9 ФЕГ - 5

• 77 368
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте!
Имам известни неясноти, доколко различни са критериите за оценяване при изпит за сертификат DALF C1 и DALF C2. По-точно, дали ако на проверовъчните тестове за DALF C1 резултатите са високи не е по-резонно да се явиш на изпит за сертификата DALF C2?
Знам че въпросът ми не е за тази тема, но не открих подходяща. Моля, ако има компетентни или с мнение, нека го споделят!
Благодаря!
Модераторър е в правото си да изтрие запитването ми, ако силно противоречи с темата.

# 181
  • София
Не съм запозната с критериите, но би трябвало, този който се явява да има представа колко са му знанията.

# 182
Не съм запозната с критериите, но би трябвало, този който се явява да има представа колко са му знанията.

Благодаря!

Имах предвид, когато тестовите резултатите на DALF C1 са високи, дали не е удачно да се яви направо за C2?

# 183
  • София

Благодаря!

Имах предвид, когато тестовите резултатите на DALF C1 са високи, дали не е удачно да се яви направо за C2?
Никой не му пречи да се яви. Просто ще си заплати още един изпит.
Само да Ви поправя, че е DELF.

# 184
А, не, мисля, че С нивата са DALF, a не DELF.

# 185
DELF - Diplôme d'études en langue française са нивата до B2
DALF - Diplôme approfondi de langue française са нивата C1 и C2
approfondi - задълбочен

# 186
  • София
Не знаех. Съжалявам

# 187
А в тази връзка да попитам: резултатът от устния изпит на Делф веднага ли се разбира? И колко време след писмения се обявяват резултатите?

# 188
  • София
Не знам,Мария. Ще разберем в неделя.

# 189
Моята е разпределена в събота. Ще пиша.

# 190
  • София
Моята е разпределена в събота. Ще пиша.
Реших,че всички са в неделя. Успех ѝ желая!

# 191
  • София
А в тази връзка да попитам: резултатът от устния изпит на Делф веднага ли се разбира? И колко време след писмения се обявяват резултатите?

Не, не се разбира веднага резултата от устния изпит, обявява се заедно с крайната оценка от четирите модула. Това е след около 1 месец от изпита като цяло (устен и писмен).

Бях обещала да споделя за историците: Калпакова е супер преподавател, води на ФЕ и аз лично не знам да има ученици, които да не я хресват. Вихрийски също е добър, но мисля, че не преподава на френски. Садулова води на ФЕ, но е ужас при нея. Останах с впечатление, че почти всеки, а може би всеки випуск подава жалба срешу начина й на преподаване и изпитване. За съжаление без резултат, тя ще бъде доста време във ФЕГ, поради малкия брой преподаватели, владеещи езика. Стискате зъби и я изтърпявате. Никифорова е същата като нея. Злобно и надуто създание, което ако не хареса детето ви не очаквайте добри оценки, дори и да е сътворило чудеса, за да покаже знания. Не знам дали води на ФЕ, при сина преподава в 12 клас на български и беше драма. Още повече, че историята беше и профилиращ предмет.

Засега няма да се отписвам от темата, макар да приключихме на този етап с ФЕГ. Догодина не се знае дали съдбата няма пак да насочи и дете номер 2 насам.

Пожелавам здраве и успех в начинанията и изучаването на ФЕ на децата ви.

# 192
  • София
Успех на десетокласниците днес на НВО.
И някой знае ли кои бяха класнита на досегашните дванадесетокласници. Питам защото вероятно някоя от тях ще поеме деветокласниците. Поне паралелката на моя син ще е с нов класен ръководител и ми е любопитно кой ли ще е.
П.П. Намерих ги на сайта.

Сподели, моля.

К. Тодорова - френски
Ир. Томова - английски
С. Тодорова - БЕЛ
Кр. Маринова - френски
Сн. петкова - химия
Д. Енчева - френски
Вл. Игнатов - БЕЛ

Класните на 8а и 8 б ще си останат същите, но останалите, които сме с класни по френски вероятно ще ги сменят. Нашата със сигурност - казала е вече на децата. Най-логично ми се струва някои от тези учители, които са извели 12 клас да вземат деветокласниците.

П.П. Хич не ми хареса споделеното за историците. Бащата на Садулова ми преподаваше в университета. Не беше лош преподавател.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 15:41 от мама МОНИ

# 193
  • София
някакви отзиви имате ли за тези учители?

# 194
Не съдете от това, че оставят дванайсетокласниците и затова ще преминат на деветокласници. Ситуацията не е като в начален етап. Някои от бъдещите десети класове също ще сменят класен Wink Не се знае кой какъв клас ще поеме.

Общи условия

Активация на акаунт