Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 395
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Здравей Денис, направих си ИР изследване дали може да коментирате резултата ми.

# 481
  • София
Здравей Денис,моя приятелка е с много ниско АМХ(0.22)би ли ми препоръчала някаква добавки,който да приема и ако е възможно да го вдигне.Благодаря предварително🙂
Има тема за добавките - там основно се коментират всички, които имат ползи при проблеми с МЦ, О. ЛФ... вкл. ЯР и за кач-вото на яйцеклетките, развитие на здрави и силни ембриони ( ЗЕТ, дори и при ДЯ).
Чети, следи, избирай ... когато аз посочвах, какво е от полза се започваше: " всичките ли, много са, няма ли нещо само в едно хапче, няма ли да се увреди черния дроб ( при условие, че са с почти ИЯР, че се приемат само няколко МЦ  и няма друго, с какво да си помогнат мислят за ЧД?!... а повечето добавки, дори подпомагат функцията на ЧД)  и т.н. " - изморих се да обяснявам, така че всеки да си приема каквото иска... след като предпочитат да си пият само по едно хапче, което да съдържа  почти същите елементи, но никакви дози и 50% от тях с ниска бионаличност, а някои форми дори токсични - да си ги пият.
В темата за добавките  - моята помощ се свежда до това, да  изказвам мнение само за дозата, бионаличността, не че и там се избират най-добрите продукти.... и за начина на прием, защото той е много важен и голяма част от ползите идват точно от него.
Както и да е.

Здравейте, за първи път пускам хормони, може ли да ми дадете мнение дали е окей, часа ми за разчитане е др петък.
Скрит текст:
Здравей!
Пролактинът е добре, ЛХ също е добре, но само той, нищо не показва - поради каква причина е изследван, на кой ден от МЦ е изследван?!
ЛХ се изследва точно на 3 ден от МЦ заедно с ФСХ и Е2
или преди и/или след О., заедно с Прогестрон, Е2... зависи какви съмнения има лекаря

Здравей Денис, направих си ИР изследване дали може да коментирате резултата ми.
Скрит текст:
Здравей!
Инсулинът на гладно е висок - показва, че има проблем ( ИР), но нещо имаш проблем със секрецията на инсулин или не си спазила условията на теста ( да си в покой между пробовземанията и т.н). КЗ на 120 мин остава висока, т.е инсулина не успява да я понижи... а това не е добре, влияе зле на яйцеклетките /ЯР и т.н. ( ако правиш опити за бебе).
Консултирай се с Ендокринолог.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 07:53 от denis.

# 482
Здравейте! Ще помоля за мнение на резултатите направени вчера (3-ти ден от МЦ). Пуснах ги на своя глава за проверка, защото преди 2 месеца ЛХ и ФСХ не бяха в съотношение (тях тогава пусках заради закъснение на цикъла два месеца с по 10 дни, от тогава насам е на 28 дни). После се оказа, че имам и лека ИР.

Това са резултатите ми от преди 2 месеца:

Бях при АГ, каза че имам поликистоза на базата на резултата, но нямам кистичките на яйчниците.

А тези са от вчера:

Май са се наместили нещата, дали е временно 🙄
И този нисък Е2 този месец ме притесни...

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 09:44 от Darling*

# 483
Здравейте на всички,

Денис, може ли коментар на тези резултати? Благодаря и желая хубав ден

Скрит текст:

# 484
Здравей мила Денис,искам да си пусна изследване за Ир,моля те кажи ми на първо време какво да пусна ?
Захар, инсулин и Хома индекс, ще дадат ли някаква представа какво се случва ,и евентуално при някакъв проблем ,тогава да има обременяване с глюкоза,извинявай за тъпия ми въпрос,но не съм наясно много 🙂
Благодаря предварително🍀

# 485
  • София
Здравейте! Ще помоля за мнение на резултатите направени вчера (3-ти ден от МЦ). Пуснах ги на своя глава за
Скрит текст:
проверка, защото преди 2 месеца ЛХ и ФСХ не бяха в съотношение (тях тогава пусках заради закъснение на цикъла два месеца с по 10 дни, от тогава насам е на 28 дни). После се оказа, че имам и лека ИР.

Това са резултатите ми от преди 2 месеца:

Бях при АГ, каза че имам поликистоза на базата на резултата, но нямам кистичките на яйчниците.

А тези са от вчера:

Май са се наместили нещата, дали е временно 🙄
И този нисък Е2 този месец ме притесни...
Здравей!
Сега са добре - Е2 също е добре, не е нисък.
Добре контролираш ИР - това е важно и за МЦ, О. и т.н.
Ако успяваш да контролираш всички причини за ПКЯ, тя няма да се проявява и ще си има нормална О., няма да се изчерпва ЯР и т.н.
Провери ЯР (ако не си) - АМХ + Инхибин В ( на 3 ден от МЦ)... защото АМХ може да е фалшиво повишен ( да изглежда добре) от самата ПКЯ.

Здравейте на всички,
Денис, може ли коментар на тези резултати? Благодаря и желая хубав ден

Скрит текст:
Здравей!
Има проблем с ЩЖ, най-вероятно Хашимото - консултирай се с Ендокринолог. ЩЖ се държи малко неадекватно.

Здравей мила Денис,искам да си пусна изследване за Ир,
Скрит текст:
моля те кажи ми на първо време какво да пусна ?
Захар, инсулин и Хома индекс, ще дадат ли някаква представа какво се случва ,и евентуално при някакъв проблем ,тогава да има обременяване с глюкоза,извинявай за тъпия ми въпрос,но не съм наясно много 🙂
Благодаря предварително🍀
Здравей!
Не ми остана време за теб сутринта - нищо лично Hug

За теста за ИР - трикратно се взема кръв за изследване на КЗ и Инсулин.
-  на гладно (0 мин.): КЗ и Инсулин
- пиеш глюкоза
- на 60 мин. КЗ и Инсулин
- на 120 мин. КЗ и Инсулин
Добре е първо да говориш с  лабораторията/служител Simple Smile  , която си избрала и да ти обяснят, какво точно се иска от теб. Напр. дали да си носиш глюкозата или не?!
Условия:
- храниш се нормално, както си се храниш обикновено, като последните 1-2 дни, избираш да включиш и храни с повече въглехидрати (да има поне 150 гр. въглехидрати ) или които са инсулиногенни ( риба, мляко...), които си консумираш... ако си на някаква диета или НВХ напр. ... ако не спазваш режим - храниш се както обикновено.
- след 12-часов нощен глад
- да не е приеман алкохол
- последната седмица, не трябва да е имало остро заболяване с висока Т. ... да си била болна
- да не са приемани (преди изследването) медикаменти с контраинсуларен ефект ( кортикостероиди, тиреоидни хормони и т.н.)
- първото пробовземане да е 7.30 до 8.30, най-късно - попитай преди това, от колко часа работят, защото някои са от 8:00 и докато дойде твоя ред може да стане и 9:30-10:00ч
- по време на теста, не трябва да се приема нищо, освен малко вода, не трябва да се пуши, не трябва да извършват физически дейности (вкл. да се бяга, върви...), да се избягват силните емоции и да се поддържа нормална ТТ ... да си в покой.
Най-общо е това.
НОМА индексът не винаги е показателен - или, ако е висок, показва че има ИР, но ако е нисък, не изключва ИР.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 14:12 от denis.

# 486
Здравей, Денис! Бях питала за хормонални изследвания, които да направя при прекомерно изпотяване. Консултирах се с лекар - ендокринолог и ми назначи изследвания, които направих днес (3-ти ден от МЦ). Бих искала да помоля за помощ при разчитането тъй като имам час при лекаря чак за края на другата седмица. Единственото, което аз забелязах е, че пролактина е висок. (на 23 години съм)

Скрит текст:

# 487
Здравейте,

Тепърва започвам ходенето по клиники. Още първата СГ показа МФ. Изчаквах моите изследвания с надежда, че нямаме проблем и при мен.
Репродуктивния специалист ми назначи следните изследвания на 3 ден от МЦ. Изненадах се от високия АМХ. На прегледа при док, тя видя по 15 антрални фоликула във всеки яйчник и каза че всичко изглежда наред. Видя и жълто тяло, и потвърди че съм имала О. Преди 2 месеца бях при обикновено АГ, където също проследихме О. От 10 месеца правим опити, ползвам и лентички за О + мерене на БТ, и всеки месец БТ се вдига, а само през 1 от месеците имах повече от 1 положителен тест за О. Доколкото разбирам АМХ > 4 е признак за СПКЯ, съответно липса на О. Много ще съм благодарна за мнение от по-опитните в темата.

# 488
  • София
Здравей, Денис! Бях питала за хормонални изследвания, които да направя при прекомерно изпотяване.
Скрит текст:
Консултирах се с лекар - ендокринолог и ми назначи изследвания, които направих днес (3-ти ден от МЦ). Бих искала да помоля за помощ при разчитането тъй като имам час при лекаря чак за края на другата седмица. Единственото, което аз забелязах е, че пролактина е висок. (на 23 години съм)

Скрит текст:

Здравей!
Антителата за Ковид са положителни - там вече ти си преценяваш, кога си заразена, как се е развила инфекцията, имало ли е терапия, излекувана ли е и т.н. ? ( явно не - защото тези изпотявания са много характерни и при инфекции)
Само Ig.G не полазва много какво точно е положението - може да е минала инфекция, но може и в момента да има инфекциозен процес ... този имуноглобулинсе тълкува с Ig.A ( най-добре) или поне с Ig.M
LH е висок и показва ПКЯ. Пролактинът е висок, причината може да е боледуването/възпалението...
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря.

Здравейте,
Тепърва започвам ходенето по клиники. Още първата СГ показа МФ. Изчаквах моите изследвания с надежда, че
Скрит текст:
нямаме проблем и при мен.
Репродуктивния специалист ми назначи следните изследвания на 3 ден от МЦ. Изненадах се от високия АМХ. На прегледа при док, тя видя по 15 антрални фоликула във всеки яйчник и каза че всичко изглежда наред. Видя и жълто тяло, и потвърди че съм имала О. Преди 2 месеца бях при обикновено АГ, където също проследихме О. От 10 месеца правим опити, ползвам и лентички за О + мерене на БТ, и всеки месец БТ се вдига, а само през 1 от месеците имах повече от 1 положителен тест за О. Доколкото разбирам АМХ > 4 е признак за СПКЯ, съответно липса на О. Много ще съм благодарна за мнение от по-опитните в темата.
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ, АМХ също е висок - показва ПКЯ.
Пиши какво е мнението на репр. специалист, моля.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 19:24 от denis.

# 489
Привет, Денис Simple Smile
Бих искала да те помоля да коментираш тези резултати на трети ден
Благодаря от сърце ❤

# 490
  • София
Скрит текст:
Благодаря от сърце ❤
Супер са. Peace

# 491
Скрит текст:
Благодаря от сърце ❤
Супер са. Peace

Много благодаря, Денис Flowers Tulip

# 492
  • София
Денис, може ли твоето мнение за тези резултати ?
Не бременна жена,30 години.

# 493
Здравейте, другата седмица ми предстой ходене за първи път при репродуктивен лекар, а имам изследвания на хормоните от повече от 6месеца.. Понеже различните хормони се пускат на различен ден от цикъла, ако може да ме посъветвате за вашето мнение, дали да си пусна все пак едни контролни или да нося каквото имам и да изчакам нетовия коментар?

# 494

Здравейте, това са новите ми изследвания Simple Smile От 3 ден на МЦ, след няколко дни съм на репродокривен лекар, при ендолриноложката съм след седмица. Преди 6 месеца нямах проблем в изследванията, ТСХ ми беше 2.2 Simple Smile Може ли малко помощ? БЛАГОДАРЯ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт