Изневяра

• 29 599
  • 394
  •   1
Отговори
# 180
  • SF
Ако единият партньор се чувства толкова недобре, нечут и необгрижен, или да намери начин да го чуят, или да намери начин да казва неща, които да бъдат слушани и харесвани.
Ако не умее да го направи, значи това не е точно неговата връзка с неговите отношения.
Но да тръгне да ходи "по чуждо".... това означава, че отмъщава на партньора си за собствените си  неспособности по един много долен начин и второ - в страничните връзки той пак няма да бъде чут и уважен. Или поне това ще е неговото усещане.

# 181
  • София
Как, винаги чуждата кокошка е патка. Там има чуваемост, разбиране, подкрепа.
Въпросът е за колко време каляската става тиква и ти колко ще си нагазил и какво ще си скапал.
Ако въпреки всичко е останала някаква обич към партньора. Иначе - няма значение.

# 182
  • SF
Това са много временни и илюзорни отношения. Докато има тайна, криене, адреналин, нещата са много яки, но когато отминат, всичко ново се превръща в познато и изтъркано старо.

# 183
А какво е това чудо, дето изневярата освежавала връзката? Как, защо, кога?
Още прави впечатление, че повечето като че ли обсъждаме паралелна връзка, не само изневяра/и. Май има разлика?

# 184
За мен право на личен живот не означава единствено изневяра и разбира се,че не е приемливо да изчезнеш за уикенд без обяснение. Изобщо нямах това впредвид, а това че в дългогодишни връзки, хората не трябва да се ограничават особено когато си имат доверие.
Всеки има право да излезе с колеги, приятелки, да отиде на екскурзия сам.

# 185
  • София
Това право никой не оспорва, но нали коментираме изневяра все пак?

# 186
А какво е това чудо, дето изневярата освежавала връзката? Как, защо, кога?
Още прави впечатление, че повечето като че ли обсъждаме паралелна връзка, не само изневяра/и. Май има разлика?

Може би ако имаш паралелна връзка си постигнал Мерцедес. Ако правиш еднократни забежки си на БМВ. А тези дето са си верни и се обичат са на каруца, неосъзнати бунаци...

А ми се струва, че трябва да е обратното. Тези с изневерите да са на каруца с магаре. И на челото на магарето да са закачили емблема на Мерцедес. И да обясняват на ляво и на дясно, че имат Мерцедес.

# 187
Забраненият плод е най-сладък - казва народът ни. При липса на забрани, престава да бъде толкова примамлив. Защото липсва адреналина от неразрешеното му откъсване и изяждане.

Дори бих казал, че освободеното от страхове съзнание те предпазва от глупави постъпки. Виждал съм как иначе "благоверни" съпрузи и съпруги направо пощръкляват по време на командировка, или почивка в санаториум. И изпадат в комични и направо жалки ситуации в непрестанните си опити да не останат "на сухо". Що да изпускат предоставилата им се рядка възможност да си откъснат от забранения плод, един вид.

# 188
  • София
Номадски, забранени плодове няма, има отношения между хора.
Някои по - дълбоки и пълноценни, някои съвсем плитки и на повърхността.
Именно от действията на героите се вижда ясно кой как я мисли.

Тези по санаториумите са мам си джас, още повече, че са на бая години. Но пък тях някак ги разбирам.

Човеците сме ужасно различни! Няма универсални действия за всяка ситуация, няма едно решение или отхвърлянето му.
Трябва да има една гола честност - ако не пред партньора, поне сам пред себе си.

# 189
Не мисля, че не знаеш какво е метафора, миз Горжас. Иначе съм напълно съгласен с казаното от теб относно човеците, действията и отношенията им. Проблемът е там, че поради различията си, ние и различно оценяваме онова, което виждаме. И си правим различни изводи, понякога напълно погрешни.

А колкото до честността - няма как да си честен пред когото и да било, ако не си честен първо към самия себе си. Но това е толкоз трудно постижимо. Защото сме себични и най-лесно ни е да излъжем собствената си съвест.

# 190
  • София
Точно!

Затова не пропускам да си казвам - баси, Горджъс! Какви ги надроби. Аз, не някой друг.

Не може само да се облизвам Laughing

Метафора знам какво е, всякакви прийоми са ми познати Wink

# 191
  • Варна
Дроби, твори -пъстра палитра са емоциите.
Ако мистър Смит е уведомил милейди, че му предстои акт на Сейшелите, не е израз на хармония и доблест. Лицемерието е в заблудата на перфектната идилия. А често си е семпла апатия, оправдана със свобода.

Последна редакция: нд, 07 фев 2021, 21:17 от Viviana91

# 192
  • SF
Хм...  Едва ли съпрузите си казват "И да знаеш - забранявам ти да ми изневеряваш!" Хората, които са във връзка, знаят, че  е забранено, дори и да не им се повтаря всяка сутрин с позвъняването на алармата.

# 193
Точно!

Затова не пропускам да си казвам - баси, Горджъс! Какви ги надроби. Аз, не някой друг.

Не може само да се облизвам Laughing

Метафора знам какво е, всякакви прийоми са ми познати Wink

А плеоназъм познаваш  ли какво е Wink
Ползваш ли по форуми разни? Trollface

Я както сте почнали тук, дайте да разнищите що е това доверие? Нещо хубаво ли е, или не баш съвсем Wink
Че на мен някой като почне да ми говори за доверие, на момента ми светва, че иска да му свърша някаква работа, която той не може сам или го мързи.
Работа - разбирайте в който смисъл искате, но най-вече във физичен - синоним на енергия Wink или сила по преместване Simple Smile Simple Smile
"Имам ти доверие" е завоалиран израз на собствената безотговорност.
Факт.

# 194
Абе като чета темата и малко ми е смешно, то трябва някой да ви е изневерявал, за да страдате така и така да ги приемате нещата...толкова драматично и лично...

Общи условия

Активация на акаунт