9 ФЕГ - 5

• 77 381
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А другите преподаватели  - Бел и МАТ, ще се сменят ли или продължават и догодина?

# 196
  • София
В класа на сина ми не се смениха преподавателите. От 8 досега са едни и същи по мат и бел.

# 197
Здравейте, има ли информация кои преподаватели по математика преподават на профилираните с математика паралелки?

# 198
Здравейте!

На сина ми му предстои избор на гимназия и събирам мнения за училищата, към които проявява интерес. Ще съм благодарна ако споделите впечатления за учителите, които ще поемат новоприетите през септември!

Той се колебае между Испанската с френски и Френската с испански, като клони към втората опция, защото смята, че френският е по-трудният език и трябва да се учи като първи. В този смисъл какво е мнението ви за нивото на усвояване на втория език при вас? (разбира се решаващият фактор ще се окаже успехът на НВО-то, но за момента е оптимист, че балът ще му стигне и за двете училища)

Благодаря предварително за отговорите!

# 199
  • София
Здравей, News Freak!

Детето ми е още в 8 клас във ФЕГ и нямаме личен опит с изучаване на втори език в гимназията.
Но... Като се има предвид броя на часовете, отделени за втория език, смятам, че само от училище вторият език няма да се научи. Френският е език, който изисква много работа и да се учи като втори, особено с тоя малък хорариум - едва ли... Аз лично поради тази причина се отказах да записваме неизучаван втори език.
По-важно е какви са предпочитанията на сина Ви - кой език предпочита да изучава основно, с каква цел по-нататък, какво търсите и целите и Вие, като родители.

# 200
имам дете, завършило испанската и дете във френската - като обучение не мога да кажа коя гимназия е по-добра, може би клоня една идея повече към испанската, но навсякъде има проблемни учители, недоучен материал и лошо отношение към (някои) деца - както и обратното, разбира се!

успех на делф-четата!

# 201
  • София
Втори език в която и да е гимназия няма да научи заради ниския хорариум. Моята дъщеря беше френски с испански. Запали се по испанския и 2 години ходи допълнително на летни курсове в института Сервантес. Вземаше и книги от библиотеката на Сервантес и ползваше разни интренет ресурси. Постигна завидно ниво по езика, но то си е нейно достижение.

# 202
  • София
Съгласна съм с Яна. Дъщеря ми научи испански втори език благодарение на усърдието на частните учители. Колко ѝ е високо нивото се разбра, когато си взе изпитите на испански в университета. Иначе от училище много очаквания нямам относно втория еЗик.

# 203
Благодаря за бързите отговори, съветите и препоръките! Ще ги имаме предвид Simple Smile

# 204
  • София
имам дете, завършило испанската и дете във френската - като обучение не мога да кажа коя гимназия е по-добра, може би клоня една идея повече към испанската, но навсякъде има проблемни учители, недоучен материал и лошо отношение към (някои) деца - както и обратното, разбира се!
Благодаря за този пост!
 Дали има родител, който би могъл да направи такова сравнение между Френската гимназия и НПМГ?

# 205
  • София
НПМГ и френската не виждам как биха могли да се сравнят. Учат се различни неща. НПМГ учат по-малко език, други неща да по-застъпени.

# 206
Благодаря за този пост!
 Дали има родител, който би могъл да направи такова сравнение между Френската гимназия и НПМГ?
Дори аз не бих могла да ги сравня. Дъщеря ми ще бъде 10 клас във ФЕГ. Синът ми завърши миналата година НПМГ. Дъщеря ми не би могла да се чувства добре в НПМГ, както и синът ми във ФЕГ. Нещото , което мога да кажа е, че НПМГ е по-уредена административно и като поток на информация.А и другото, че почти не се е срещал синът ми с проблемни учители в НПМГ. А за ФЕГ мога да кажа , че двама учители , особено единия минаха всякакви граници. От другите учители във ФЕГ е доволна дъщеря ми.

# 207
  • София
Инициали на двамата?

може да са преподавали на сина ми...

# 208
Инициали на двамата?

може да са преподавали на сина ми...
Ами направо ще я цитирам едната - Елза Садулова. Единственото, което ме възпира да подам оплакване срещу нея е , че дъщеря ми не иска да предприемам това действие. За другата ще спомена само инициали, защото все пак си мисля, че при нея повлия много силно това, че учиха ДО, от както учат присъствено има значително подобрение, но за съжаление това се случи само за месец, нейните инициали са Д.Н.

# 209
  • София
Рада, благодаря!
Въпросът ми е странен, но при дете без превес на желанията/възможностите е съвсем обикновен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт