Пред раздяла със започнати процедури по инвитро

• 4 761
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ситуацията е ужасно напрегната, не само покрай стимулации, доктори и сие.
Дайте си време да се успокоите и тогава ГОВОРЕТЕ.

Разбирам в колко ужасна ситуация си, имай търпение и чакай яснота.
Прегръдки!

# 16
Благодаря ви за съветите, момичета!🥰Радвам се, че ви има! Ще почакам да се изясним. Каквото и да стане аз няма да се откажа🙂

# 17
Знам че,е сложно,но какво мислиш за вариант,да довършите ин витрото и ако забременееш да си родиш детенце,па макар и като самотен родител.Попитай го дали е съгласен,ако си на 40 това е последният ти шанс.Друг вариант,замразени яйцеклетки,но в зряла възраст се отделят малко и с лошо качество,та не е сигурно при размразяване какво ще е!?Всичко добро и гуш!

# 18
Предполагам имате вече един неуспешен опит. Ако не си започнала със стимулация - изчакай. Кажи му че ще изчакаш 7 дни да си помисли, да се консултира с родата и приятелите и да ти каже спрямо дете с теб какво му е решението. Ако след една седмица още не знае - изнасяш се или го изнасяш и продължаваш със стимулация и мъж от банка, ако дете ти е целта и желанието.

На мен обаче мъж, който не знае какво иска или иска са е център на внимание, докато жената се подлага на чудовищни процедури, не е мъж с който искаш да се обвържеш с дете.

# 19
  • USA
Много неприятна ситуация. Не знам какъв точно е проблема, че не можете да го решите.
Изключи в съзнанието инвитрото, седни, помисли, каккво , как. Толкова ли са непреодолими различията между вас...поговорете...няма не му се говори, така семейство не се гради.Трябват разговори, всеки да знае позицията на другия. проблемите със стерилитета нанасят доста поражения върху двойките емоционално....може той да се чувства не на място, може да иска дете пък, може всичко може.Без разговор няма да знаеш какво е точно, освен ако не е намесен друг човек, тогава е ясно за теб.
Желая ти късмет.

# 20
  • София
Защо, мигар мъжете нямат чувства?
Тежко е за всички страни, не трябва единия да тегли всичко за сметка на другия.

# 21
Защо, мигар мъжете нямат чувства?
Тежко е за всички страни, не трябва единия да тегли всичко за сметка на другия.
Така е, той е болезнено чувствителен и се сърди за нищо(поне за мен е така).
Такъв е, не искам да го променям, но в момента не е наясно със себе си. Мисля, че се опитва да вземе важно решение. Аз за себе си знам, чакам го да каже какво ще правим. След като му мине сърденето, разбира се.

# 22
Разбирам те много добре. И аз бях в твоето положение, но още по-лошо и сложно, защото бях на 41 и с ИЯР, така че трябваше да ползвам донорска яйцеклетка. За щастие сестра ми, която е десет години по - млада реши да ми даде. Тя започна стимулация, аз също и дни преди пункцията бившият ми съпруг взе да не иска да участва в това, защото мислел, че тя ще се меси в живота ни и било противоестествена работа. Заплаши ме, че няма да се яви в деня на нейната пункция и да даде материал. Твърдо му заявих, че ако не иска, е свободен да се разведем и аз ще намеря начин как да стана майка. Но наистина го мислех, не просто го заплашвах. Ако не беше дошъл на процедурата, още същият ден имах готовност за среща С бракоразводен адвокат. Той дойде, даде материал и ни се родиха близнаци. Дадох шанс, но имаше и други проблеми, продължи да ме тормози психически, започна и физически и когато децата бяха бебета на 9 месеца го изгоних. Сега си живеем щастливо с близначетата, те вече са на 4. Моят съвет е да го попиташ какво точно иска и ако е уклончив и те мотае, да му поставиш ребром въпроса. Ако не иска, взимаш си сперма от банка и си раждаш дете. Аз сама си гледам две и са всичко за мен. Едва от половин година взе да ги взима по-често, но това добре за децата, пък и за мен. Не отлагайте, действай докато имаш яйцеклетки, защото после е сложно, но не и невъзможно. Успех и прегръдка!

# 23
  • София
[
Така е, той е болезнено чувствителен и се сърди за нищо(поне за мен е така).
Такъв е, не искам да го променям, но в момента не е наясно със себе си. Мисля, че се опитва да вземе важно решение. Аз за себе си знам, чакам го да каже какво ще правим. След като му мине сърденето, разбира се.

Всъщност, не те разбирам- ти за себе си знаеш как ще постъпиш, но го чакаш той да реши какво да правите?
При това, след като му минело сърденето?
В детската градина може да се сърдите и после да решите, че няма да си връщате куклите и парцалките.
Но, в случая, ти го чакаш да се отсърди, че да ти каже дали ще ти даде семе?

# 24
  • Варна
Аз разбрах от недомлъвките, че тя знае за себе си дали иска да е с него. Явно иска. А той, не е написано за какво толкова мисли, но според мен мисли дали да останат заедно. Ама тя що го чака да се накани, не знам.

# 25
Иска той да иска ама той не иска. И така си губи времето.

# 26
Стимулация ли си започнала, или какво? На кой етап от инвитрото сте? Знаеш, че искат мъжа да ходи там еднократо за 5 минути да даде материал.

# 27
Жената е на 40, тази година става на 41. Всеки месец е важен. На нейно място бих почнала стимулация, пък той да мисли до тогава. Ако не иска даде материал, да й извадят яйцеклетки и да си вземе сперма от донор. После да забрави за него, да му покаже пътя и да си роди детенце. Ще й е трудно, но ще е щастлива, а и без мъж няма да остане. Този пък да не е единственият на света?

# 28
В първия пост пишеш, че сте пред раздяла, явно заради неговото сърдене. Направи си сметката спрямо най-лошия вариант - разделяте се, оставаш ли сама с плановете за дете, как продължаваш. Дай си някакви срокове за себе си.

# 29
Що за изрод може да зареже жена преди инвитро? Това не е първата такава тема. Направо ми се повдига от подобни маймуни.

Общи условия

Активация на акаунт