Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 566
  • 704
  •   1
Отговори
# 240
В САЩ дори не се дели. Къщата и всичко в нея остава за майката, защото там ще живее детето. В много случаи бащата междувременно продължава да изплаща заема за къщата. Майката на детето най-често не работи, защото тогава благинките са по-големи. Познавам бащи, които 20 години са бачкали и градили, след развода си тръгват с две чинийки, две чашки, две вилички - продукт на щедрата бивша съпруга, която му ги е отпуснала. Човекът е изключително интелигентен и свестен, ама финансово съсипан да издържа мързеливата си бивша съпруга и дете, което в последствие а това, че е глезено от абсолютно всички, защото горкото е жертва на развод, се е превърнало в абсолютно непоносимо същество. И втората съпруга е лошата мащеха, отказваща домът й два-три дни в седмицата да се превръща в зоопарк. Вечната война от бившата, защо си е позволила едно или друго нещо спрямо детето (и то в нейния си дом) ще е безспирна. Много тук казаха колко са зрели бащите на деца. Да, но не когато са бащи на дете от друга майка. Тогава са абсолютни безгръбначни, които се страхуват бившата да не им спре достъпа до детето чрез настройване или по други начини.
Хубаво любов, любов, ама като завършее битовизмът и с него дойдат чужди деца, бивши съпруги, свекърва и друга разна рода, безпаричие, съдилища, адвокати, грозно отношение от децата, обиди от майката - да сме деца да вярваме в романтичните книжлета, дето сме чели. Над 30 се предполага, че човек има поне малко разум.
Пак казвам, има изключения, затова не ми скачайте с примери как познавате някой, който познава някой и всички там живеят и пеят в мир и любов. Реалността за мен е съвсем друга.

И само да допълня, в много държави разводът е лукс, който много мъже не могат да си позволят. И това влияе по пагубен начин на новото му семейство. А иначе отношенията между хората вярвам навсякъде са еднакви и проблемите в тях ще си съществуват без значение на кой край на света се намират.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 03:17 от Анонимен

# 241
  • По света и у нас
В САЩ дори не се дели. Къщата и всичко в нея остава за майката, защото там ще живее детето. В много случаи бащата междувременно продължава да изплаща заема за къщата. Майката на детето най-често не работи, защото тогава благинките са по-големи. Познавам бащи, които 20 години са бачкали и градили, след развода си тръгват с две чинийки, две чашки, две вилички - продукт на щедрата бивша съпруга, която му ги е отпуснала. Човекът е изключително интелигентен и свестен, ама финансово съсипан да издържа мързеливата си бивша съпруга и дете, което в последствие а това, че е глезено от абсолютно всички, защото горкото е жертва на развод, се е превърнало в абсолютно непоносимо същество. И втората съпруга е лошата мащеха, отказваща домът й два-три дни в седмицата да се превръща в зоопарк. Вечната война от бившата, защо си е позволила едно или друго нещо спрямо детето (и то в нейния си дом) ще е безспирна. Много тук казаха колко са зрели бащите на деца. Да, но не когато са бащи на дете от друга майка. Тогава са абсолютни безгръбначни, които се страхуват бившата да не им спре достъпа до детето чрез настройване или по други начини.
Хубаво любов, любов, ама като завършее битовизмът и с него дойдат чужди деца, бивши съпруги, свекърва и друга разна рода, безпаричие, съдилища, адвокати, грозно отношение от децата, обиди от майката - да сме деца да вярваме в романтичните книжлета, дето сме чели. Над 30 се предполага, че човек има поне малко разум.
Пак казвам, има изключения, затова не ми скачайте с примери как познавате някой, който познава някой и всички там живеят и пеят в мир и любов. Реалността за мен е съвсем друга.

И само да допълня, в много държави разводът е лукс, който много мъже не могат да си позволят. И това влияе по пагубен начин на новото му семейство. А иначе отношенията между хората вярвам навсякъде са еднакви и проблемите в тях ще си съществуват без значение на кой край на света се намират.

Как ми се искаше така да е... ама не е.

# 242
Кое не е така?

# 243
Авторката живее във Виена, град с ниска раждаемост сред местните, които се женят късно.

Странното е, че точно авторката твърди как там всички се женели на млада възраст, на 30 оставали неженени само в академичните среди...

# 244
Така е. Много хора там са с емигрантско потекло. От Сърбия, Унгария, Полша и се ориентират към семейство преди 30те си години.

# 245
Аз като ви прочетох, загубих надежда за авторката. Pensive Тя работата била изключително сложна.

(Стрелеца, Стрелеца! Wink)

# 246
Така е. Много хора там са с емигрантско потекло. От Сърбия, Унгария, Полша и се ориентират към семейство преди 30те си години.
Ох, добре, че не си взела светъл пример от едни хора с друго потекло, които се ориентират към семейство и раждане на 12 години.

# 247
Ох, понеже ме бъзикате на тема зодии. Не е важна зодията. Вярвам в тях, но не и по примитивния начин, по който са ни представени.
Не смятам и че имам кой знае какви критерии, които са твърде високи.
Произходът няма значение, стига да не е с тъмна кожа. Религията няма значение, стига да не е фанатик. За ръст - трябва да е по-висок от мен. За образование - трябва да е образован, няма нужда да е доктор, професор и т. н. Трябва да е финансово независим. За възрастта - най-много 5 години по-малък от мен или 10 години по-стар, но не и повече. Трябва да е поддържан, няма нужда да е Мистър Тяло, но трябва да се харесваме един друг на външен вид. И естествено да споделяме едни и същи ценности. Най-важното е да се разбира с детето. Мен ме притеснява, че тя не е лесна. Ревнува дори да говоря с приятелка по телефона. Но нормално, детенце е все още. Това са ми изискванията, не мисля че са доста високи и компромиси с тях не ми се правят с ясното съзнание, че това намалява шанса ми за връзка.

# 248
  • София
Профил в някоя от платформите с какво търсиш и предлагаш?

# 249
Аз не съм чела темата, живея в бг, нямам поглед в западните порядки и в Америка, но за мен е супер тъпо, пак да се жениш, като очевидно и първия път си имал доста изисквания, които не са ти покрити от първия съпруг, та чак сте се разделили травмирани.
В ситуацията на авторката бих си намерила гадже, но без да има достъп до детето ми и щях да си го ползвам за секс и ако е кавалер да ме води тук таме и да ми купува разни неща / е ако той иска, то насила няма как да стане/.
За мен това нови семейства, пък моето дете, твоето/ твоите деца, пък евентуално нашето/нашите,  ми звучи едно като цигански катун, второ аз не знам човек какво трябва да работи, та да го покрива тоя стандарт и всички деца да са обгрижени и щастливи, а и новите съпрузи да имат хармонични отношения.
Честно казано съм на мнение, че новият брак е от трън, та на глог, само че по-висок.
Втори брак си го представям, когато всичките деца са си поели по пътя, изучи ли сте ги и вие се събирате да сш изживеете старините, да си ходите по екскурзии, по театри, по планини и спа хотели. Тоест да сте щастливи, а не да се мъчите пак с една сурия деца, и реално всяко дете да мрази новия партньор на майката.

# 250
  • София
Цигански катун е, я!
А в Канада е по-зле. Там няма моите и твоите, а има моите от 1во, 2ро, 3то съжителство, твоите от 1во, 2ро, 3то съжителство, и накрая нашите. И бракове нямат, имат съжителства. Макар и там законът вече да ги хваща, ако 6 месеца са живяли под един покрив, па било и като съквартиранти. Имуществото след това се дели. Но не знам детайли, а и не искам да знам.
Това беше и една от причините, не единствена, заради която предпочетох да си остана не-баща, па било и да изглеждам патологичен и увреден в нечии очи.
Друга причина, че да искаш "не-черна" изобщо не е малко изискване. Ами си е направо лукс Simple Smile
Па даже и "фанатички" имаше на пазара. При това, млади, хубави, гледат влюбено, ще те носят на ръце.

# 251
И не си само ти, но знаеш - не сме жени, ако не ви лепнем етикетче. Годен-негоден 😈

# 252
Allwewant, за възрастта на мъжа, имай предвид че мъжете съзряват по-късно от нас. Особено в днешно време, когато хората създават семейства по-късно от преди. Така че от някой по-млад от теб, ерген...не знам какво можеш да очакваш. Аз имам познати мъже дори на по 30-35 години, които по цяла нощ играят компютърни игри. Познавам и такива, които петък и събота са на дискотека и все още единствената им цел е да забият някоя вечерта. Не знам при теб как е, но тук в България такива незрели индивиди често се срещат. Така че с по-младите и с връстниците трябва много да внимаваш. Аз изобщо не мисля, че младостта на мъжа е предимство. Напротив, качествените мъже с времето стават дори по-атрактивни, по-улегнали и по-успели. Тези от тях, които поддържат телата си, физически могат да изглеждат добре и след 40.

# 253
Чудя се.... дали с експериментална цел да не пусна една тема, как съм се отказала да си търся партньор и съм приела ситуацията каквато е. Смятам да си гледам децата до пълнолетие и следващите 10 години, в случая са толкова, а аз тогава ще съм на почти 50,  няма да се вълнувам от мъже. Очевидно шансовете са ми нулеви. Дори да се намери някой, според все общото мнение, ще е втора категория некачествен индивид и/ или ще се е объркал. (нали в една тема  за доведения татко, това биде съветван човекът - да си търси жена без деца)
А ......забравих....и ще живеем като в цигански катун....
Пълни щуротии са всичко това. Животът е пълен с всякакви примери и като става въпрос за отношения, говоренето по принцип е абсолютно безпредметно и не виждам как някому ще помогне.
Цялата тема е изумителна. Значи децата са пълна тегоба - бреме голямо, вечно мрънкливи и е задължително да ревнуват и да не харесват другия човек. Хората разделили се веднъж с някой задължително нещо им има.... ми има ми, определено. Вече като видя недорасъл комплексар / нарцис/мамино синче и т.н. патологии, го познавам отдалече и не се занимавам изобщо. От друга страна като срещна свестен човек, заслужаващ внимание, ценя взаимоотношенията, защото знам колко рядко се случва.
Но както казах, не се вълнувам от такива работи. Ще си  търся мъж за тук там някой уикенд и неангажиращ секс.....трябва си все пак нали..... мислите ли че е възможно поне това?
Качеството може да е компромисно  - аз все пак не съм кой знае какво - спортуват доста, поддържам се много и съм във форма,  добра професия и доходи, престижна при това, организирана и оправна съм - гледам две деца по-добре от много родители, които са заедно ама едвам се търпят..... неделя е, отивам да се помоля, че в църквата ми е шанса, явно чудо ми трябва!

# 254
Пускай, не се свени. Аз пък искам да разбера колко вида деца има. Дотук - момичета, момчета и ремаркета от брак с тиранин. Помагайте, моля.

Общи условия

Активация на акаунт