Препарати за съдомиялна - 11

• 48 959
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Не, обикновено са признак на много сол. Пробвайте с една степен  надолу; водата ви явно не е чак толкова твърда.

# 646
  • Mostly in my mind
как разбирате колко е твърдостта на водата? всайта на нашето Вик не пише нищо. гледах разни таблици по региони, но се различават.

# 647
  • София
Има тест лентички, май в аптеките ги продавали. Лично аз просто знам за София каква е,  а и с опит-грешка донацелих правилната настройка (при мен е на 1 от 5 степени). Ако не Ви се търсят лентички, разпитайте приятели с миялни - все ще се разбере. А има и ориентировъчни карти в интернет - пишете в Гугъл "карта твърдост на водата".

# 648
  • Перник
Аз имам тест лентичка към съдомиялната. Четох за нея в упътването, но не я намирах никъде, докато не си подредих шкафовете. Сега стои и чака да бъде използвана. Но по принцип не е твърда водата при нас, така че солта ми е на минимум и нямам следи по съдовете, значи съм уцелила Simple Smile

# 649
Ами за старозагорски регион я дават от 12 до 18 немски градуса, не ни е мека водата, ама явно и не е много твърда. Нямам степени на съдомиялната, а е на тия градуси. На 18 е, идея си нямам на коя степен съответства. Освен да я намаля и да пробвам една миялна на по-ниска степен.
А в управлението пише, че бял налеп може да е от настройване на по-ниска твърдост Rolling Eyes

# 650
  • София
Казват, че ако това бялото можеш да го махнеш с пръст, вероятно е сол. Ако пада с оцет, би следвало да е котлен камък (варовик). Някой да ме поправи, моля ви, ако бъркам з анастройката на солта!

Ето от ръководството на моя whirlpool, може пък да е полезно инфо за солта

А ето и за гланца какво пише

# 651
Махам го с пръст, лесно се търка. Ще намаля солта, гланца ми е намален.
Благодаря.

# 652
  • София
Аз бих пробвала и двете на средна степен. Но тук има и по-опитни хора от мен, така че ако искаш изчакай да видиш и те какво ще кажат.

# 653
Ако говориш за тези:
Реших да експериментирам с тях, иначе ползвам само Финиш - посочила съм малко по-нагоре кои, хич не съм доволна. Мият, но не придават тази видима чистота и блясък на съдовете, които правят ползваните от мен Финиш.
Втори път няма да купя и със зор ще ги изразходвам.
Пролетта като пазарувах онлайн, ми направи впечатление, че за тези пишеше, че са произведени в Сърбия, докато другите видове Сомат са от Германия. Явно има разлика в качеството.

# 654
Ако говориш за тези:
Скрит текст:
Реших да експериментирам с тях, иначе ползвам само Финиш - посочила съм малко по-нагоре кои, хич не съм доволна. Мият, но не придават тази видима чистота и блясък на съдовете, които правят ползваните от мен Финиш.
Втори път няма да купя и със зор ще ги изразходвам.
Пролетта като пазарувах онлайн, ми направи впечатление, че за тези пишеше, че са произведени в Сърбия, докато другите видове Сомат са от Германия. Явно има разлика в качеството.
Наистина. Сега погледнах - сръбски са. Не знам този модел произвежда ли се в друга държава и ако да, има ли разлика.

# 655
Мина фон В., а ти коя разновидност на Финиш си ползвала?
Освен това - зависи и от качеството на съдовете и декорациите.
Да ти кажа, че аз почти нямам свалена декорация, при мен те са основно върху стъклени чаши. Ще ти покажа снимка на част от чиниите ми с декорации, които са мити многократно и с години, нямат поражения.
Скрит текст:
От тези меки капсули нямам никакво надиране по стъклариите. Имах такова, в самото начало, когато не бях регулирала правилно нивото на солта - оказа се, че при мен не трябва да се добавя сол. Тогава ползвах този:
Скрит текст:
След това преминах на този:
Скрит текст:
И сега ползвам този, от който съм най доволна:
Скрит текст:
Здравейте  и аз съм най доволна от тези таблетки на финиш. Не слагам гланц за блясък  и изглеждат супер(  сухи 
 и с блясък)

# 656
  • Mostly in my mind
Butterfly. 2020, и аз съм с тях. Всичко ми е перфектно измито, доволна съм. Само две определени чаши ми надраска. Но ги ползвам с гланц. Иначе излизат мокри съдовете.

# 657
  • Mostly in my mind
В Кауфланд за 23 лв

# 658
А в Метро са 60 броя за около 23 лв. В събота купих.

# 659
  • Mostly in my mind
Нямаме Метро. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт