гласува? Чета в осмокласната тема, че по другите училища вече гласуват. 198 часа (5,5 часа/седмично) иуч+фуч са все пак, добре е да се подберат спрямо интереса на детето.

# 166
  • София
Часовете по езиците са намалени спрямо обучението преди 3-4 години и тези ги взимат почти автоматично, въпреки че май юнакът има и ИТ Wink

# 167
  • София
Бонжур, дами Simple Smile
Искам да си опресня френския. Учила съм го три години в училище и помня учудващо много неща, най вече думи. Тъй като идва лято и не искам да се ангажирам с курсове ( всички хвалят тези във Френския институт), бихте ли ме насочили към учебниците по френски, по които започват децата във ФЕГ? Може и речник, граматика, всичко което ползват децата ви в 8-9 клас.

# 168
Различните класове са с различни учебници, избор на класните.
Това са разновидностите:

Нашите са с Никел + граматика на Колибри (синя, пише отпред 500 упражнения специална адаптация за България). Според дъщеря ми тази граматика й е много полезна.

# 169
  • София
Мерси, Мария!
Намерих ги онлайн и си ги поръчах Simple Smile

# 170
Да допълня нещо в графата "плюс" за ФЕГ. Много ме впечатли, че днес са провели ЕК (състезание по математика на френски или български, който както иска се явява, но доколкото разбрах всички са избрали ФЕ). Защото по регламент при под 10 желаещи не са длъжни да го провеждат, но въпреки скромната бройка (6 деца от училището) са ангажирали квестор, организатор, такъв който да папкува и носи работи в събота в 107 оу, абе занимавка. Та съобразяването с желанията за изява на шепа деца ми прави страхотно впечатление. И това е пореден такъв случай.

# 171
На най-добрата ми приятелка дъщерята завърши миналата година френската гимназия. Момичето е супер доволно, казва, че неуспехът да я приемат в немската е най-доброто, което й се е случило. С френския явно се оправя перфектно, защото се подготвя да замине за френската част на Швейцария да продължи следването си, спечелила е стипендия някаква.

# 172
Да допълня нещо в графата "плюс" за ФЕГ. Много ме впечатли, че днес са провели ЕК (състезание по математика на френски или български, който както иска се явява, но доколкото разбрах всички са избрали ФЕ). Защото по регламент при под 10 желаещи не са длъжни да го провеждат, но въпреки скромната бройка (6 деца от училището) са ангажирали квестор, организатор, такъв който да папкува и носи работи в събота в 107 оу, абе занимавка. Та съобразяването с желанията за изява на шепа деца ми прави страхотно впечатление. И това е пореден такъв случай.

Това за мен не е плюс, а минус. Елитна гимназия да не може да намери 10 ученика за състезание по математика...!?!

# 173
Плюс е, че се съобразяват с тези 6 деца. Пък дали деца, които са избрали да учат език имат желание да се явят на състезание, което е едно и също и за мг си е тяхна работа. Любопитно ми е колко гимназисти ще са явилите се от другите ЕГ. Една езикова гимназия може да бъде чудесна и без да е пълна със състезатели по математика.

И само ще добавя, че дъщеря ми идва от училище със състезатели по математика (смг), но тук се чувства на порядък по-щастлива и спокойна, учи с удоволствие и желание. Има време да си готви извънкласната математика, да ходи 2 пъти седмично извънкласно на рисуване (във фег), където също е щастлива и се развива. И хич не й дреме, че на никой друг от класа й не му се ходи на състезание по математика. Ако сега пак е 7ми клас, пак фег би избрала.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 20:15 от Maria 007

# 174
  • Sofia
Много точно обобщение, което споделям.  Благодаря!

# 175
Скрит текст:

Това за мен не е плюс, а минус. Елитна гимназия да не може да намери 10 ученика за състезание по математика...!?!
Излязоха резултатите за София. В гимназиален етап няма нито един участник от НЕГ, някоя от АЕГ, Испанската... Извън мг-тата има няколко деца от 73-то и 31-во. Та беше излишно дамгосвато на ЕГ-та, че нямат участници на състезания по математика.

# 176
  • Sofia
Здравейте,

Пиша с молба към родителите, които имат опит и впечатления от обучението в избираемите профили в 11 и 12 клас

Започваме да обмисляме избора на профил, който ни предстои до година. В тази връзка ще ни е много полезно, ако разполагаме с предварителна информация за преподавателите, които осъществяват обучението по някои от профилите. В момента се вълнуваме дали може да се надяваме, че  г-н Игнатов продължава в 11 и 12 клас обучението по БЕЛ !?

Ще съм признателна за всички споделени впечатления за останалите профили!!!!

Дали в 10 клас се оповестяват на родителска среща или по друг начин  преподавателите,  които ще преподават 11 и 12 клас.

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 19:38 от alegra

# 177
  • софия
Здравейте, на 8-те класове са преведени парите за стипендии на 10-ти юни.

# 178
  • София
Успех на десетокласниците днес на НВО.
И някой знае ли кои бяха класнита на досегашните дванадесетокласници. Питам защото вероятно някоя от тях ще поеме деветокласниците. Поне паралелката на моя син ще е с нов класен ръководител и ми е любопитно кой ли ще е.
П.П. Намерих ги на сайта.

# 179
  • София
Успех на десетокласниците днес на НВО.
И някой знае ли кои бяха класнита на досегашните дванадесетокласници. Питам защото вероятно някоя от тях ще поеме деветокласниците. Поне паралелката на моя син ще е с нов класен ръководител и ми е любопитно кой ли ще е.
П.П. Намерих ги на сайта.

Сподели, моля.

Общи условия

Активация на акаунт