Подарък 40ти рожден ден

• 2 575
  • 27
  •   1
Отговори
Здравейте , дали може да се купи подарък на мъж за 40 годишнина. Знам, че не се прознева 40- ти рожден ден , но подарява ли се

# 1
Що пък да не се празнува? Thinking

# 2
  • Melmak
А някои си празнуват.

# 3
аз много се радвах че заради това своеверие скатах един рожден ден.
Предполагам че не се празнува заради 40 дена които се правят за починалите.

Подаръци можееее. По всяко време. Малки и скъпи Simple Smile
Дрехи НЕ
Някакви играчки. Видео карта за компютъра.
Скъп часовник, Въдица  Wink ахааха

# 4
Ако човекът празнува - подарява се. Ако не празнува най-вероятно няма да му е приятно да получи и подарък.

# 5
Ако човекът празнува - подарява се. Ако не празнува най-вероятно няма да му е приятно да получи и подарък.
Ако му е неприятно  на деня може на другия ден. Ахахх
Аз приемам радушно на всеки ден.Joy

# 6
В БГ не се празнува от суеверие, в чужбина кръглите годишнини си се празнуват подобаващо.

# 7
Ако човекът е суеверен може наистина да има обратния ефект и аз не бих рискувала.

# 8
Ако човекът е суеверен може наистина да има обратния ефект и аз не бих рискувала.
Опази господ от северен мъж
Жена може амам мъж.
Да му мина черна котка пътя и да не може на работа да отиде.

# 9
Защо да не може мъж? Жените могат да носят панталони и да гласуват, мъжете могат да са суеверни и също толкова изчаткали, колкото жените. За мен е въпрос на възпитание да се уважи подобна странност, още повече че не коства нищо и всъщност изобщо не ме касае кой и защо не празнува. Не празнува и толкова.

# 10
В БГ не се празнува от суеверие, в чужбина кръглите годишнини си се празнуват подобаващо.
Това не го знаех, наистина. Но в България всички традиции и суеверия са малко странни. Като почнеш от бебешките ритуали и стигнеш до бездомните животни... Затова на който му се празнува рд - да си празнува, пък черни котки бол по улиците (да не говоря, че между съседите е пълно със змии)... С други думи - пълнят ви главите с глупотии, които после предавате и на децата си.

# 11
  • Melmak
В България има суеверие, че 40 години се свързва с 40 дни на починал.
Като цяло това е изцяло някакво вярване, което няма нищо общо с религия, примерно.

А 40 дни на починал е нещо религиозно. Като се роди бебе на 40тия му ден от раждането се води на черква, попа чете молитва, а жените се събират на погача.

И изведнъж в тия църковни ритуали се намесва някакво суеверие, че 40 рожден ден не се прави. Съответно не разбирам като религията изключва суеверието, как хората вярват и в двете?

Помня преди години баща ми покани гости и организира 40 рожден ден на мама. Събра сигурно 20 човека и тя му се разсърди, че било 40-ката й.

Ако човекът е суеверен нищо не му купувайте.

# 12
Ако все пак сте купили подарък?
Пращам адрес на лично.
Аз нямам проблеми

# 13
То и погачата е езически обичай, както зарязването на лозите и т.н. Няма как езическото и християнското да не вървят ръка за ръка при положение че едното е основано на другото Simple Smile
Опитвала съм се да водя този разговор с позната, която е религиозна, суеверна И вярва в зодии. Кауза пердута Simple Smile

# 14
  • Melmak
То просто едното изключва другото. Бебето на 40тия ден се води на черква и му се чете молитва. Иначе всеки там да си прави питки за каквото иска. Примерно курбаните също са езически обичай, вплетен в християнството у нас.

Обаче суеверията не са.

Общи условия

Активация на акаунт