Изследване на ХОРМОНИ – 22 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 254
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Привет Денис,

Първо честит празник на теб и на всички дами в темата! Бъдете здрави!

Излезе ми резултата за Инхибин Б. Няма да слагам пак снимка на всички изследвания, само:
Инхибин Б - 21.0 (15-120)
АМХ - 1.94

Правени са на 3-ти ден от МЦ. Каква всъщност е връзката и зависимостта между двете?  Какво означава този резултат?

Благодар!

# 286
  • София
Честит Празник! Бъдете и женствени и силни Hug

Денис ,моля те ,коментирай моите резултати , особено за вит .Д в каква доза да приемам и б12,бременна съм в 8 г.с
Скрит текст:
,със синдром на Жилбер.
Вит. Д - 3-4000МЕ/дн., но по-добре се консултирай и с лекар ( след като си бременна)
В12 е нисък - трябва да е на горна граница ... провери В6 и Хомоцистеин
ФК може да е малко по-висока.
Прогестеронът е много нисък - консултирай се с лекар, веднага.
Инсулинът е много висок - имаш ИР... внимавай с храненето.
Т4 е нисък, ТСХ може да падне още - консултирай се с Ендокринолог ... трябва да осигуриш достатъчно Т4 и за ембриона.
Ще чакам да споделиш какви са коментарите на лекарите.
Лека и спокойна бременност Peace

Здравейте и първо честит празник! Simple Smile <3
Въпросът ми е 17-алфа-ОН- прогестерон същият хормон ли е като 17ОХ прогестерон? В  сайта на Рамус е изписан с алфа.
Да, едно и също - трябва да се изследва точно на 3 ден от МЦ

Привет Денис,
Скрит текст:
Първо честит празник на теб и на всички дами в темата! Бъдете здрави!

Излезе ми резултата за Инхибин Б. Няма да слагам пак снимка на всички изследвания, само:
Инхибин Б - 21.0 (15-120)
АМХ - 1.94

Правени са на 3-ти ден от МЦ. Каква всъщност е връзката и зависимостта между двете?  Какво означава този резултат?

Благодар!
Здравей!
Показват доста намален ЯР, ... но, шанс, винаги има.
Консултирай се със специалист по репр. медицина.

# 287
Здравейте, много моля ако някой може да ми помогне с разчитане на резултати.  Притеснява ме хормон Tsh и FSH. Изследванията са направени в 5 ден от МЦ. Не съм в града и няма как да посетя доктора си идните дни, поради тази причина моля за съдействие . Правим опити за бебе от около 4 месеца. Има ли нещо притеснително? Благодаря ви[/img][/img]

# 288
Здравей, аз мога да коментирам стойностите само на TSH (относно другите показатели не съм компетентна).
TSH е доста завишен, индикира хипофункция на щитовидната жлеза. До момента правила ли си други лабораторни изследвания, имаш ли хронични заболявания? Проблемите с ЩЖ, в случай че не се овладени, правят успешното забременяване и износване трудни, ако не и невъзможни. Хубавата новина е, че с елементарно лечение, нещата бързо влизат в релси. Така че не се притеснявай относно това. Simple Smile
Обаче, доста важно е в скоро време да си пуснеш всички показатели, свързани с ЩЖ, наведнъж - TSH, FT4, FT3, TAT и MAT, за да се види дали тази хипофункция не се дължи на Хашимото (автоимунно заболяване). Направи изследването сутрин, на гладно, без да си пушила или приемала някакви медикаменти преди това.

# 289
Здравейте, от около 3 години си следя Tsh. Пила съм 3 месеца Еутирокс минимална доза и ми падна под нормата, след което ми го спряха. Всички други хормони, които изброихте са ми наред. Ходила съм и при Проф. Христозов във Варна, който ми каза да не се съобразявам с цифри, щом е в норма TSH не е проблем. Но гинеколозите не мислят така. Ендокриполозите го считат за нормално и ми казаха, че ако правим опити инвитро тогава е проблем, а с нормални опити няма проблеми. Не знам на кой да вярвам вече.....

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 10:26 от Deniichka7aa

# 290
  • Пеликания
Всеки ендокринолог знае, че при такива нива на TSH забременяването е трудно и опасно ако се случи. За мен Христозов е просто едно име. 3 пъти съм лежала в ендокринологията в Св. Марина и всеки път съм го чувала да вика на пациенти.

# 291
Благодаря ви за коментара.  И аз смятам така, но след като доктор ти каже че няма проблем се успокояваш, а то всъщност не е така. Какво да кажа вече не знам обиколила съм много доктори и всеки с различно мнение относно TSH.

# 292
Здравейте, от около 3 години си следя Tsh. Пила съм 6 месеца Еутирокс минимална доза и ми падна под нормата, след което ми го спряха. Всички други хормони, които изброихте са ми наред. Ходила съм и при Проф. Христозов във Варна, който ми каза да не се съобразявам с цифри, щом е в норма TSH не е проблем. Но гинеколозите не мислят така. Ендокриполозите го считат за нормално и ми казаха, че ако правим опити инвитро тогава е проблем, а с нормални опити няма проблеми. Не знам на кой да вярвам вече.....
В същото положение съм... мин.година разбрах,че съм бременна, а тсх беше 2.8, започнах л-тироксина, за съжаление бременността се оказа"кухо яйце". Около 3мес.приемах хормоно, след като спрях започна драстично да спада, през януари беше 0.155, а онзи ден - 2.72, наистина нямам обяснение вече

# 293
При мен от 4.28 за 3 месеца падна на 0.22 и ми казаха да ги спра, защото всички други са ми в норма и не виждат нищо притеснително. Абе разиграват ме отвсякъде не знам вече къде да отида.

# 294
FT3 и FT4 как са ти като точни стойности, пазиш ли изследването? Това, че са "в норма", на практика нищо не означава, т.е. няма гаранция, че са оптимални, което е целта. FT4 е особено важен при бременност.

# 295
Здравейте искам да попитам мога ли да изследвам естроген прогестерон и тестостерон след употреба на ескапел или трябва да изчакам до другия месец??

# 296
Аз искам да попитам denis, но и всеки друг, който е наясно: как ви се струва стойност на Пролактина - 465.20 mIU/L (референтни: 101.76 – 487.60)? Изследването, предполагаемо, е правено около или малко след овулацията. Спазени са условията за тестване на Пролактин, макар да не съм почивала в самата лаборатория, а в колата ни, паркирана отпред. Щитовидните ми хормони в момента са с доста добри стойности, така че изключвам те да са причина за повишаване на Пролактина.
Та, моля за коментар. Simple Smile Доколко тази стойност реално е завишена и каква може да е причината, освен хипофункция?

# 297
Здравейте,
Утре ми е 7 ден от овулация, ще ходя да изследвам прогестерон (и естрадиол - доколкото разбирам, трябва и двата?) заради къса лутеална фаза миналия цикъл (9 дни). Въпросът ми е - мога ли да тренирам преди това, влияе ли се от физическа активност хормонът? За храната и кафето ясно, че ще е на гладно. Много ще съм благодарна за мнения.

# 298
  • София
Здравейте искам да попитам мога ли да изследвам естроген прогестерон и тестостерон след употреба на ескапел или трябва да изчакам до другия месец??
Здравей!
По-добре да е следващия МЦ, защото този медикамент потиска развитието на фоликулите, а това влияе  на ЛХ и ФСХ, а те влияят и на други хормони ... може да не са много показателни.

Аз искам да попитам denis, но и всеки друг, който е наясно: как ви се струва стойност на
Скрит текст:
Пролактина - 465.20 mIU/L (референтни: 101.76 – 487.60)? Изследването, предполагаемо, е правено около или малко след овулацията. Спазени са условията за тестване на Пролактин, макар да не съм почивала в самата лаборатория, а в колата ни, паркирана отпред. Щитовидните ми хормони в момента са с доста добри стойности, така че изключвам те да са причина за повишаване на Пролактина.
Та, моля за коментар. Simple Smile Доколко тази стойност реално е завишена и каква може да е причината, освен хипофункция?
Пролактинът трябва да е около 200-250, този е висок и показва, че някъде има проблем. Ако не е ЩЖ, може да е от Инсулин, Кортизол, Андростендион... и т.н.

Здравейте,
Утре ми е 7 ден от овулация, ще ходя да изследвам прогестерон (и естрадиол - доколкото разбирам, трябва и двата?) заради къса лутеална фаза миналия цикъл (9 дни). Въпросът ми е - мога ли да тренирам преди това, влияе ли се от физическа активност хормонът? За храната и кафето ясно, че ще е на гладно. Много ще съм благодарна за мнения.
Здравей!
По-добре не тренирай - при тренировките много хормони се променят ... нали искаш максимално обективен резултат?!... да не тренираш един ден не е проблем ( аз също тренирам всеки ден - 7 дни в седмицата, около 30 год. и зная какво е зависимост от спорта Simple Smile ... ако това е причината?!)

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 08:39 от denis.

# 299
Здравей, denis,
бременна съм в 6гс, не взимам лекарства за щитовидната. Така се случи, че точно ми изписаха еутирокс заради TSH 2.8 и се оказа, че вече съм забременяла и не съм го взимала. Посъветваха ме да изследвам отново след 2 седмици и ето резултата:

Учудващо TSH е намалял и влиза в нормите, въпреки че не е оптимално. Ти мислиш ли, че трябва все пак да пия нещо?

Общи условия

Активация на акаунт