Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 427
  • 704
  •   1
Отговори
# 105
Мен точно след 30 почнаха да ми обръщат повече внимание. Но аз си избирам мъжете и по акъл, а не разни комплексари, които си търсят домашни прислужници и инкубатори. Както и аз не си търся касичка или осеменител.
Както и да е, в развитите страни отдавна е нормално и над 30 да се живее. И за двата пола. Тук сме малко далеч, все още.

# 106
Jojoba10, много ти благодаря за честното мнение. Точно това, което ти описа, са и моите опасения. Усещам го и го осъзнавам и точно това са ми терзанията. Качествен мъж не би се обвързал с жена с дете и точно това ме депресира - че за мен остават некачествените.
Тръпки ме побиват, като чета как като в концлагер отделяш качественото от негодното. Значи, излиза че този свят е за свежата стока, върнатата или застоялата е с изтекъл срок на годност, а децата само и придават тежест с отрицателен знак. Е, имам новина за теб. Това е валидно, но само за теб, това е твоят личен свят, където любовта има стойности, и е само за съвършенните същества. Затова не разбираш коментарите, когато ти казват, че любовта е за всички, без никакви специални условия. Защото за теб не е така. Защото ти не можеш да обичаш безусловно.
И какво излиза ? Че твоят най-голям кошмар е, че самата ти не покриваш собствените си критерии за качество !!!
Много жалко за теб, наистина.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 12:13 от buttercake

# 107
...че като гледам то любов не се търси.
Търси се, но дали е възможна. Затова и пуснах темата.Може би трябваше да поправя заглавието на темата "в по-зряла възраст". Не смятам нито 40, нито 50 годишните за престарели, но хайде да не се залъгваме, че тепърва да започваш нещо на тази възраст е лесно. С напредването на възрастта все по-трудно става и шансовете намаляват. Моят избор е стеснен и благодаря на всички за мненията и за отделеното време, но особено полезни ми бяха 2те мъжки мнения. Както и предполагах, мъжете са прагматични и в това няма нищо лошо, напротив. Затвърждават ми мнението относо ситуацията ми. Затова и ми се лепят мъже със сериозни недостатъци. Дадох примери - на единият външността му доста куца, другият е гол като пушка плюс инфантилизма, явно придобит от продължителното практикуване на йога.

Да, естествено, че има шанс някой заблуден без деца да се излъже да се влюби в мен и да си имаме общо дете, но този шанс е малък. Не се оплаквам, констатирам. И би ми било интересно да прочета и мненията на жени в подобни на моята ситуация, с 2ри брак, с още едно дете и т.н. и имало ли я е любовта ? Тази свежост, тази непринуденост ? Мисля, че не.

Наличието на деца, разводи и битовизмите около тях силно намаляват шанса за това. И това леко ме депресира - че повече тази тръпка няма да ми се случи в живота. Затова и така се изразих - трябва да се ориентирам, да не искам много и от невъзможното, а да търся човек, с който да си паснем, както ме посъветваха в темата. Да си смятам и пресмятам и да не се надявам на същите пеперуди, както когато съм била на 20-25. Колкото и грубо и сухо да звучи.

# 108
Може би трябваше да поправя заглавието на темата "в по-зряла възраст".

По-добре недей, защото нито си в зряла възраст, нито разсъжденията ти са зрели. Съжалявам.

# 109
Според теб и вдов/ и/ците ли са " втора употреба"?
Щото излиза, че веднъж останал сам по стечение на обстоятелства, животът на тези с деца приключва.
Да ти имам логиката.

# 110
Заглавието наистина не е точно, но не по отношение на възрастта, а на любовта. Защото май не става въпрос за любов, а за пласиране на един продукт с определени качества на мечтания high value market, а не на битака.

# 111
Шансовете са такива каквито ти си ги дадеш или на по-простичък език – както си го нагласиш.
Много потребителки ти писаха при тях как е, но ти упорито повтаряш едно и също. Еми ок, няма да стане, така е, пускай кепенците, падне ли мандалото на 30 вече никой няма да те погледне.
За мен темата се изчерпа.

# 112
  • София
Предвид масовото залитане на мъже - млади и възрастни по много по-млади от тях жени, едва ли е толкова лесно да се намери подходящ за жена с дете/деца. А и да намери мъж такава жена, едва ли ще е неин за дълго време - рано или късно ще се обърне към по-младо. Мъжкото мислене си остава примитивно в това отношение, да не кажа и в друго. За мен всичко си е въпрос на късмет и любов - двама души да се намерят и обикнат, възрастта, в такъв случай не е от значение - на 30, 40 или 50.

# 113
Доколкото разбирам "пеперудите " ти от 20-25 днес ги смяташ за грешен избор. Така че може и да е по-добре да не ги очакваш повече.

# 114
Преди работех с двама мъже и една жена в офиса. Тя беше с втори брак, взета с едно дете от първия. Нейната порастнала дъщеря също. Единият колега беше с втори брак с жена с дете от първия. Другият ухажваше такава жена, но тя се оказа, че вече си има гадже. Хора бяха, не извънземни. Grinning

# 115
Може би трябваше да поправя заглавието на темата "в по-зряла възраст".

По-добре недей, защото нито си в зряла възраст, нито разсъжденията ти са зрели. Съжалявам.
Би ли ми написала кое в разсъжденията ми е незряло ? Любопитно ми е.

Според мен достатъчно зряло и най-вече реалистично си разсъждавам. За мен незряло би било да си мисля, че ей сега в Космоса ще полетя, развивайки се като човек, ще ми се лепят от най-хубавите и качествени мъже, изпълнени с безусловна любов към мен и детето ми и че имам мноооого време да създам 2ро семейство и всичко ще бъде безоблачно и по мед и масло. За мен това би било незряло.

# 116
Като заблуждавате авторката, не и правите услуга. Ясно е, че всеки търси качествено (хайде да не се заблуждаваме с празни приказки, всички знаем, че е така), обаче проблема е какво търси и иска качественото? Един мъж на 30, ерген, с добри доходи, външен вид, държание, възпитание и т.н. има доста кандидатки в интервала 20-30г. За да се спре на жена на 30 с дете и обременености от предишна връзка, тази жена трябва да има много други качества. Също има много голяма разлика между жена на 30 и жена на 30 с дете и преживяла развод/раздяла.
Така че не е толкова лесно както го представяте тук. Всъщност и жените правят същото- разведен мъж на 35 с деца също се приема като второ качество и се избягва от жените под 30. Това че има изключения и в двата случая не променя генерално картинката.
Авторката трябва да работи върху самочувствието си, външния си вид, както и да промени таргетната група. Да чака любовта сама да я споходи обикновено става само по филмите.

# 117
Леле, голям алъш-вериш е настанал в темата. Купуване, продаване, първа, втора употреба... Авторке, с това мислене само мухльовци ще ти се лепят, но ти си го знаеш и си се примирила. Ти нямаш реална представа, а пораженческа, има разлика. И със сигурност никой нормален мъж няма да те вземе, не защото си с дете, а защото си с толкова ниско самочувствие, че направо е тъжно...

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 13:23 от Ели-Мели

# 118
Като ви чета ,направо нямам думи. Абе вие мъже така ли  избирате половинка , по заслуги и кой какво има? Добре, че едно време съм се пласирала без особени дивиденти, че кат гледам сегашните мъже, щях още да съм на пазара.
rf22 защо изключваш възможността жената, с която си в момента да имаше и друго дете..тогава некачествена ли щеше да е ?

# 119
И аз мисля като авторката и няколкото други, че за самотна майка е по-трудно да намери качествен мъж каквото и да рече това, но не е невъзможно. Авторката дали ще намери мъж без деца и свестен по нейните критерии, с когото да се обичат и разбират, или неставащ отново по нейните критерии никой не може да предскаже. Каквото има да става ще стане, но това, което ми прави впечатление е, че авторката има крайна черногледа нагласа за себе си и хората и вкарва всичко в някакви рамки. Може би трябва да поработиш върху нагласата и възприятията си. Никоя крайност не е полезна, ти казваш, че си реалист, но твоят реализъм започва да клони към краен, депресиращ песимизъм.
По твоята логика жената е жена между 18 и 27-28 години макс, а след това (особено ако е с дете) става някакво второ качество,за нея няма шанс да попадне на нормален, свестен мъж и някакви подобни. Това ще рече, че всички от 30 нататък жени  с деца, та и без деца са износени, нещастни жени (само защото не влизат в графата под 30), които ако не ги споходи птичката на рамото са живи умрели. Това е доста депресиращо.

Общи условия

Активация на акаунт