Стилът ни според възрастта – лайфстайл тема за пораснали момичета, 40+ (Тема 5)

• 51 435
  • 827
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Майка ми си беше пуснала дълга, посивяла коса на около 50. Ами не беше добре.

# 496
  • София
Ох, някой беше пуснал снимки на бели коси. Еми отива на някои жени. Имам една позната, която е на 75 и с много дълга руса коса. За мен това е НЕ, но на нея и отива. Хипи си пада и ходи с едни бели широки дрехи. Адски е стегната и спортува ежедневно.

# 497
  • София
Е, има някои единици, една на 1000.
Аз имам една съседка, от години ходи с къса черна коса и й стои много свежо. Само че тя е цветотип Снежанка.

# 498
  • София
Баба ми е на 85 и на тази възраст изглежда много добре е къса прошарена коса с преобладаващо бяло, но мисля, че на нас ни е още рано да се състаряване излишно.

# 499
Бяла коса бих оставила, че ми втръсна ужасно това боядисване, но докато се стигне до напълно бяла, сигурно много време ще мине... Баща ми е със сива, а е над 70.
Посивялата коса ми е толкова отвратителна и реално не знам за случаи, в които да стои стилно, но ако се сетите за някой, пуснете в темата.
(Не ми е пример страхотно хубава младолика, слаба моделка с посивели коси, дето всичко ѝ компенсира сивото, говорим за нормална дама над 40 на която сивото да стои добре. Нямам такъв пример...)

# 500
  • София
Бяла коса бих оставила, че ми втръсна ужасно това боядисване, но докато се стигне до напълно бяла, сигурно много време ще мине... Баща ми е със сива, а е над 70.
Посивялата коса ми е толкова отвратителна и реално не знам за случаи, в които да стои стилно, но ако се сетите за някой, пуснете в темата.
(Не ми е пример страхотно хубава младолика, слаба моделка с посивели коси, дето всичко ѝ компенсира сивото, говорим за нормална дама над 40 на която сивото да стои добре. Нямам такъв пример...)
Е аз такива нямам. Всички са модели, но ме кефят, може би, защото ми се ще и аз така да старея и да се обличам като моряк юноша докато си пия кафето на яхтата 😁.

# 501
  • София
Като говорим за жена на 40+ с бяла коса, веднага се сетих за приятелката на Киану Рийвс и пример за това как не й подхожда и изглежда по възрастна от него, но жената така се приема и правото на избор си е нейно.

# 502
  • София
Как ще се отърва от това черно, направо не знам... Плаша се да не ми окапе косата след изсветляването.
Моя приятелка така се изсветли с блондор в реномиран салон и сега косата и буквално се чупи като слама.

# 503
  • София
Съжалявам за офтопика, но някоя от вас да е химик - имам нужда от спешна помощ с една задача?

# 504
  • София
Как с блондор. Отнема се цвета постепенно. Отнема седмици. Другият вариант е да израсте.

# 505
Как ще се отърва от това черно, направо не знам... Плаша се да не ми окапе косата след изсветляването.
Моя приятелка така се изсветли с блондор в реномиран салон и сега косата и буквално се чупи като слама.
Пробвай с всяко боядисване да увеличаваш № на боята към по-светло. Сстава, но си трябва търпение и много зависи от косъма. Маслата свалят от боята, витамин С също, но най-доре е при професионалист.

# 506
  • София
Когато сваляш няколко тона, а не правиш косата от тъмно черно до платинено русо и ти забъркат и добавка за по-щадящо изсветляване, не е толкова страшно. Изсветли леко колкото да свалиш черното и постепенно наслагвай докато придобиеш желаният цвят.

# 507
gabiplus, а ти виждаш ли се състарена или мислиш така, защото общото мнение е, че черното състарява?

# 508
Няма никакъв смисъл от слагане на по-светла боя върху черно. Корените стават един цвят, дължините друг, грозна гледка си е. Няма смисъл и от изсветляване до русо с блондор, особено ако ще се гони кафяво, а не русо. Достатъчно е да се бутне черното. На мен ми махнаха боя 3-ка с някаква смес, която фризьорката ми си забърка и каза, че се нарича американски шампоан. Сложи малко супра, шампоан, нещо друго също, намаза ме на 2 пръста от корените и започна да наблюдава цвета. След 30 минути ме изми. Бях кафяво - медна, но не онова грозно нещо, което се случва след изрусяване. Отгоре ме боядиса и готово. Аз също си свалих цвета сама вкъщи, че бях се направила почти черна, а изведнъж реших, че искам да съм ярко червена.И то с продукт от супера.

# 509
  • София
gabiplus, а ти виждаш ли се състарена или мислиш така, защото общото мнение е, че черното състарява?

Просто вече съм в категорията на 40+, да не кажа 40 с няколко плюса и не искам да изглеждам по-стара заради черното.

Повече от 20 години се боядисвам с черна боя и получавах комплименти заради контраста със сините ми очи през цялото това време

Искам да се отърва от черното по няколко причини:
Първо, защото белите ми корени започват драстично да личат на две седмици и се налага да се боядисвам два пъти в месеца;
Второ: Заради "общото мнение, че черното състарява";
Трето: И аз започвам да мисля така: Simple Smile
И още: Имам нужда от промяна в живота си и си вярвам, че с промяна на цвета на косата мога да сложа началото на нова посока. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт