Изневяра

• 29 130
  • 394
  •   1
Отговори
# 330
Stella, отворена връзка е, когато доброволно, след разговор, и двамата сте се съгласили да излизате с други и сте определили правила. Не е отворена връзка, ако е само от едната страна (защото съм убедена, че ако ти изневериш няма да те поздрави) и ако мъжът заплашва, че жива няма да излезеш от нея. Та просто мъжът ти изневерява, прави каквото си иска, заплашва те, а ти се чудиш как да сметнеш бюджета.
По въпроса за истинските отворени връзки, познавах бегло една жена, която имаше такава - но там имаше правило без влюбване, сериозни връзки, подаръци и почивки извън семейството, просто секс. А и те бяха доста заможни, та едни 50-100 лв за хотел не биха ги бутнали. За мъже, които не могат да издържат собствения си г*з такива неща са немислими. Неслучайно в арабските страни, за да имаш повече от една жена, трябват определени доходи.

# 331
  • София
Аз съм била в отворена връзка. Човекът беше супер мега печен и приятелски настроен. Виждахме се веднъж-два пъти месечно. Прекарвахме си чудесно. Разказвахме си за всичко, вкл. как вървят други закачки при нас. Пак подчертавам - при изключително съгласие и приятелско отношение от двете страни.

# 332
Аз съм била в отворена връзка. Човекът беше супер мега печен и приятелски настроен. Виждахме се веднъж-два пъти месечно. Прекарвахме си чудесно. Разказвахме си за всичко, вкл. как вървят други закачки при нас. Пак подчертавам - при изключително съгласие и приятелско отношение от двете страни.
Тук май не става въпрос за семейство, общ бюджет и деца.

# 333
  • София
Ами в семейството, ако живеете заедно, просто няма начин. Не е коректно, не е честно, просто от никъде не става.
Имах една позната, която живееше с един като съквартиранти, но накрая пак не издържаха и се разделиха.

# 334
Ами в семейството, ако живеете заедно, просто няма начин. Не е коректно, не е честно, просто от никъде не става.
Имах една позната, която живееше с един като съквартиранти, но накрая пак не издържаха и се разделиха.
И аз така смятам. За това ми стана интересно,  когато Номад примерно обяснява, че така живеят.

# 335
Стела, вероятно провокираш, заради друга тема.
Но няма начин за отворена връзка ако се чувстваш заплашена от раздяла.

# 336
Не знам какво е писал Номад. Аз познавам лично двама души в семейна общност, с общо жилище и общи деца. Всеки ходи да се чука настрани и това не води до допълнителни разходи. Семейният бюджет е непокътнат. Не знам от къде тази идея, че изневярата е непременно разходи или подаръци за някого си. Може да е само секс у другия човек, който е необвързан, или на някакво място, което не струва пари, например семейна вила на единия кръшкач.
Тази информация не знам какво носи на когото и да е, защото такива решения са лични и донякъде уникални за конкретната двойка.

# 337
Не знам какво е писал Номад. Аз познавам лично двама души в семейна общност, с общо жилище и общи деца. Всеки ходи да се чука настрани и това не води до допълнителни разходи. Семейният бюджет е непокътнат. Не знам от къде тази идея, че изневярата е непременно разходи или подаръци за някого си. Може да е само секс у другия човек, който е необвързан, или на някакво място, което не струва пари, например семейна вила на единия кръшкач.
Тази информация не знам какво носи на когото и да е, защото такива решения са лични и донякъде уникални за конкретната двойка.
Да де, ама: Родител 1 внася в къщи 5000 лв., работи много и примерно рядко му остава време да кръшка. Родител 2 работи колкото да се каже, че ходи на работа, внася 2000 лв и има много свободно време, което използва за кръшкане. Няма ли Родител 1 да не се чувства много комфортно?

# 338
След, като Родител 1 внася 5000 лв, във семейството, и не го бръснат за нищо , не мога да разбера защо се примирява с това положение? Та то, даже е обидно и унизително.
Родител 1 да не се примирява, а да си оправи живота и приоритетите в него.
В случая, парите са ви най- малкия проблем.

# 339
Да де, ама: Родител 1 внася в къщи 5000 лв., работи много и примерно рядко му остава време да кръшка. Родител 2 работи колкото да се каже, че ходи на работа, внася 2000 лв и има много свободно време, което използва за кръшкане. Няма ли Родител 1 да не се чувства много комфортно?
В случая ти се вижда несправедливо количеството кръшкане спрямо размера на доходите?
Не го знам аз Родител 1 как ще се чувства. Да си решава той какво го устройва и какво не.
Аз лично предполагам и се надявам, че ако двама души са във връзка, значи тя ги устройва. Ако не ги устройва, да я променят или прекратят.
Но да стоиш ти в неудовлетворителна за теб връзка и да търсиш другите какво ги удовлетворява в техните връзки, не го разбирам съвсем.

# 340
  • София
Пак много зависи. Родител 1 бачка вероятно по 12 часа. Няма време да види Родител 2. Мъж ли е, жена ли е, шкафче ли е - все тая му е. Разминават се като съквартиранти, от месеци не правят секс. И ето я изневярата наднича зад вратата....

# 341
  • София
Първият ми брак беше общо взето както го описва Стела. Ама буквално, като изключим цитираните суми, че все пак беше преди 20тина години. Ама направо все едно у нас е била Simple Smile
Ми като живот в черна дупка е. Като се измъкнеш от нея и не можеш да повярваш какъв хубав живот има навън.

# 342
Пак много зависи. Родител 1 бачка вероятно по 12 часа. Няма време да види Родител 2. Мъж ли е, жена ли е, шкафче ли е - все тая му е. Разминават се като съквартиранти, от месеци не правят секс. И ето я изневярата наднича зад вратата....
А защо Родител 1 не реши да се лиши от част от свободното си време, в което кръшка, и да го вложи в повече работа/себеусъвършенстеане, като този начин разтовари малко Родител 2, та да имат повече време един за друг?

# 343
  • София
Обърка ги! 🤣
Аз имах една приятелка. Мъжът й буквално щеше да се утрепе от работа. В смисъл направи катастрофа. Не се прибираше дни, седмици, месеци... И какво? За мен тя не е виновна че му изневери. Оня превъртя съвсем и се разделиха. Край.

# 344
На човек, който има жилище, работа и загрижени заможни родители няма как да му повярвам, че няма изход. Тук е въпрос на емоционална зависимост и избор.

Общи условия

Активация на акаунт